Är en ny variant av Development camp Hawks väg till framgång?
Oduya håller lektion för talangerna

Är en ny variant av Development camp Hawks väg till framgång?

Draften har kommit och gått, Free Agent hysterin har sakta börjat lägga sig och sommarledigheten börjar infinna sig. Men för de spelarna som är uttagna till lagens respektive Development camps, är det fortfarande skär som ska tas på isen, men inte hos Chicago..

För de som inte vet är Development Camp något som NHL klubbarna anordnar efter draften varje år där utvalda prospects får möjlighet att visa upp sig inför respektive NHL lags coacher. Det är föreläsningar, isträning, matchspel etc, allt för att visa upp sig och varför just det laget draftade dig.
 
På NHL lagens sociala medieflöden läggs det löpande ut bilder och videos på lagens draftade spelare när det gör olika saker på isen, men när det kommer till Chicago är det snarare i teorisalar, gym och kök vi ser bilder ifrån. Inga bilder på en snabbskrinande Oliver Moore och Frank Nazar, ingen Korchinski som leker med pucken på blå, ingen Bedard som levererar passningar som Wayne Gretzky.
 
Det är kanske lite tråkigt, men det här är ett strategiskt val av Blackhawks. I slutet av förra säsongen lät Blackhawks meddela att årets development camp skulle vara helt utanför isen. Luke Richardson och Kyle Davidson menade på att deras scouter och analytiska personal, har sett spelarna så oerhört mycket under den/de senaste säsongen/säsongerna , att de redan har bra koll på spelarnas hockeykvaliteér . Det finns andra aspekter som är viktigare att skicka med spelarna än att det ska utsättas för pressen på isen som development camp inbegriper.
En andra anledning är att många spelare har haft långa säsonger och att deras kroppar behöver vila och återhämtning, tex de som spelade med Seattle Thunderbirds.
 
Så vad ska  Chicagos prospects göra för något?

Chicago vill skicka med dem nycklar för hur de tar hand om sig som spelare, ge dem en inblick hur livet som en NHL spelare är utanför isen och vilken kravbild som finns. Det involverar allt ifrån hur du lagar mat och skapar en balanserad kost. Hur du tränar på gymmet och olika tekniker att ta med sig för att bygga muskler. Nu senast var Johnny Oduya på plats för att lära spelarna om olika andningstekniker i samband med träning och match. Oduya driver iadg ett företag som heter Hale, som utbildar människor i andningstekniker i olika sammanhang.
 
Men det kanske viktigaste är att bygga en dynamik mellan spelarna. Flera av dessa kommer vara en del av Chicago Blackhawks i framtiden och därför läggs ett stort fokus på att bygga en gruppkemi genom olika "lagaktiviteter".
 
Syftet är spelarna ska förstå att alla deras resor är på sitt sätt unika, ingen människa är likadan och därav får de medskick för hur de ska utvecklas, utan att jämföra sig med andra prospects.
 
Jag vet inte om Chicago är först med att testa detta koncept, mest troligt inte, men det är något annorlunda och jag ska med glädje följa hur det här kommer påverka Chicago kommande säsongen när spelarna kommer upp i systemet.

Trevlig sommar till er alla!
Let's go Hawks
 

TV: Connor Bedard draftetta – valdes av Chicago
 

Henrik Jitelius Järnbrandjitelius92@gmail.comspursjitte922023-07-06 09:36:00
Author

Fler artiklar om Chicago