Silly Season-bloggen: Jefferson Farfan till salu – Sneijder till Manchester United?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 19:20

Sneijder till United?

En av sommarens tyngsta transferssagor blev aldrig av. Men Sneijder flytt till Manchester United kan vara på gång i januari igen. Inter har förstått att man måste bygga om laget och en försäljning av Sneijder för att börja om från grunden och få in pengar anses vara nödvändig. I somras sägs det att övergången föll på Sneijders lönekrav. Men samtidigt verkade Sneijder väldigt sugen på att flytta hela sommaren.
[Mirror]

På SvenskaFans:

Adam Johansson till Seattle Sounders
Göteborgs högerback Adam Johansson har länge ansetts som en av Allsvenskans bästa spelare. Därav landslagsmeriterna. Nu har högerbacken valt att lämna blåvitt och flytta till USA, MLS och Seattle Sounders. Fredrik Ljungbergs gamla klubb. Är det här början på en massflytt till MLS? Undertecknad förstår att det lockar att flytta till USA och förväntar sig flera namn från Allsvenskan dit framöver.
[Adam Johansson klar för Seattle Sounders]

Övrig media:

Joe Cole vill stanna i Lille
Liverpool-lånet Joe Cole trivs som fisken i Frankrike och Lille. Att Joe Cole flyttar permanent till Lille skulle nog vara en lösning som Liverpool, Lille och Cole själv skulle vara väldigt nöjda med. – Jag är väldigt lycklig i Lille. Jag får spela och jag spelar bra. Det skulle vara bra för mig att stanna i Lille, säger Joe Cole. Undertecknad misstänker att en övergång kan falla på Coles lönekrav då han tjänar över £90.000 i veckan i Liverpool och skulle kanske få en femtedel av det i Lille.
[Goal.com]

Jefferson Farfan till salu
Det här lär bli ett av januari hetaste byten. Schalke har gett upp hoppet om att förlänga med Jefferson Farfan och dragit tillbaka sitt erbjudande och satsar nu på att sälja honom i januari innan hans kontrakt går ut till sommaren. Det gör att han skulle finnas tillgänglig för €7M i januari. 27-åringen har attraherat intresse från Inter tidigare.
[Goal.com]

Chelsea fortsätter jaga Pereira

Andre Villas-Boas Chelsea fortsätter att jaga Portos vänsterback Alvaro Pereira. Tidigare i somras ryktades han att kosta £25M och han spelar främst vänsterback. Det kan tyckas märkligt då Chelsea har det rätt bra på vänsterbackspositionen idag med Ashley Cole. – I augusti var vi nära att köpa Periera men vi lyckas inte slutföra dealen, säger Villas-Boas.
[Mirror]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:30

Marco Boriello nära Juventus
Juventus betalar Roma €1M i lånesumma för Marco Boriello och ytterligare €8M till sommaren om man vill göra övergången permanent. Något som kan få affären avblåst är ifall PSG väljer att slänga sig in sista dagarna med nya tränaren Carlo Ancelotti som haft anfallaren i sitt lag tidigare.
[Boriello och Caceres på väg till Juventus]

På SvenskaFans:

Guardado har inte bråttom
Deportivis Andrés Guardado ryktas konstant ifrån Segunda och till bättre klubbar. Men Guardado själv har överraskat många med att gå ut och meddela att han vill stanna. – Jag är nöjd med tillvaron i Deportivo. Jag vill ge allt för klubben som förtjänar att vara i första divisionen, säger Guardado själv.
[Guardado vill stanna]

Övrig media:

Tottenham vill sälja duo
Spurs ska vara redo att sälja av truppspelarna Stephen Pienaar och Niko Krancjar. Detta skulle tillsammans inbringa cirka £8M som man vill spendera på andra positioner. Pienaar känns som den spelaren som ligger mest illa till då han under ett års tid i Spurs inte kommit någonstans utan ryktas till betydligt sämre klubbar.
[Mirror]

Malouda vill inte till Ryssland
Fransmannen Florent Malouda har inte kommit till sin rätt i ”nya Chelsea” utan är en av ett par spelare som ryktas från klubben tidigt i januari. Främst har han blivit länkad ihop Anzhi och PSG. – Jag vet inte ens hur man ska uttala det där ryska laget. Jag vet inte vart ryktena kommer ifrån. Jag har inget att dölja, jag säger sanningen, säger Malouda men erkänner samtidigt att han inte är nöjd med situationen i Chelsea.
[SkySports]

Robin Fredriksson2011-12-27 19:20:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen