Udinese - Empoli 3-2: Starka nerver i söndagens målkalas

Udinese visade stark karaktär och lyckades komma tillbaka två gånger om i söndagens match mot Empoli. Till slut stod hemmalaget även som segrare i "sexpoängsmatchen".

Viktiga poäng stod på spel i söndagseftermiddagens match på Stadio Friuli. Udinese tog emot Empoli i en match mellan två lag som inför omgången återfanns precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det var med andra ord två nervösa supporterskaror som slog sig ned för att bevittna matchen.

Men även om sådana här "sexpoängsmatcher" ofta kan bli stängda, defensiva tillställningar mellan två lag som inte vågar förlora blev denna match något helt annat. Matchen hade knappt hunnit börja när Empoli tog ledningen genom Caputo, som fick bollen efter en vacker frisparksvariant. Men bara tre minuter efter bortalagets ledningsmål slog Udinese till med en kontring. Okaka stod för ett fint jobb när han tog sig fram på högerkanten och spelade in bollen mot mitten, där Fofana hoppade över och släppte bollen vidare till De Paul. Udineses nummer 10 befann sig i en position strax utanför straffområdet, där han la bollen till rätta och pricksköt in kvitteringen.

Ytterligare tio minuter senare tog Empoli ledningen på nytt genom Krunic. Det var sällan tal om något organiserat spel utan de chanser som dök upp gjorde det oftast i slumpsituationer. Lasagna hade exempelvis två volleyskott från nära håll. Men drygt 40 minuter in i matchen bev Lasagna dragen i tröjan och föll. Domaren pekade på straffpunkten och De Paul visade ingen pardon när han för andra gången i matchen kvitterade för Udinese. Hemmalaget hade därmed visat stark karaktär och tagit sig tillbaka in i matchen två gånger.

Innan halvleken var slut fick Udinese dessutom en frispark precis utanför Empolis straffområde. Ett ypperligt läge för De Paul att smälla in hat trick-bollen. Argentinaren stegade upp men skottet gick i muren. Returen landade dock hos Mandragora som drog till direkt. Skottet var stenhårt och letade sig in precis vid stolpen. 3-2 till Udinese efter den första halvleken.

I den andra halvleken hade Empoli pressen på sig att skapa något. Gästerna fick även en ännu bättre möjlighet när Udinesewingern Zeegelar fick syna det röda kortet. Men trots det numerära underläget kunde Udinese spela av matchen tämligen komfortabelt. Hemmalaget var till och med nära att punktera matchen i en kontring där Samir kom fram på vänsterkanten och spelade bollen till Fofana som hade öppet mål. Men den dynamiske mittfältaren sköt utanför och hemmafansen fick nöja sig med 3-2 som slutresultat.