Silly Season-bloggen: Sneijder klar för Galatasaray - Genoa byter tränare igen

Silly Season-bloggen: Sneijder klar för Galatasaray - Genoa byter tränare igen


SENA UPPGIFTER (23.00)

Inter tar sikte på mittfältstrio

Med Wesley Sneijder-affären slutligen i hamn, tar Inter nu sikte på att ro i land andra affärer med fokus på tre mittfältare, enligt Sky Italias Gianluca DI Marzio. Till att börja med väntas Atalantas Ezequiel Schelotto, 23, snart vara klar. Samtal uppges redan igång med Bari om Nicola Bellomo, 21. Men främsta mål anses vara Paulinho, 24, från Corinthians.
(Di Marzios blogg)

Rennes bekräftar: ”M’Vila kan lämna nästa vecka”
Spekulationerna om Yann M’Vila har varit många, men den 22-årige mittfältaren ser nu slutligen ut att vara på väg bort från Rennes. Klubbordförande Pierre Dréossi sa i kväll att det är ”stor möjlighet” att M’Vila lämnar. ”Det finns ingen överenskommelse (med annan klubb, vår anm) ännu, men det kan ske nästa vecka”, sa Dréossi till BeIN Sport. Queen’s Park Rangers har ryktats hetast i jakten på fransmannen.
(Goal)
(RMC Sport)
 
Genoa byter tränare
Italienska uppgifter gör på kvällen gällande att Genoas tränare Gigi Del Neri fått sparken. Droppen var dagen 0-2-förlust hemma mot Catania. Ordförande Enrico Prezioso har redan sparkat en tränare den här säsongen (Gigi De Canio) och nästa tränare i Genoa är enligt samstämmiga italienska uppgifter Davide Ballardini, senast i Cagliari.
(Football Italia)
 
Coles kontrakt klart
I går kom uppgiften att Ashley Cole var överens med Chelsea om ett ettårskontrakt, efter matchen mot Arsenal (2-1), bekräftade Rafael Benítez den. ”Jag är väldigt glad. Pappersarbete måste slutföras men överenskommelsen finns där”, sa Chelseatränaren.
(Bloomberg)


KVÄLLENS UPPGIFT (21.45)

Officiellt: Sneijder klar för Galatasaray

Sent i kväll bekräftade Galatasaray att klubben slutligen har ett avtal med Wesley Sneijder. Den 28-årige holländaren skriver på för 3,5 år. Galatasaray har sedan en tid varit överens med Inter om en övergångssumma och har nu meddelat till börsen att den är 7,5 miljoner euro. Sneijders lön uppges vara fem miljoner euro om året. Många spekulerar också i att Inter tvingats betala Sneijder en summa för att lämna klubben. Det har också spekulerats i att Sneijders drog på sitt svar i hopp om en flytt till Premier League, men att inga bud kom.
(Galatasaray)
(Inter på SvenskaFans)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (19.15)

Sneijder i möte med Inter

Sky Italia rapporterar just nu att Sneijder sitter i ett möte med klubben om att köpas ut och att han kan skriva på för Galatasaray redan ikväll. Galatasaray har hotat med att dra sig ur övergången om inte Sneijder bestämmer sig snart och Liverpool ser inte ut att gå in och höja sitt bud. Så just nu talar mycket för att Sneijder hamnar i Galatasaray.
(Football-Italia)

Gerrard: Vi måste värva fler spelare

Steven Gerrard har under de senaste veckorna öppet kritiserat klubbens policy att bara värva yngre spelare. – Jag gillar vart vi är på väg men vi saknar två elle tre spelare som kan hjälpa oss. Vi har haft en för tunn trupp och det har fått oss att sakna en jämnhet, säger Gerrard.
(SkySports)

Amartey klar för DIF

DIF har under en lång tid haft jättetalangen Daniel Amartey i klubben men inte fått värva honom på riktigt förrän han fyllt 18 år. Nu är Amartey 18 år gammal och har skrivit på för Magnus Pehrssons Djurgården. Spelarens agent Patrick Mörk har jämfört Amartey med när han hittade Michael Essien för några år sedan.
(SvenskaFans)

Cissé till Al Gharafa på lån

Harry Redknapp har varit väldigt angelägen att värva spelare till sitt Queens Park Rangers. Men nu ser han även till att skeppa ut också. Djibril Cissé kommer att spendera resten av säsongen i Al Gharafa på lån.
(SkySports)

Adam Johansson vill hem till Göteborg

Seattle Sounders högerback Adam Johansson var en gång i tiden bofast i landslagstruppen och spelade då i IFK Göteborg. Sedan bar flyttlasset till MLS och Seattle Sounders. Men nu går kontraktet ut om ett år och högerbacken ser gärna en flytt tillbaka till IFK Göteborg. "Ja, det skulle jag verkligen vilja. Jag har ett år kvar på kontraktet här sen får vi se vad som händer", säger Adam Johansson.
(FotbollDirekt)

”Ramsey borde lånas ut”

Wales förbundskapten John Hartson har uttalat sig om Aaron Ramsey och att hans landsman borde se till att spela fotboll på en mer kontinuerlig basis. "Jag tycker att han måste spela oftare. Han bör kanske gå på lån för han får inte starta mycket hos Arsenal och det ser ut att göra honom gott", säger Hartson.
(SkySports)

Inget nytt på Balotelli-fronten

AC Milan bossen Galliani har insisterat att klubben inte tänker köpa loss Mario Balotelli så länge prislappen ligger där den ligger. – Det hänger på Manchester City. Skulle vår förfrågan nobbas så lägger vi ner. Vi får se vad de säger. Vi kan betala i omgångar om vi kan komma överens om ett vettigt pris, säger Galliani.
(SkySports)


LUNCHUPPGIFTER (12.00)

Zenga: ”Svennis klar för oss”
En talesman för klubben Al-Nasr i Förenade arabemiraten säger till AP att Sven-Göran Eriksson blir teknisk direktör. Uppgiften bekräftas också av lagets tränare, förre italienske stormålvakten Walter Zenga. ”Det stämmer. Han kommer hit för att organisera laget, se över ungdomsverksamheten och förstärka banden mellan ungdomslag och a-lag”, säger Zenga till Sport360°. 1860 München bekräftade tidigare i veckan att Eriksson nobbat den tyska klubben.
(Sport360°)
 
Milan förhandlar om Lampard
Trots uttalad satsning på unga spelare förhandlar Milan med Real Madrid om Kaká. En annan ”gamling” är enligt Sunday People aktuell: Frank Lampard, 34. Enligt tidningen har ”samtal i positiv anda” förts mellan spelaren och Serie A-klubben, och förhandskontrakt kan skrivas inom de närmaste två veckorna. Häromdagen uppgavs Chelsea-mittfältaren i stort sett klar för LA Galaxy.
(Sunday People)
 
Hallenius till Danmark?
Genoa vill klippa banden till Linus Hallenius och svensken kan hamna i Danmark, enligt regionaltidningen Il Secolo XIX. Tidningen uppger att Serie A-klubben jagar Nordsjaellands mittback Jores Okore och vill inkludera svensken i affären.
(Il Secolo XIX)
 
Lyon försöker placera Gourcuff i Arsenal
Den ekonomiska situationen biter i Lyon, och klubben är fortsatt intresserad av att bli av med högavlönade spelare. Le Journal du Dimanche uppger att Yoann Gourcuff erbjudits engelska toppklubbar de senaste dagarna, samt att spåret till Arsenal är det hetaste och i så fall i form av ett lån.
(Le Journal du Dimache)


MORGONENS UPPGIFTER (08.00)

PSG vill ha Wenger

Paris SG är berett att erbjuda ett kontrat värt 30 miljoner pund till Arsène Wenger och hoppas på att fransmannen ansluter i sommar. Det hävdar Sunday Mirror, och spekulerar också i att Carlo Ancelotti kan gå andra vägen, till Arsenal. PSG uppges dock också fortsatt intresserat av José Mourinho.
(Sunday Mirror)

City sänker Balotellis prislapp
Milans vd Adriano Galliani har beklagat sig över prislappen på Mario Balotelli. Enligt dagens La Gazzetta dello Sport har Manchester City nu sänkt kraven för att släppa anfallaren, från 37 miljoner euro till 28 miljoner. Galliani väntas föra nya samtal med City på torsdag.
 
Uniteds bud nobbat
Crystal Palace har enligt Sunday Mirror nobbat ett bud värt sammanlagt 10 miljoner pund för Wilfried Zaha. Palace ordförande Steve Parish ska ha träfat United-representanter i veckan men inte varit nöjd med erbjudandet. Palace har krävt 20 miljoner men väntas accepter 15. Daily Star skriver dock att en affär väntas bli av och 20-åringen bli United-spelare inom två dygn.
(Sunday Mirror)

Armenteros redan i Anderlecht
Samuel Armenteros skrev nyligen på för Anderlecht. Tanken var en flytt i sommar på en fri transfer. Men Heracles bekräftade sent i går kväll att den svensle anfallaren lämnar klubben redan nu och ansluter till Anderlecht på måndag.
(Heracles)

Juve ute efter två anfallare
"En anfallare? Jag har bett om två", säger Juventus tränare Antonio Conte enligt dagens La Gazzetta dello Sport, och tidningen fyller i att redan i morgon väntas en bekräftelse på värvningen av Fernando Llorente från Athletic Bilbao. Lllorente väntas ansluta i sommar, men Lyons Lisando Lopes är fortsatt aktuell i januarifönstret. I morgon väntas också nyheten att Buffon skrivit på ett nytt kontrakt presenteras.

Stekelenburg aktuell för Arsenal
Martin Stekelenburgs agent Rob Jansen har bekräftat att det skurit sig helt mellan målvakten och Romas tränare Zdenek Zeman. Fulham har pekats ut som möjlig destination. ”Det stämmer att Martin Jol känner honom väl men det finns fler möjligheter. Enligt italienska medier ska Jansen ha bekräftat kontakt med Arsenal.
(ESPN)
 
Belhanda överens med Fenerbahçe
Fenerbahçes vice ordförande Abdullah Kigili har bekräftat en överenskommelse med Montpelliers mittfältare Younés Belhanda och är hoppfull även om ett avtal med den franska klubben. "De har sänkt priset från 10 miljoner till 8 miljoner euro", säger han. En lång rad andra klubbar har pekats ut som intresserade av 22-åringen, bland annat Inter och Tottenham.
(Goal)

Sunderland ute efter Zarate
West Ham och Queen’s Park Rangers är intresserade av Napolis Mauro Zarate, men Sunderland ligger i täten. Det hävdar Sunday People. Klubben vill låna den 25-årige argentinaren.
(Sunday People)
 
Cole stannar i Chelsea

Det blir ingen flytt för Ashley Cole. Den 34-årige vänsterbacken har gått med på ett nytt ettårskontrakt med Chelsea, som kommer att skrivas på efter helgen.
(BBC)

SvenskaFans.com2013-01-20 23:20:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen