Lagbanner
Henrik Lundqvist lämnar Rangers
Henrik Lundqvist har spelat sin sista match för New York Rangers.

Henrik Lundqvist lämnar Rangers

Köps ut från sista året på kontraktet.

I 15 år har Henrik Lundqvist representerat New York Rangers, men nu tar resan slut. Rangers väljer nämligen att köpa ut honom från det sista året på sitt kontrakt. Det finns några olika faktorer bakom klubbens beslut. Det beror till största del på deras två yngre målvakter, Igor Shesterkin och Alexandar Georgiev. Båda dessa målvakter har visat upp att de klarar av den stora pressen som medföljer när man spelar i NHL. Shesterkin gjorde debut i NHL i januari i år och levererade direkt. Detta har redan nu gjort honom till lagets förstamålvakt. Då även Georgiev levererade bra prestationer under säsongen, fick det Henke att under en viss tid vara så lågt rankad som lagets tredje alternativ bland målvakterna. Att ha kvar Lundqvist som en kombinerad andra och tredjemålvakt var, delvis med tanke på lönen, inte ett alternativ. Därför köper Rangers ut Henke från det återstående året på kontraktet och låter honom gå fri. 

Klubbens president, John Davidson, säger följande till deras hemsida: 

“- Vi skulle vilja tacka Henrik för hans otroliga bidrag till New York Rangers. Ända sedan första gången jag träffade honom när han kom till New York 2005, har han agerat professionellt. Hans oerhörda arbete, passionen för sporten och kärleken för Rangers och New York City, gjorde det möjligt för honom att bli en av de bästa hockeymålvakterna och en av de bästa spelarna i klubbens historia. Vi alla önskar Henrik och hans familj det bästa i framtiden”. 

Fina ord från Davidson. Även om beskedet från klubben var väntat, är det oerhört många personer som har haft tårar i ögonen när de har skrivit fina avskedsbrev på sociala medier och liknande. Såväl lagkamrater, fans och andra personer har varit öppna med sina känslor. Vad som händer härnäst är ännu inte känt. Det vi vet, är att Henrik “kungen av New York” Lundqvist, kommer vara väldigt saknad i New York Rangers. 


Video: Lundqvists bästa räddningar under tiden i Rangers

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952020-10-06 06:47:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers