John Heitinga samtalar med Liverpool
Fd Everton-backen Johnny Heitinga kan bli en del av Liverpools tränarstab.

John Heitinga samtalar med Liverpool

Ajax-ikonen och den fd Everton-spelaren Johnny Heitinga är på väg att lämna West Hams tränarstab för Liverpools där han blir Arne Slots högra hand.

Johnny Heitinga är i samtal med Liverpool om en roll i tränarstaben, det har Heitinga själv bekräftat för holländska De Telegraaf. Även Voetbal International skriver att Heitinga är nära att lämna West Ham för Liverpool, där han ska fungera som nye tränaren Arne Slots högra hand.

Heitinga, vars spelarkarriär inleddes och avslutades i Ajax, spelade även i Atletico Madrid, Hertha BSC, Fulham och inte minst Liverpools rivaler Everton. Efter spelarkarriären blev han U19-tränare i Ajax och sedan tränare för Jong Ajax, klubbens reservlag. Våren 2023 var han interimtränare för Ajax a-lag och ledde dem till tredjeplats i Eredivisie och en förlorad cupfinal. Efter det flyttade han till West Ham där han varit en del av David Moyes stab. Moyes var förstås hans tränare i Everton. Då Moyes nu lämnat The Hammers har Heitinga också sett sig om efter nya uppdrag.

Nu ser det alltså ut att bli ett samarbete med landsmannen Arne Slot, som förstås tränade Ajax ärkefiende Feyenoord tidigare.

SvenskaFans.comwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2024-07-08 16:49:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen