Udinese - Hellas Verona 2-0: Oväntad målskytt när Udinese vann

Udinese såg starka ut men hade svårt att få in bollen. Det krävdes hjälp av en storspelande motståndare för att spräcka målnollan.

Den stora frågan inför söndagens Serie A-match mellan Udinese och Hellas Verona handlade om hur hemmalaget skulle klara sig utan sin avstängde lagkapten Rodrigo De Paul.

Svaret blev att det gick förhållandevis väl. De Pauls frånvaro innebar större ansvar och mer frihet för Deulofeu. Spanjoren å sin sida såg också inspirerad ut då han i inledningen låg bakom det mesta som Udinese skapade. Och det var mycket.

För den första halvleken var något av en 45 minuter lång belägring av gästernas straffområde, där Udinese skapade chans på chans. Samir nickade, Deulofeu prövade från nära håll, Deulofeu prövade från straffområdeskanten och Stryger försökte med en nick från nära håll. Men varje gång var Hellasmålvakten Silvestri i vägen.

Halveleken fortlöpte och såväl Bonifazi som Arslan fick fina lägen men ingen svartvit spelare kunde överlista gästernas storspelande målvakt.

Så trots en riktigt bra halvlek från hemmalagets sida stod det 0-0 efter den första halvleken.

Bortalaget var desto mindre nöjt och Hellascoachen Juric gjorde tre byten i paus. En av spelarna som gick ut var nyförvärvet, tillika den förre Udinesekaptenen, Kevin Lasagna. I Udineseled kunde man därför sluta oroa sig för att klassiskt "släkten är värst"-avgörande från Lasagna.

Men just när Udineselägret dragit färdigt sin lättnadens suck var en annan tidigare Udinesespelare nära att göra mål. Men Faraonis skott tog i burgaveln.

Chansen var en fingervisning om vart matchen skulle ta vägen. För den andra halvleken blev en helt anna historia än den första. Nu var det Hellas som höll i taktpinnen, men de gulblåa gästerna lyckades inte skapa alltför många heta chanser.

Istället kunde Udinese kontra och Deulofeu fick bollen. Han balanserade på kortsideslinjen och spelade mot Okaka. Men bollen nådde aldrig fram. För Silvestri i Hellasmålet, han som varit smått magisk i den första halvleken, styrde in bollen i eget mål.

1-0 till Udinese. Och när Udinese väl fått hjälp att få i bollen en gång kunde man till sut även få in en boll av egen kraft när Deulofeu pricksköt in 2-0.

Matchstatus:
"Derby" i nordöstra Italien brukar vara hett och även detta blev en nervkittlande historia med ett sent avgörande.

Bäst i Udinese:
Nuyntinck - Klev fram i den andra halvleken då han avstyrde flera Hellasförsök.

Bäst hos motståndarna:
Silvestri - Hur många klassräddningar gjorde han i den första halvleken? Det blev såklart lite smolk i glädjebägaren när han gjorde ett självmål men oj så bra han var.