Möjlig premiäruppställning mot Penguins för Hawks
Arvid Söderblom inleder troligen sin första NHL säsong som ordinarie målvakt

Möjlig premiäruppställning mot Penguins för Hawks

NHL är verkligen inne i sin större inaktiva period som liga och det enda samröret man just nu känner är att slita håret av sig pga Puckdoku, ett sudokuliknande spel där du ska para ihop spelare som representerat olika klubbar eller som har gjort något, tex mål, utvisningar, assist etc. För de som vill stilla abstinensen kan det hittas på puckdoku.com

Men nu ska det här handla om Chicago Blackhawks, detta nya Bedard-ledda Hawks, och idag tänkte jag bjuda er läser på en potentiell startuppställning i premiären mot Pittsburgh Penguins den 10:e oktober. Det är fortfarande inte en uppställnig som skrämmer många lag i ligan, men en förbättring mot den uppställningen vi hade i vår sista match föregående säsong.
 
 
Målvakter:
 
Petr Mrazek (Arvid Söderblom)
 
Kommentar:
 
NHLs största glaslirare, eller ja Matt Murray spelar fortfarande, Petr Mrazek lär få förtroendet som startmålvakt när det är dags för premiär. Mrazek Gjorde 39 matcher förra säsongen, vilket är det högsta sedan säsongen 2019-2020, han hade ett record på 10-22-3 och hade enstaka matcher där han stod på huvudet. Snittet landade på 3.66 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 89,4 %, inget som skrämmer någons anfallsspel. Mrazek är en brygga, något tillfälligt tills Arvid Söderblom och Drew Camasso är redo att fullt ut ta hand om Chicagos mål. Vår i nuläget enda svensk, Arvid Söderblom, lär vara backup och få sin del av NHL starter i år. Han gjorde 15 matcher förra säsongen för Hawks där han endast fick 2 vinster med en räddningsprocent på 89,4%. Söderblom var dock oftast väldigt bra i dessa matcher och det var snarare han som höll nere siffrorna när försvarsspelet inte existerade överhuvudtaget. Jag ser gärna att Söderblom startar premiären, men är Mrazek frisk och framför allt hel, lär han få den.
 
 
Backar:
 
 Alex Vlasic - Seth Jones
Kevin Korchinski - Connor Murphy
 Jarred Tinordi - Nikita Zaitsev
 Extra: Isak Phillips
 
Kommentar:
Seth Jones är lagets givna ankare, både i 5 mot 5 spelet och Powerplay. Somliga tycker det skulle vara intressant att sätta Korchinski bredvid Jones direkt, men det känns som att Korchinskis styrkor inte alls skulle komma fram på samma sätt. Bättre i sådant fall att låta Alex Vlasic få chansen. Vlasic har länge setts som en talang och spelade i alla olika spelsituationer förra året för Rockford ( Hawks farmarlag). Han kan både vara en offensiv back men även ta stort defensivt ansvar, perfekt med Jones.
 
I andra backpar får Murphy med sin utpräglade defensiv, vara den stabila pelaren som Kevin Korchinski får luta sig emot. Jag tror bara Kornchinski gör sina 9 matcher så Hawks inte bränner första året på hans kontrakt, men de 9 matcherna kommer vara nyttiga för honom.
 
I tredje backpar blir det ett riktigt defensivt par där både Zaitsev och Tinordi får ingår. Det kommer smälla och Zaitsev lär väl vara ett rundningsmärke, men han behövs för sin caphit och för sitt aggressiva spel. Vinner han Hawks Utvisningsliga i år? Tinordi var en av Hawks bättre backar förra året och fick således en välförtjänt förlägning.
 
Isak Philipps  är en ung två vägsback som gjorde flertalet matcher förra året och förväntas vara ett mer bestående inslag i årets laguppställning, mest troligt kommer han få en hel del speltid när Korchinski försvinner.
 
 
Forwards:
 
Taylor Hall  - Connord Bedard - Tyler Johnson
Lukas Reichel - Andreas Athanasiou - Taylor Raddysh
Nick Foligno - Ryan Donato - Philipp Kurashev
Joey Anderson - Jason Dickinson - Corey Perry
 Extra: Colin Blackwell

Kommentar:
 
Hall och Bedar känns givna tillsammans men vem ska vara tredje länken? Både Raddysh, Kurashev och Perry är alternativ, men jag tycker ändå att Tyler Johnson förtjänar en chans, till stor del att det finns en riktigt bra hockeyspelare i honom fortfarande, men han lär väl också bli skadad efter några matcher.
 
Andra kedjan har två givan spelare i Reichel och Athanasiou men även här är frågan vem som blir tredje länk. Jag lutar mig mot Raddysh som faktiskt gör en fullt godkänd säsong 2022-2023 och förtjänar att starta i Chicagos toppsexa.  Går att argumentera för Kurashev i andra kedjan också, men det blir hans plats att ta ifrån Raddysh.
 
I tredje kedjan ser jag Ryan Donato gå som center. Spelat mestadels ytter i Seattle men är i grunden en stark tvåvägscenter och en givne tredjefemma spelare. Foligno bidrar med ytterligare tyng och lite offensiva kvalitéer, men framförallt fysik. Det här blir således Kurashevs kedja att leda och visa att han förtjänar det där kontraktet han fick.
 
I fjärde kedjan får Joey Anderson chansen på ena kanten efter sin fina avslutning på förra säsongen där han var ett föredömlig inslag i 5 mot 5 spelet. Jason Dickinson får ta centerrollen här men han kan mycket väl vara en tredjecenter så att Foligno får vara i en fjärdekedja. Corey Perry är van vid rollen i en fjärde kedja, men kan komma att få en roll högre upp vid skador.
 
Ska vi inte kosta på oss ett PP också?
 
              Perry
              Reichel
Hall                        Bedard
              Jones
 
Kommentar:
 
Tre frågor egentligen, kommer Bedard att utgå ifrån en kant eller kommer han vara i mitten av PP:et? Kommer Reichel att ingå i ett första powerplay eller blir det andra uppställningen? Blir det Perry eller Foligno framför kassen?
 
Det var allt för denna gången, hur tror du Chicago ställer upp i premiärmatchen? Skriv gärna en kommentar!
 
På återseende, Let's go Hawks!
 

Henrik Jitelius Järnbrandjitelius92@gmail.comspursjitte922023-08-11 11:32:31
Author

Fler artiklar om Chicago