Lagbanner
Udinese - Torino 2-0: Argentinarna frälste hemmalaget på stopptid

Udinese - Torino 2-0: Argentinarna frälste hemmalaget på stopptid

En hård kamp fylld av närkamper exploderade på tilläggstid. Och eftersom det var Udinese som detonerade bomberna gick laget ifrån söndagskvällen med tre friska poäng i bagaget.

Det var ett formstarkt motstånd som kom till Friulien på söndagen. Torino hade inför matchen tre raka matcher utan förlust. Detta hade gjort att laget börjat blicka uppåt i tabellen, och säkerligen ville ta poäng i sin jakt på Europaplatser.

Udinese å sin sida hade inte vunnit på de tre senaste försöken, utan förlorat två och kryssat en. Det fanns dock en viss tillförsikt i det svartvitrandiga lägret, då de två förlusterna kommit mot självaste Atalanta och Juventus.

Men det var nog rätt väntat att det var toppaspirerande Torino som började piggast. Men efter att de vinröda gästerna haft ett par halvchanser kom Udinese in i matchen. Hemmalaget tog tag i bollen och med anfallsparet Beto-Success lyckades man också hota motståndarförsvaret vid ett par tillfällen. Även högeryttern Brandon Soppy sprang mycket och kom runt vid flera tillfällen.

Överlag var dock matchen en ganska hård tillställning. Båda lagen trodde sig kunna segra men ville absolut inte bjuda motståndarna på någonting. Det small rejält i närkamperna och känslorna var ofta utanpå. Men det var sällan tal om något fult spel eller efterslängar. 

Utdinses defensiva mittfältsankare Jajalo, som lite överraskande fick starta matchen, var en av planens giganter, då han läste spelet fint och erövrade många bollar. Även det debuterande nyförvärvet Pablo Marí var bra i mittlåset, där han hittade ett fint samarbete med Rodrigo Becao och Marvin Zeegelaar.

De hetaste chanserna hade Beto som rann igenom två gånger. Men båda gångerna blev han besegrad av Torinos målvak Vanja Milinkovic-Savic, som räddade. Men båda gångerna blev Beto ändå retroaktivt avvinkad för offside så missarna spelade ingen större roll.

Sakta men säkert tickade tiden ut och när matchen gick upp på tilläggstid började nog de flesta tänka att en pinne var godkänt för båda lagen. Men så studsade bollen till utanför Torinos straffområde. Den tidigare nämnde Jajalo hoppade högst och nickade fram bollen. Men mitt i luftfärden fick han en spark av Torinos Mandragora. Torinokaptenen, med ett förflutet i Udinese, fick syna sitt andra gula kort och Udinese fick ett fint frisparksläge. 

Fyrtornen i Udineses mittlås flyttades upp till det offensiva straffområdet för att hjälpa laget att skapa en chans till ett avgörande mål. Torino å sin sida förberedde sig för ett inlägg och började räkna in de svartvitrandiga tröjorna. Målvakten Milinkovic-Savic tog ett steg ut för att avvärja ett inlägg, men Udineses Molina som skulle slå frisparken uppfattade motståndarmålvaktens drag.

Så istället för att lyfta in bollen i gröten framför mål drog Molina till med ett hårt skott som letade sig in, tätt invid den främre stolpen. Vilt jubel utbröt i Udineselägret och det tog en lång stund innan firandet var klart. Domaren la därför till ett par extra minuter.

Men istället för att gästerna från Turin lyfte fram för en sista slutforcering lyckades Udinese kontra. Pussetto trixade lite i straffområdet, rundade motståndarmålvakten, vände om och blev nedriven. Domaren pekade på straffpunkten och Pussetto klev själv fram.

Med en stenhård straff som gick rätt upp i nättaket fastställde han 2-0 i den 97:e minuten. 

Matchstatus:
Det blev en riktigt hård kamp där inget av lagen ville vika ned sig. Och oj, vilken avsultning!

Bäst i Udinese:
Pablo Marí - Nyförvärvet klev rakt in i startelvan och leveransen lät inte vänta på sig. Följsam, bra i huvudspelet, kommunikativ och dessutom duktig i uppspelen. Vilken debut!

Bäst hos motståndarna: 
Sasa Lukic.

Matchen i matchen:  
Arslan mot Mandragora - Arslan kämpade som vanligt hårt och hans spel kom verkligen till sin rätta i denna hårda drabbning. Mandragora var å sin sida placeringssäker i försvaret.

Jesper Klingnell2022-02-06 20:59:54

Fler artiklar om Udinese