Slutspel är målet
Stanley Cup-slutspel känns som en rimlig målsättning för Dallas Stars, som missat slutspelet två år i rad nu - och totalt sju gånger sedan 2010.
Dallas Stars och Jim Nill har nya planer och under den här säsongen står mycket på spel. Ny tränare, nya framtidslöften och nya ambitioner.
Målet att nå slutspelet, känns mer eller mindre som ett rimligt krav. Truppen leds framåt av en väldigt stark förstakedja i form av Jamie Benn, Tyler Seguin och Alexander Radulov. Vi snackar om en kedja som skrapade ihop hela 229 poäng ifjol, men det räckte tyvärr inte till ett slutspel.
Stars problem har vartit den tunna defensiven med en generationsväxling som inte direkt imponerat. Vidare har man haft en krånglig målvaktsuppsättning genom åren. Nu får man däremot ha Ben Bishop i målet, där förhoppningarna är någorlunda bättre. Bakom Bishop finns inte Kari Lehtonen längre, man valde att inte förlänga kontraktet med den finske målvakten som befunnit sig i Stars - hela nio säsonger. Numera finns nyförvärvet Anton Khudobin, 32, bakom Bishop. Stars får en bra backup-målvakt som varit i Boston under två säsonger - som också ligger runt stadiga 91-92 %.
Defensiven är en ung sådan. Snittåldern ligger nere på 25.75 år. Ung backuppsättning i all ära, men här är det många som nu måste ta ett kliv framåt. Förväntingarna är otroligt höga på Heiskanen, Honka och Lindell. Sedan har vi så klart John Klingberg som spelar en stor nyckelroll där bak. Svagheten? Roman Polak. Förhoppningsvis ligger han nere i AHL under majoriteten av hela säsongen.
Förstakedjan kommer att leda Stars framåt. Men hur ser det egentligen ut i de övriga kedjorna?
Well, här snackar vi inte runt 70-80 poäng på varje spelare. Nu är vi nere på 30-40 pinnar. Om ens det. I premiären kommer Jason Spezza att få leda andrakedjan i sin centerroll. Bredvid sig finns Janmark och återvändaren Valeri Nichushkin. Spezza gjorde sin sämsta säsong någonsin i NHL ifjol (26 poäng), och mycket tyder på att åldern har kommit ifatt den numera 35-årige centern. Både Janmark och Nichushkin känns ruskigt intressant där den förstnämnde stod för 19 baljor den gångna säsongen. Kan bli betydligt fler i år. Nichushkin är tillbaka från två år i sitt hemland Ryssland och KHL. Det är nu eller aldrig som gäller för Nichushkin som tidigare genom åren jämförts med självaste Malkin. Men skador har satt käppar i hjulet.
Tredjekedjan ska väl Radek Faksa leda som center. På sin vänstersida finns Blake Comeau, ny från Colorado - och på sin högersida finns Tyler Pitlick. Comeau kommer säkerligen ligga runt 25-30 poäng och få en roll i numerärt underläge. Pitlick kommer även han vara god för ca. 25-20 poäng. Sedan rullar det på med yngre forward som Devin Shore, Roope Hintz, Brett Richie, Jason Dickinson och Gemel Smith. Håll ett extra vaksamt öga på 21-årige Roope Hintz som är en riktigt intelligent,snabb och kreativ spelare ute på isen.
Nya tränaren Jim Montgomery kan bli NHL:s mest intressanta tränare. Helt obeprövad på NHL-nivå, tar han nu sitt kliv uppåt och ska leda Dallas Stars framåt. Stars agerar modigt med nytänk - och väldigt smart då Montgomery har ett oerhört stark rykte kring sig på att bygga upp samt utveckla en trygg relation med yngre förmågor inför framtiden och som samtidigt vill spela en modern och fartfylld hockey.
Stars är nog mer eller mindre en underdog i årets upplaga. Men vill det sig väl kring Montgomerys filosofi, så kan Stars bli ett riktigt jobbigt lag att möta.
Både Tavares och Erik Karlsson fanns på Dallas radar i somras, men båda uteblev. Istället signade man upp Tyler Seguin på ett 8-årigt monsterkontrakt:
Stars har hemmapremiär inatt mot Arizona Coyotes.