2018-03-17 16:00

Sunderland - Preston
0 - 2

Udinese - Cagliari 1-1: Efterlängtad poäng på Friuli

Udineses svit på fyra raka segrar bröts mot helt fel lag i sammanhanget; Cagliari som ytterst sällan får med sig något från Friuli fick åter finna sig i att försvara sig mot de svartvitrandigas dominans, men lyckades den här gången hålla för trycket och klarade därmed av en tuff andrahalvlek. Ett resultat som under förutsättningarna får ses som en framgång.

För blott andra gången på sex år fick Cagliari med sig poäng från bortamötet med Udinese. Det är ett resultat som följt på segern förra helgen innebär ett definitivt slut på snacket om huruvida Cagliari hamnat i kris eller inte. Med dagens poäng är man som de flesta andra lag i serien; inte alltför långt till toppen, men farligt nära jumboplatsen.

Matchen inleddes med högt tempo, där Di Natale och Floro Flores var på hugget för hemmalaget och Agazzi prövades med flera längre skott.

 Cagliari stack emellan med en kontring där Cossu hittade Nenê som tog ett hårt långskott som Handanovic räddae till hörna. 

Det var Cagliari som tog ledningen och det skedde redan i den 12:e minuten.

Hörna från höger slogs kort av Cossu mot Nainggolan som rullade bollen tillbaka, varpå den förstnämnde slog en utåtskruvad inlägg som en halvt felvänd Daniele Conti - en bit bakom klungan i straffområdet - dundrade in i krysset på volley.

Udinese tryckte på men Cagliari försvarade sig bra.

I den 26:e minuten blev man dessutom av med ett problem när Nainggolans tackling på Alexis Sanchez renderade förutom en varning att chilenaren inte kunde fortsätta spela.

Till slut fick friulianerna ändå utdelning, och det i rätt tid. En minut före halvleksslutet fick man en hörna som slogs av Di Natale in i straffområdet där den skarvades vidare med nick av Inler mot Floro Flores, som från nära håll nickade in bollen i den öppna delen av målet.

* * *

Som väntat fick Cagliari finna sig i att bevaka sin poäng i andra halvlek.

Udinese tog ut Floro Flores och satte in German Denis, och argentinaren prövade Agazzi med ett kanonskott.

Cagliari svarade med en dubbelchans, där Acquafrescas diagonala skott tvingade fram retur av Handanovic, men Pinardis skott på den blockerades ut till hörna av hemmaförsvaret.

Närmast kom hemmalaget tio minuter före slutet när Di Natale hade en lobb från sidan som tog i ribban.


Redan nu på onsdag är det dags för Napoli.


Startelvan: Agazzi, Perico - Canini - Astori - Agostini, Nainggolan - Conti (Laner, 83) - Biondini, Cossu (Pinardi, 64), Matri (Acquafresca, 67) - Nenê

Hossein Nayebagha 2010-11-07 19:35:00
Author

Fler artiklar om Cagliari