Lagbanner
Udinese - Milan 3-1: Underbar underhållning

Udinese - Milan 3-1: Underbar underhållning

Udinese stod för en stark insats och tog tre poäng i en lördagsmatch som innehöll det mesta. 

Lördag kväll, chipsen på bordet och premiär för årets upplaga av Let's Dance. Men den som valde svensk underhållnings-tv blev blåst på konfekten. Den stora lördagsunderhållningen utspelade sig nämligen i Friulien.

Där tog Udinese emot Milan i en match som hemmalaget öppnade i högsta tempo. Det dröjde inte heller länge förrän det resulterade i mål. Udinese pressade högt och Lazar Samardzic snodde åt sig bollen från Milanförsvaret. Tysken satte fart framåt och kom igenom försvaret. Efter att han försökt finta bort motståndarna rullade bollen fram till Roberto Pereyra och Udinese-kaptenen tryckte av. 1-0 för hemmalaget.

Målet blev något av en väckarklocka för gästerna som genast lyfte upp spelet. Zlatan Ibrahimovic hade en frispark från långt håll och även Rafael Leao testade skott. Men ingen av dem lyckades överlista den stabile Marco Silvestri i Udinese-målet. Halvleken led mot sitt slut när en boll tog en olycklig bana upp på Jaka Bijols arm. Domaren pekade på straffpunkten och en bit in på tilläggstid fick Milan sitt gyllene läge att kvittera.

Men Marco Silvestri fick ånyo visa upp sig från sin bästa sida då han till hemmapublikens jubel räddade straffen. Men en match som har allt ska väl givetvis också ha en lång VAR-granskning som visar att straffen måste läggas om? Det hade åtminstone den här matchen. Videorummet upptäckte nämligen att en Udinesespelare hade tjuvat och äntrat straffområdet för tidigt. Så när Ibrahimovic fick en andra chans att skjuta straffen gjorde han inget misstag. 1-1-

En kvittering på tilläggstid borde ju rimligtvis innebära att lagen går till vila med lika-läge. Men inte den här matchen. Revanschsugna efter att ha fått en straff emot sig och uppjagade över att gästerna fått två chanser på sig att sätta straffen gick Udinese rakt till motattack. Isaac Success tråcklade sig fram i straffområdet och lyckades få in bollen till sin anfallskollega, Beto. Portugisen gjorde inget misstag och forcerade in 2-1.

Det var alltså Udinese-ledning när domaren blåste av denna svängiga halvlek. Matchens andra halva blev intensiv och tajt. Milan försökte jaga på för ännu en kvittering men Udinese tillät ingenting och stod upp bra på egen planhalva. När chansen gavs försökte man även trycka på lite i omställningarna.

Det sistnämnda gav resultat. I en aningen märklig situation lyckades Isaac Success och Destiny Udogie vinna bollen till vänster om offensivt straffområde. Udogie tog sig inåt i banan och spelade till  Kingsley Ehizibue som rakade in 3-1. 

Det blev även slutresultatet och Udinese behåller därmed sin position på tabellens övre halva.

Matchstatus:
Vilken lördagskväll! Var det något som saknades i den här tillställningen?

Bäst i Udinese:
Isaac Success - Har haft det motigt under säsongen och inte hittat nätet. Men mot Milan trivdes han som fisken i vattnet och länkade ihop mittfält med anfall på ett föredömligt sätt.

Bäst hos motståndarna:
Zlatans straff - Vi får lyfta på hatten och gratulera Serie A:s äldsta målskytt någonsin.

Matchen i matchen:
Beto mot Zlatan - Beto visade sin klass genom hela matchen. Fin teknik, vältajmade löpningar och dessutom ett mål. Ibrahimovic å sin sida gjorde också ett mål, men syntes inte så mycket i övrigt.

Jesper Klingnell2023-03-19 12:41:05

Fler artiklar om Udinese