Udinese - Parma 3-2: Comeback kids gav Udinese tre poäng

Söndagskvällens match mellan Udinese och Parma blev en svängig historia. Men tack vare två kvicka argentinare gick Udinese segrande ur striden.

Udinese kom till säsongens tredje match med en högst svajig formkurva. Tre matcher, tre förluster och noll gjorda mål, gjorde att hemmalaget var i ett stort behov av att få med sig ett bra resultat.

Och precis som i matchen mot Roma inledde Udinese piggt. Laget gick framåt och skapade två farliga chanser: först på hörna, där Samir nickade över och sedan i form av ett halvt friläge där Okaka sköt rakt på Parmamålvakten Sepe. Men istället för ett hemmamål stack Parma upp och ett långskott från Hernani tog en olycklig studs på Udineseförsvararen Samir. Touchen ställde den vikarierande målvakten Nicolas som fick se bollen rulla in, retfullt bredvid stolpen.

Ledningsmålet var knappast rättvist men Udinese lät sig inte nedslås och bara ett par minuter efter att gästerna tagit ledningen fick Samir revanschera sig. Med årets hårdaste nick i Fotbollsvärlden tryckte han in kvitteringen. Därmed hade alltså Udinese gjort sit första mål framåt för säsongen.

Resten av halvleken fortlöpte utan några större farligheter och det mest spektakulära under första halvlekens sista kvart var när Becao sparkade sönder hörnflaggan så att funktionärerna fick sätta dit en ny.

I den andra halvleken var det Parma som tog tag i taktpinnen. Men i matchminut 52 slog Parmamittfältaren Kurtic en passning rakt i gapet på Udinese. Roberto Pereyra, som gjorde sin andra match sedan återkomsten till Friulien snappade upp bollen och satte fart. Som vore det en flashback från 2014 tempoväxlade argentinaren förbi sin motståndare och avancerade mot målet. Pereyra avslutade framryckningen med en lyftning som studsade på Pramaförsvararen Iacoponi och in.

Målet gav Udinese nytt självförtroende men istället för en utökad ledning ställde Parma om och Udinesebekantingen Pezzella slog ett fint inlägg som lagkamraten Karamoh forcerade in.

Det var 2-2 på resultatavlan men med en så böljande matchbild var nog de flesta överens om att det var långt ifrån slut. I matchens sista skälvande minuter startade De Paul ett anfall som gick via Okaka till Pussetto. Argentinaren, som gjorde sitt första framträdande i Udinese sedan återkomsten från Premier League, avancerade framåt. Han kollade ut mot höger där Ter Avest stormade fram, men istället för att passa gick Pussetto på eget avslut.

Avslutet satt precis intill stolproten och det var 3-2 för Udinese. Och Pussetto fick bli matchvinnare i sin comeback.

Bäst i Udinese:
De Paul - Ett smärre under att han är kvar i Udinese. Han dirigerar offensiven och vinner bollar i försvaret. En av seriens bästa mittfältare.