Silly Season-bloggen: Chelsea i ny Spanienjakt - Liverpool i ny Sneijderkontakt


KVÄLLENS UPPGIFTER (23.00)

Chelsea lägger bud på på ny spanjor

Chelsea har enligt radiokanalen Onda Cero lagt ett bud på Celta Vigos Iago Aspas. Den 25-årige anfallaren har en utköpsklausul. Enligt uppgifterna är Chelsea angeläget att göra klart affären i januarifönstert.
(Marca)

Sneijder dröjer -- Liverpool skyndar?
Wesley Sneijder har ingen brådska att svara Galatasary. ”Det är inget lätt beslut jag har att fatta och jag har inte sagt att jag ska bestämma mig till måndag. Det är fortfarande två veckor kvar innan övergångsfönstret stänger”, sa han i kväll till Sky Italia. Bland annat Liverpool har uppgetts intresserade av Inter-mittfältaren och både Daily Star och Sunday People är en ny kontakt från Liverpool om Sneijder tagen. Fortsättning följer
(TMW)
(Sunday People)
 
Aulas: ”Juve har kontaktat oss”
Lyons ordförande Jean-Michel Aulas bekräftar Juventus intresse för anfallaren Lisandro Lopes. ”Juve kontaktade oss om ett lån av Lisandro men det var en lösning vi inte lyckad lösning”, säger Aulas enligt RMC Sport. Även Fiorentina har rapporterats intresserat av den 29-årige anfallaren
(RMC Sport)

Newcastle överens med Marseille
Det har redan förekommit uppgifter om att Loïc Rémy är nära en flytt till Newcastle. Enligt Mail on Sunday är nu Newcastle och Marseille också överens om en övergångssumma för den 26-årige anfallaren.
(Mail on Sunday) 

Vágner Love till CSKA igen
Flamengo-fansen drabbas av ett tungt bakslag. Anfallsstjärnan Vágner Love återvänder till CSKA Moskva, bekräftar den brasilianska klubben. Enligt Globo Esporte tog han i dag faväl av sina lagkamrater i samband med träningen. Orsaken är enligt brasilianska uppgifter att Flamengo inte betalat av övergången i enlighet med avtalet för ett år sedan. Det blir 28-åringens tredje sejour i den ryska klubben.
(Flamengo)
(Globo Esporte)

QPR med bud på Odemwingie
Enligt Sky Sport i kväll har Queens Park Rangers nu lagt ett bud på Peter Odemwingie. Tidigare i eftermiddag bekräftade tränare Harry Redknapp intresset för 31-åringen.
(Sky Sports)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (19:00)

Newcastle närmar sig Remy

Enligt SkySports källor så närmar sig Newcastle ett köp av Marseilles anfallare Loic Remy. Alan Pardew ser honom som direkt ersättare till Demba Ba. Tottenham ska också vara intresserade men det verkar som förhandlingarna mellan Remy och Newcastle är för långt gågna för att någon annan klubb ska komma in nu.
(SkySports)

Aubameyang stannar i St Etienne

Ännu en anfallare från Frankrike som det ryktats om till de brittiska öarna är Pierre-Emerick Aubameyang. Det ska även finnas intresse från flera Serie A-klubbar. Men spelaren själv sätter stopp för spekulationerna nu. – Jag tänker inte lämna i januari. Men det finns kontakt med båda Manchester-klubbarna, Fiorentina och en till italiensk storklubb, säger Aubayemang.
(SkySports)

Gomis framtid avgörs snart

Remy flyttar och Aubayemang stannar. Men vad händer med Gomis? Lyons anfallsess har gjort 13 mål hittills den här säsongen och Lyon är trots ligapositionen inte främmande för att sälja honom då klubben behöver pengar. – Bafe har pratat med Chelsea och det är ju en storklubb men det finns andra alternativ också. Självklart pratas det mycket om flytt till England men det finns andra alternativ i Europa också. Jag är säker på att vi vet om ett par veckor vart hans framtid ligger, säger Lyons president Jean-Michael Aulas.
(SkySports)

Napoli värvar Calaio

Som väntat har Napoli bekräftat köpet av Emanuele Calaio. Anfallaren som fyllde 31 år nyligen har anlänt på lån och kan köpas loss efter säsongen då Napoli har en sådan option.
(football-italia)

Norrman nära IFK Göteborg

Enligt FotbollDirekt så kommer IFK Göteborg presentera värvningen av Pål André Helland nästa vecka. Klubbarna ska vara helt överens och Helland och IFK ska bara komma överens om det personliga kontraktet. Håkan Mild dementerar dock dessa uppgifter. Han bekräftar att klubben har lagt ett bud på honom men att övergången just nu ligger på is och det inte förs några förhandlingar.
(FotbollDirekt länk 1)
(FotbollDirekt länk 2)

Appleton klar för Blackburn

Då var nästa manager klar för Blackburn. Efter Henning Bergs avsked har Gary Bowyer hade tre segrar och en oavgjord. Men får ändå flytta på sig när Blackburn tar in Michael Appleton som varit manager i Blackpool sedan Ian Holloways uttåg därifrån.
(SvenskaFans)

Tommi Vaiho aktuell för GAIS

Djurgårdens 24-årige målvakt Tommi Vaiho har fått ett par chanser i allsvenskan och har både visat potential och orutin. GAIS är dock väldigt intresserade av att göra honom till förstamålvakt i Superettan. Det vore i så fall aktuellt med ett lån eller att byta någon talangfull spelare som Djurgården är intresserade av. Exempelvis Linus Tornblad.
(GAIS Silly Season)

Redknapp medger intresse för anfallare
Harry Redknapp bekräftade på presskonferensen efter dagens match mot Tottenham (0-0), att Queen’s Park Rangers gjort en förfrågan till West Bromwich om Peter Odemwingie. Priset för den 31-årige anfallaren har uppskattats till mellan tre och fyra miljoner pund.

Auxerre nobbade Parma
Parmas förhandlingar med Auxerre om att köpa 21-årige backen Willy Boly har gått i stöpet. ”Vi har avslutat alla diskussioner med Parma. Det är över”, säger Auxerres ordförande Gérard Bourgoin.
(L’Équipe)

Svensk tränar med Crystal Palace

Den 16-årige svensken Rinor Nushi har fått en inbjudan av Crystal Palace att komma på provspel. West Ham ska också vara intresserade av att värva talangen.
(SkySports)


MORGONENS UPPGIFTER (09.30)

Guidetti kan byta i Premier League
I går berättade John Guidettis italienske representant att svensken lär bli kvar i England åtminstone säsongen ut (se längre ned). I dag uppger Daily Mirror att två Premier League-klubbar vill låna honom: West Ham och Southampton. Guidetti väntas i dagarna göra comeback med spel i Manchester Citys reservlag. Framöver väntas han lånas ut resten av säsongen. City uppges vilja att han under den här låneperioden testas i engelskt ligaspel.
(Daily Mirror)

Roma erbjöd Pep jobbet
Det är sedan tidigare känt att Romas sportchef Franco Baldini träffade Pep Guardiola i New York i november. Corriere dello Sport hävdar i dag att den förre Barcelona-tränaren också erbjöds jobbet men tackade nej. Både Corriere dello Sport och spanska Sport understryker i dag också gårdagens engelska uppgifter om att Guardiola fått ett stort bud från Chelsea.
(Goal)
 
Konkurrens om Tom Ince
Swansea kastar sig in jakten på Blackpools Tom Ince. 20-åringen har sett ut att vara på väg till Liverpool men TalkSPORT hävdar att Swansea lagt ett bud på sju miljoner pund.
(TalkSPORT)
 
West Ham dumpar Carlton Cole
Med Andy Carroll och Marouane Chamakh införskaffade den här säsongen, har Carlton Cole blivit tillsagd att han är överflödig på Upton Park, skriver Daily Mirror. Reading och Norwich uppges intresserade av 29-åringen West Ham-anfallaren. Liksom spanska Sport påpekar tidningen att Chelseas jättebud är mer aktuellt för Guardiola nu.
(Daiy Mirror)
 
Redknapp flörtar med M’Vila
När Rennes möter Bordeaux i kväll finns Harry Redknapp på läktaren för att se mittfältaren han suktar efter, Yann M’Vila. Det uppger L’Équipe i dag, och skriver att Queen’s Park Rangers bud på 9 miljoner blev nobbar och att Rennes är ute efter 12 miljoner.
(L’Équipe)
 
Fansen: Värva Silva och Falcao
Marca presenterar i dag en ny del i sin stora undersökning bland Real Madrid-medlemmar. Denna gång om vilka spelare de vill värva. David Silva (Manchester City) och Radamel Falcao (Atlético Madrid) toppar listan.
 
Chelsea vill ha Modric igen
The Sun hävdar att Chelseas intresse för Luka Modric återuppväckts sedan Londonklubben gått miste om Taison. 22 miljoner påstås Chelsea vara berett att betala Real Madrid.
(The Sun)
 
Tomkins på väg till Newcastle
Newcastle vill värva West Hams mittback James Tomkins, 23, uppger TalkSPORT. Samtal har redan tagit plats mellan klubbarn och förhandlingar väntas fortsätta kommande vecka.
(TalkSPORT)

Galatasaray fiskar även i Frankrike
Charles Kaboré, 24-årig burkinsk landslagsback i Marseille, och Cheikh M’Bengue, 24-årig vänsterback i Toulouse. Det är två spelare som Galatasaray är intresserade av att värva, skriver L’Équipe.
(L’Équipe)


FREDAGENS KVÄLLSUPPGIFTER (23.20)

Guidetti stannar i England
Efter comeback i Manchester Citys reservlag väntar sannolikt utlåning för John Guidetti. Men inte till Italien, som det spekulerats i. Det uppger anfallarens italienske representant Roberto De Fanti. ”Nu är han tillbaka efter skada och letar efter ett klubb, men den mest troliga destinationen är England. En flytt till Italien kan bli aktuellt nästa säsong”, säger De Fanti till Radio Blu.
(Sky Sports)
 
Sneijder väntar på Liverpool
”Liverpool” nämns åter i samma mening som ”Wesley Sneijder”. Italienska Sport Mediaset uppger i kväll att det är ett bud från klubben som just släppt Nuri Sahin som Sneijder väntar på innan han fattar beslut om en eventuell flytt till Galatasaray.
(Sport Mediaset)
 
Anelka til PSG - Anelka inte till PSG
Carlo Ancelotti har viftat bort intresse för Nicolas Anelka, som tränat med sin gamla klubb. Men RMC Sport uppger i dag att det inte stämmer. Påhejad av assisterande tränaren Calude Makelele börjar Ancelotti omvärdera situationen. Men efter kvällens 0-0-besvikelse mot Ajaccio stod Ancelotti ändå på sig om Anelka. "Inget har förändrats. Han tränar med oss och återvänder sedan till Kina".
(RMC Sport)
 
Milan nobbade stort bud på Abate

Milan kräver 15 miljoner euro för Ignazio Abate. Det var därför som Zenit St Petersburgs erbjudande på 10 miljoner för den 26-årige ytterbacken nobbades. Det uppger italienska medier.
(Sport Mediaset)
 
Officiellt: Willians lämnar Udinese…
Mittfältaren Willianslämnar Italiens och vänder åter till Brasilien efter bara sex månader. Internacional lånar 26-åringen från Udinese i sex månader.
(Football Italia)

…och Willlian lämnar Sjachtar?
Tecknen på att värvningen av Taison kan innebär slutet för Willian i Sjachtar Donetsk blir tydligare. Willian har valt att stanna i Brasilien. ”Det bästa vore om han kom tillbaka och löste sina problem här”, sa Sjachtars tränare Mircea Lucescu i dag, och la till: ”Med eller utan honom kommer Sjachtar att fortsätta”. Tottenham och Chelsea är två klubbar som ofta nämnts som intresserade av Willian.
(Sjachtar Donetsk)
 
Aimar kan lämna Benfica
Ett bud med väl illtagen lön är på väg  från Dubai till Benficas Pablo Aimar, skriver i kväll A Bola. Förhandlingar om 33-åringens framtid väntas inledas efter klassikern, Benfica-Porto, i helgen.
(A Bola)
 
Inter ute efter Granqvist
Som tidigare meddelade så har Genoas ordförande Enrico Prezioso förklarat att Andreas Granqvist inte är till försäljning. Trots det uppger Aftonbladet att samtal nu förs med – Inter. Även Napoli lockas av den 26-årige svensken. Tidigare har Milan och framför allt Dynamo Kiev uppgetts intresserade.
(Aftonbladet)
 
Officiellt: Lyon-back i Fluminense
Vänsterbacken Fabian Monzon lämnar Lyon på lån till Fluminense resten av säsongen. Den brasilianska klubben har en köpoption.
(Lyon på SvenskaFans.)

Officiellt: Reading värvar från Fulham
Den irländske landslagsbacken Stephen Kelly har lämnat Fulham och skrivit på för Reading. 29-åringen har skrivit på för två och ett halvt år.
(Reading FC)

QPR ute efter Odemwingie
Queen's Park Rangers har kontaktat West Bromwich i hopp om att värva Peter Peter Odemwingie, uppger Sky Sports. Den 31-årige nigerianen uppges också finnas i Newcastles omfattande pool av potentiella anfallsnamn.
(Sky Sports)

Offciellt: Wellington i West Ham
West Ham nu gjort helt klart med lånet av 29-årige anfallaren Wellington på Paulista, med option på ett köp.
(West Ham på SvenskaFans)

SvenskaFans.com2013-01-12 23:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen