Silly Season-bloggen: Talang lämnar Djurgården – Darren Bent till Liverpool?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 18:30

Liverpool jagar Darren Bent?

Enligt ClickLiverpool och pålitliga Richard Buxton så har Liverpool hört av sig till Aston Villa angående ett eventuellt köp av Darren Bent. Den rutinerade anfallaren har alltid varit en pålitlig målskytt i Premier League och är det något Liverpool saknar så är det mål. Dock är det mindre än ett år sedan som Aston Villa köpte anfallaren för en summa på £18M som kunde stiga till £24M. Ska Aston Villa sälja anfallaren vill de nog med alla säkerhet få tillbaka pengarna som de la ut för honom för 11 månader sedan. Eller gå med vinst om de säljer till en klubb som Liverpool. Som de ryktas inte ha en särskilt bra relation med sedan övergången av Downing.
[ClickLiverpool]

På SvenskaFans:

Newcastle värvar från divsion åtta?
Jason Prior heter anfallaren som öst in mål i Bognor Regis. Dock en klubb som spelar i divison åtta. Han ska nu resa till Newcastle för en provträning och en övergångssumma sägs redan vara klar. Enligt Priors twitterkonto har de senaste dygnet varit helt surrealistiskt. Övergångssumman sägs ligga på £12.000.
[Newcastle värvar 23-åring från Bognor Regis]

Talang lämnar Djurgården
Joakim ”Kimmen” Alriksson var en Djurgårdens talanger som skulle blomma ut på allvar i år. Ifjol pratades det mycket om talangen Alriksson och i början på säsongen så fick han en del speltid. Men sedan Magnus Pehrsson kom in så har inte Kimmen fått spela en enda minut och blev inte heller erbjuden ett A-lagskontrakt, utan endast en U21-förlängning. Det har nu Alriksson tackat nej till och lämnar DIF.
[Joakim Alriksson nobbar nytt kontrakt]

Övrig media:

Oklara besked kring Rory Donnelly
Enligt TheGuardian har Swansea höjt budet på Donnelly för att säkra sig om hans signatur. Vilket är något de lyckats med och enligt Swansea manger är man överens. Men Liverpool och Everton har också länkats ihop med 19-åringen. Och enligt eyefootball som också har citat från Swanseas manager så har man gett upp hoppet om att signa Donellly.
[Guardian]
[EyeFootball]

Oriol Romeu återvänder till Barcelona 2013?
Det är många saker som är väldigt oklara kring Oriol Romeu. När han kom till Chelsea från Barcelona sas det att det fanns en återköpsklausul. Som AVB har sagt bara gäller om Chelsea vill sälja honom. Men enligt andra källor så blir det dyrare för Barcelona att köpa tillbaka honom för varje år som klausulen gäller. Och den ska gälla över 2013, och sista året ska hans återköpsklausul ligga på £12.5M. En sak är dock säker. Romeu kommer att ryktas till Barcelona på samma sätt som Fabregas gjorde, enda tills dagen då han faktiskt har värvats tillbaka.
[Goal.com]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:30

”The Return of the King” en verklighet?
Nattens absolute hetaste transferstory har varit den potentiella återkomsten för Arsenals legendaren Theirry Henry. I stort sett alla brittisk media går nu ut med att Arsenal ska dels ha erbjudit 34-åringen ett låneavtal på två månader, och även kontaktat Lukas Podolski för en potentiell övergång. Även om det inte vore samma Henry som en gång spelade i Arsenals så skulle en återkomst skapa en enormt stor hysteri bland Arsenal-fansen.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Marvin Emnes till Swansea?
Enligt Tribalfootball ska Swansea inte ha gett upp jakten på Middlebroughs anfallare Marvin Emnes som man fick ett bud nekat på i augusti. Nu ska även Wolves vara intresserade. Det är dock frågan om Emnes verkligen skulle platsa i Premier League?
[Swanseas Silly Season]

Övrig media:

Chelsea och Bolton överens om Cahill
Mirror går inatt ut med att Bolton och Chelsea ska vara överens om ett avtal för Boltons Gary Cahill och förhandlingar med mittbacken lär inte ta många dagar. Så om allt går som det ska går Gary Cahill till Chelsea från Bolton för £7M redan första januari.
[Mirror]

Patos agent nekar till PSG-ryktet

Gårdagens hetaste story handlade helt klart om Patos beryktade övergång till PSG. Hans gamla tränare Ancelotti är på väg att ta över. Sportchefen som en gång värvade honom, Leonardo skulle nu också vilja ha honom. Men nu menar Patos agent att en övergång inte är aktuell. – Ja, det är sant att jag var i Paris och träffade Leonardo, för att han är min vän. Vi pratade inte om Pato, säger agenten.
[Goal.com]

Hulk öppnar för Chelsea

Det är väldigt ofta som spelare ryktas till klubbar där deras före detta manager finns. Nu handlar det om Hulk till André Villas-Boas Chelsea. Men anfallaren är ju för bra för att vara i Porto hela karriären och en flytt kommer ju ske för eller senare. Hans agent vill inte utesluta att det blir Chelsea-. – Hulk och AVB har en fantastisk relation och deras samarbete kunde inte var bättre. Men spelaren mår väldigt bra i Porto. Det finns dock intresse från Brasilien och Frankrike, men det beror helt på vad spelaren vill.
[Goal.com]

Robin Fredriksson2011-12-29 18:30:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen