Lagbanner
Oförtjänt trepoängare borta mot Bologna

Oförtjänt trepoängare borta mot Bologna

Det var en match där Rossoblu dominerade spelet fullständigt. Hörnstatistiken slutade i 17-0 till hemmalaget, men utan en enda målchans lyckades Venezia trolla fram 0-1 på resultattavlan och det är det enda som räknas.

Kylig novembereftermiddag i Emilia-Romagna. Åskådarna på Stadio Renato Dall'Ara hade packat med sig både mössor, vantar och halsdukar, och det var ett fint tryck från hemmapubliken trots restriktioner om 75 % kapacitet. Dennis Johnsen var tillbaka i Venezias startelva efter en extra lång vila under landslagsuppehållet. Den gyllenlockiga norrmannen startade på topp tillsammans med David Okereke när Paolo Zanetti mönstrade sin bästa möjliga elva i en 4-3-1-2-uppställning.

Bologna satte tonen direkt i den första halvleken. Venezia tvingades ned i skyttegravarna och fick göra sig redo för försvar från start. Redan efter 20 minuter hade hemmalaget skakat fram tillräckligt många hörnor för att försörja en hel höstsäsong. De få gånger Venezia ens lyckades leta sig över mittlinjen var det främst Johnsen och Okereke som gjorde vad de kunde för att skapa någon form av oreda. Efter 45 minuter hade de dock inte uträttat någonting nämnvärt och känslan in i paus var att det återstod en halvlek av intensivt försvarsarbete för att behålla en poäng. Den bästa chansen signerades Sveriges (framtida) maestro Mattias Svanberg som i den 34:e minuten skickade iväg ett välriktat skott från strax utanför straffområdet, men det var inte tillräckligt med löd för att hota Sergio Romero i Venezia-målet.

Till starten av den andra halvleken hade dimma börjat leta sig in över läktarna och ned på planen. Spelarna halkade runt i det blöta gräset. Bologna fortsatte trycka på och ordnade fram fler och fler hörnor, men utan att egentligen skapa några riktigt vassa målchanser. Venezia stod emot bra, men det var smärtsamt att se dem kasta iväg bollen så fort de fick möjlighet att känna lite på lädret. 

Matchen hade hunnit in i den 61:a minuten när det plötsligt slog ned en blixt från klar himmel. Nyligen inbytte Sofiane Kiyine påbörjade ett sällsynt Venezia-anfall längs med vänsterkanten och med en smart boll hittade marockanen över till Gianluca Busio som befann sig precis utanför straffområdet. Busio fick en dålig touch på bollen som sedan studsade som en flipperkula mellan försvarare och anfallare innan den plötsligt låg helt fri vid straffpunkten. Okereke var den som uppfattade situationen först av alla. Med sin speed hann han precis fram och lyckades tåa bollen förbi en framrusande Lukasz Skorupski. Bolognas polske keeper kunde bara titta på när bollen retfullt letade sig in över mållinjen. 

En fullständigt oförtjänt ledning för Lagunari som dittills inte skapat ett enda läge i matchen. Däremot hade generalen Pietro Ceccaroni och hans högra hand Mattia Caldara byggt en ogenomtränglig barrikad i Venezias straffområde. Tillsammans med ytterbackarna Pasquale Mazzocchi och Ridgeciano Haps motade de allt som Bologna kastade emot dem och utraderade storstjärnan Marko Arnautovic totalt. Bologna avslutade matchen med 17-0 i hörnor, men det kändes ändå aldrig riktigt farligt.

Offensivt var det absolut ingenting att hurra över. Venezia orkade inte skapa någonting, utöver två farliga kontringar på tilläggstid där både Kiyine och fransmannen Thomas Henry hade möjlighet att dubbla ledningen och stänga matchen. Men med ett sådant felfritt försvarsspel var en slumpboll allt som krävdes för att råna med sig alla tre poäng hem till Venedig, och det är sannerligen taget.


Se highlights från matchen i spelaren nedan.
 
 

Mac Larssonmaclasson2@gmail.com@maclarsson2021-11-21 17:55:00
Author

Fler artiklar om Venezia