Lagbanner
Udinese - Juventus 2-2: Galen Serie A-premiär

Udinese - Juventus 2-2: Galen Serie A-premiär

Udinese gjorde en fin insats i årets första ligamatch. Men det krävdes ett smärre mirakel för att laget skulle få med sig en meriterande poäng. 

Premiär i Serie A och publik på läktaren. Det var upplagt för fest på Stadio Friuli, när Juventus kom på besök under söndagskvällen.

Men knappt hade matchen börjat förrän bortalagets anfallstjärna Paulo Dybala tystade hemmafansen genom att trycka in 0-1. Udinese lät sig dock inte nedslås utan rullade bollen metodiskt. Pereyra och Pusetto kombinerade sig fram ett par gånger men utan framgång.

Sakta men säkert började hemmapubliken få tillbaka lite hopp om en stark comeback. Men i stället kom nästa kalldusch när Cuadrado lirkade sig igenom Udineseförsvaret och tryckte in 0-2. De flesta var nog överens om att målet innebar ridå för Udinese. Underläge med 0-2 mot Juventus efter en halvlek, ska vara omöjligt att ta i kapp.

Men eftersom det var premiär var det ur Udineses synvinkel ändå trevligt att se hemmalaget fortsätta försöka hålla i bollen och gå framåt. Om inte annat för att ha något att bygga vidare på under kommande matcher. 

I början av den andra halvleken tog sig Tolgay Arslan fram och sköt. Juventusmålvakten Szczesny lyckades inte hålla bollen, utan returen studsade rakt ut. Skytten Arslan skyndade fram till returen och gick omkull i den efterföljande duellen mot Szczesny. Domaren pekade på straffpunkten och plötsligt hade Udinese en potentiell biljett tillbaka in i matchen.

Roberto Pereyra tog hand om straffen och förvaltade den säkert. Kort därpå ville Udinese ha straff igen när Deulofeu gick omkull. Men efter en lång videogranskning visade det sig att Stryger-Larsen haft en tå offside i förarbetet så någon straff blev det inte.

Matchen fortlöpte som en ganska välspelad tillställning där båda lagen höll boll och försökte gå mot mål. Udinese försökte pressa så gott det gick och hålla bollen inom laget när tillfälle gavs. Med sju minuter kvar av ordinarie tid gav den höga pressen utdelning. Juventusmålvakten Szczesny fick bollen långt bak i planen. Men han var nog inte helt förberedd på att de två inhoppande Udineseanfallarna, Deulofeu och Okaka, skulle jaga honom med sådan frenesi som de gjorde. Okaka var den som var mest framgångsrik och bröt  Szczesnys uppspel. 

Bollen nådde till Deulofeu som hade öppet mål och la in 2-2.

Ännu en lång VAR-granskning följde men till slut gav domaren klartecken. Målet gav Udinese ännu mer kraft och såväl Samir som Jajalo var nära att få in ett ledningsmål.

I stället var det Juventus som på ett klassiskt storlagsmanér kom tillbaka och gjorde matchens femte mål. Cristiano Ronaldo (vem annars?) nådde högst i straffområdet och nickade in vad som såg ut att bli det matchvinnande målet. Men portugisen hade varit offside när han nickade och målet dömdes bort.

Slutresultatet skrevs till 2-2 och Udinese fick med sig en meriterande och välförtjänt poäng från årets Serie A-premiär.

Matchstatus:
Äntligen! Många har väntat hela sommaren på Serie A-premiären.

Bäst i Udinese:
Roberto Pereyra - Företagsam i offensiven och skicklig på att hålla i bollen. Viktig med sin inställning.

Bäst hos motståndarna:      
Dybala - Först ett mål, sedan en magnifik passning i förarbetet till gästernas andra mål.

Matchen i matchen:  
Arslan mot Bentancur - Arslan slet, sprang och jobbade och var lika outtröttligt som vanligt. Bentancur å sin sida träffade stolpen med ett skott.

Jesper Klingnell2021-08-22 21:18:24

Fler artiklar om Udinese