Silly Season-bloggen: Mariano till Bordeaux – Försvarsduo lämnar Ajax?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 18:45

Paris satsar vidare – Salomon Kalou i sikte

Enligt franska L’Equipe så riktar nu PSG blickarna mot Chelseas ivorian Salomon Kalou. Han har varit i Chelsea i fem år utan ta en ordinarie plats i laget och hans kontrakt går ut i sommar. Den förre detta Chelsea-mittfältaren Claude Makelele finns i ledningen och har enligt uppgifter pratat om att värva Kalou.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Bordeaux värvar högerback
Fluminenses högerback Mariano är klar för Bordeaux. Enligt spelaren agent är övergången helt klar och Mariano själv har tackat för sin tid i Fluminense på twitter. Han kostar klubben 3 miljoner euro och kommer skriva på ett kontrakt på 4,5 år.
[Mariano klar för Bordeaux]

Nicolás Lopéz klar för Roma
Talangfabriken i Nacional fortsätter att producera spelare till europa. Majoriteten av spelarna i Uruguays landslag kommer ifrån Nacional och på deadline day i augusti sålde man succéförsvaren Sebastian Coates till Liverpool. Nu har man sålt mittfältare Lopez till Roma. Kontraktet börjar gälla första januari. Men Nacional har gått med på att låta spelaren åka till Rom redan nu och träna med Romas primaveralag tills transferfönstret öppnar.
[Nicolas Lopez officiellt klar]

Övrig Media:

Ajax riskerar tappat försvarare..

Gregory van der Wiel ryktas till Valencia...
Den holländske succéytterbacken van der Wiel har varit väldigt öppen med att han gärna flyttar till Spanien och Valencia. Men vill flytta efter säsongen är slut.  – Valencia är en fantastisk klubb och ett intressant alternativ, jag vet att det är intresserade av att köpa mig till sommaren. Jag har inga planer på att lämna redan i vinter, men man vet aldrig vad som kan hända, men oavsett så vill jag avsluta i Ajax på ett bra sätt, säger van der Wiel till goal.com
[Goal.com]


...och Jan Vertonghen ryktas till Tottenham
Harry Redknapp säger sig vela förstärka på mittbackspositionen där Bassong inte är tillräckligt bra och Ledley King alltid dras med skador. Det ska finnas intrsse för Ajax Jan Vertonghen, men en transfersumma på £10M kan nog få Spurs att satsa hårdare på Gary Cahill istället som har utgående kontrakt och var nära Spurs redan i somras.  
[Goal.com]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:10

På SvenskaFans:

Janne Carlsson till Ljungskile?

Örgrytes förre tränare Janne Carlsson har varit i kontakt med Ljungskile SK om jobbet som huvudtränare. Det är i alla fall om man ska tro fotbollskanalen. - Jag har varit i kontakt med dem, men i övrigt har jag ingen kommentar, säger Carlsson själv till Fotbollskanalen.se
[Ljungskiles Silly Season]

Hannes Sahlin nära ÖIS?
Örgryte är på väg att tappa Adam Eriksson och ska ersätta honom med Hannes Sahlin. Men får konkurrens av Varberg och Falkenberg. Sahlin är 23 år och vänsterytter. Efter provspel så uppger en trovärdig källa till ÖIS-redaktionen att chanserna är goda att han inom kort är klar för Örgryte.
[Örgrytes Silly Season-blogg]

Övrig media:

Mancini: Ingen lån av Tevez
Man City-bossen Mancini går nu ut och chockar med att säga att Tevez absolut inte kommer gå på lån. – Jag vet inte något om den här situationen, men vi vill sälja Tevez, men inget är säkert och mycket kan hända närmaste dagarna, det enda som är säkert är att vi inte vill att Tevez går på lån, säger Mancini till SkySports. Förhandlingstaktik eller kommer dealen att blåsas av?
[SkySports]

Birmingham vill dumpa Nikola Zigic
För ett år sedan köpte man anfallaren för dyra pengar i konkurrens med bland andra Stoke. Succén uteblev. Birmingham åkte ur och nu sitter han på en för stor lönecheck. £50,000 i veckan är ingenting en Championship-klubb vill betala för en anfallare som inte ens producerar i The Championship.
[MirrorFootball]

Robin Fredriksson2011-12-08 18:45:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen