Lagbanner
Udinese - Lazio 0-0: Meriterande kryss med mersmak
Fofana stod för en finfin insats och var en av matchens förgrundsfigurer.

Udinese - Lazio 0-0: Meriterande kryss med mersmak

Ett starkt poäng mot topplaget Lazio borde ses som meriterande. Men efter en stark insats var besvikelsen påtaglig i Udineselägret efter onsdagskvällens match.

Sent på onsdagen gjorde Udinese sin sjunde match sedan omstarten av Serie A. Laget kom till matchen med en något oklar sommarform; kontringssegern mot Roma var visserligen meriterande och att endast förlora med uddamålet mot Atalanta måste också ses som ett styrkebesked. Men så sent som på söndagen hade Udinese å andra sidan tappat en 1-0-ledning till förlust mot Sampdoria.

På den positiva sidan fanns att även onsdagskvällens motståndarlag, Lazio, hade en svag formkurva, då det ljusblåa huvudstadslaget hade förlorat tre raka matcher.

Udinese började piggast och såväl storstjärnan De Paul, som lagkaptenen Lasagna hade chanser i matchupptakten. Ju längre halvleken led desto mer tog Lazio över taktpinnen. Men Udinese spelade bra försvarsspel och höll de ljusblåa borta från de allra hetaste chanserna. 0-0 i halvtid kändes rimligt.

I den andra halvleken kom Udinese ut med stort självförtroende. Den första stora chansen kom också som ett resultat av hög press. Lazioförsvaret stressades till en felpassning där Lasagna plötsligt fann sig själv helt ensam precis utanför gästernas straffområde. Lagkaptenen, som haft en smått hysterisk målform sedan omstarten, klev fram och tog skott, men Starkosha räddade. Kanske borde Lasagna ha passat till Fofana som stod på vänsterkanten.

Bara ett ögonblick senare jagade samma Lasagna sina motståndare, vann bollen och sprintade loss mot målvakten. Även denna gång hade Lasagna en medspelare till vänster, men  som den målskytt Lasagna är testade han skott själv. Men även denna gång var Strakosha i vägen.

Matchen led mot sitt slut, men Seko Fofana ville ge sitt lag en chans till när han på tilläggstid vann bollen på offensiv planhalva. Han spelade till De Paul som la bollen till rätta och tryckte av. 
Den här gången gick bollen förbi Strakosha och för ett ögnblick såg det ut som att De Paul skulle bli matchvinnare. Men en bra målvakt ska ha tur. Matchens sista spark studsade i utsidan av Laziomålets stolpe och Udinese fick nöja sig med en poäng.

Bäst i Udinese: Fofana. Slet hårt och kämpade som vanligt hårdast av alla. Men bjöd också på ett par riktigt fina passningar.

Bäst hos motståndarna: Strakosha. Räddade poängen för sitt Lazio.

Jesper Klingnell2020-07-16 10:12:22

Fler artiklar om Udinese