Udinese - Sassuolo 3-2: Svängig underhållning på Stadio Friuli
Tummen upp för matchens första målskyt!

Udinese stod för en fin insats och visade prov på stark moral när man tog tre tunga poäng i den svängiga söndagsmatchen.

Söndag klockan 15.00 är en helig tid för de italienska fotbollsfansen. Då avgörs traditionellt sett veckans Serie A-omgång. Den moderna fotbollen med veckoomgångar och tv-anpassade avsparkstider har förvisso gjort att det är långt ifrån alla lag som spelar på denna klassiska tid, men för Udinesepubliken  var det den här söndagseftermiddagen dags att bege sig till Stadio Friuli för att se sitt svartvita lag ta emot Sassuolo.

Och alla som bänkat sig för denna match bjöds på en svängig första halvlek. Inte ens 8 minuter hade spelats när hemmaförsvararen Becao gick på en offensiv utflykt. Han vände inåt och lyckades med en väl avvägd passning hitta lagkamraten Deulofeu. Denne satte foten till, och vinklade in 1-0 för hemmalaget.

Men kvitteringen lät inte vänta på sig, då gästernas specielle målskytt, Domenico Berardi utnyttjade ett misstag från Udinesemålvakten Silvestri och en kvart senare gjorde gästerna mål igen, när Frattesi höll sig framme.

Men en svängig halvlek är inte fullbordad förrän den har svängt tillbaka. I slutet av halvleken fick Udinese frispark och lyfte in bollen i straffområdet. Nyuntinck gick omkull och ropade efter straff men spelet fortgick och bollen hamnade hos Molina. Som drog till. Bollen tog på en motståndare och touchen ställde Sassuolos målvakt Consigli. Det var 2-2 i paus.

Den andra halvleken skulle inleda i samma intensiva måltakt som den första. För bara sju minuter in i halvleken fick Roberto Pereyra bollen. Han spelade till Beto som enkelt kunde raka in 3-2 för hemmalaget. Domaren vinkade för offside men efter VAR-granskning blev målet godkänt.

Resten av matchen blev inte lika svängig utan en mer taktisk historia. Sassuolo lyfte upp spelet och hade en del bollinnehav men det var Udinese som var närmast att göra nästa mål, då man låg på kontringar.

Det blev dock inga fler mål. Udinese vann med 3-2 och ligger därmed på plats 14 i när Serie A tar landslagsuppehåll.

Matchstatus:
Kanske inte den match som lockar till sig ögonen från marginalsupportrar runt om i världen. Men det blev en fartfylld och intensiv tillställning.

Bäst i Udinese:
Destiny Udogie - I hård konkurrens med Beto och Wallace, men Udogie kom in för den skadade Samir och lyckades stänga ned Berardi, samtidigt som han bidrog i offensiven.

Bäst hos motståndarna:
Gian Marco Ferrari - Var den Sassuolospelare som visade mest känslor och den som verkligen ville vinna.

Matchen i matchen:
Pereyra mot Berardi - De två offensiva kreatörerna gjorde var sin poäng. Men Pereyra bidrog mer i sitt lags anfallsspel än vad Berardi gjorde.