Silly Season-bloggen: Guidetti stannar i England - Sneijder väntar på Liverpool

KVÄLLENS UPPGIFTER (23.20)

Guidetti stannar i England
Efter comeback i Manchester Citys reservlag väntar sannolikt utlåning för John Guidetti. Men inte till Italien, som det spekulerats i. Det uppger anfallarens italienske representant Roberto De Fanti. ”Nu är han tillbaka efter skada och letar efter ett klubb, men den mest troliga destinationen är England. En flytt till Italien kan bli aktuellt nästa säsong”, säger De Fanti till Radio Blu.
(Sky Sports)
 
Sneijder väntar på Liverpool
”Liverpool” nämns åter i samma mening som ”Wesley Sneijder”. Italienska Sport Mediaset uppger i kväll att det är ett bud från klubben som just släppt Nuri Sahin som Sneijder väntar på innan han fattar beslut om en eventuell flytt till Galatasaray.
(Sport Mediaset)
 
Anelka til PSG - Anelka inte till PSG
Carlo Ancelotti har viftat bort intresse för Nicolas Anelka, som tränat med sin gamla klubb. Men RMC Sport uppger i dag att det inte stämmer. Påhejad av assisterande tränaren Calude Makelele börjar Ancelotti omvärdera situationen. Men efter kvällens 0-0-besvikelse mot Ajaccio stod Ancelotti ändå på sig om Anelka. "Inget har förändrats. Han tränar med oss och återvänder sedan till Kina".
(RMC Sport)
 
Milan nobbade stort bud på Abate

Det var 15 miljoner euro som Milan krävde för Ignazio Abate. Det var därför som Zenit St Petersburgs erbjudande på 10 miljoner för den 26-årige ytterbacken.
(Sport Mediaset)
 
Officiellt: Willians lämnar Udinese…
Mittfältaren Willianslämnar Italiens och vänder åter till Brasilien efter bara sex månader. Internacional lånar 26-åringen från Udinese i sex månader.
(Football Italia)

…och Willlian lämnar Sjachtar?
Tecknen på att värvningen av Taison kan innebär slutet för Willian i Sjachtar Donetsk blir tydligare. Willian har valt att stanna i Brasilien. ”Det bästa vore om han kom tillbaka och löste sina problem här”, sa Sjachtars tränare Mircea Lucescu i dag, och la till: ”Med eller utan honom kommer Sjachtar att fortsätta”. Tottenham och Chelsea är två klubbar som ofta nämnts som intresserade av Willian.
(Sjachtar Donetsk)
 
Aimar kan lämna Benfica
Ett bud med väl illtagen lön är på väg  från Dubai till Benficas Pablo Aimar, skriver i kväll A Bola. Förhandlingar om 33-åringens framtid väntas inledas efter klassikern, Benfica-Porto, i helgen.
(A Bola)
 
Inter ute efter Granqvist
Som tidigare meddelade så har Genoas ordförande Enrico Prezioso förklarat att Andreas Granqvist inte är till försäljning. Trots det uppger Aftonbladet att samtal nu förs med – Inter. Även Napoli lockas av den 26-årige svensken. Tidigare har Milan och framför allt Dynamo Kiev uppgetts intresserade.
(Aftonbladet)
 
Officiellt: Lyon-back i Fluminense
Vänsterbacken Fabian Monzon lämnar Lyon på lån till Fluminense resten av säsongen. Den brasilianska klubben har en köpoption.
(Lyon på SvenskaFans.)

Officiellt: Reading värvar från Fulham
Den irländske landslagsbacken Stephen Kelly har lämnat Fulham och skrivit på för Reading. 29-åringen har skrivit på för två och ett halvt år.
(Reading FC)

QPR ute efter Odemwingie
Queen's Park Rangers har kontaktat West Bromwich i hopp om att värva Peter Peter Odemwingie, uppger Sky Sports. Den 31-årige nigerianen uppges också finnas i Newcastles omfattande pool av potentiella anfallsnamn.
(Sky Sports)

Offciellt: Wellington i West Ham
West Ham nu gjort helt klart med lånet av 29-årige anfallaren Wellington på Paulista, med option på ett köp.
(West Ham på SvenskaFans)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18.30)

Sahin återvänder till Dortmund
...
Vid 18-tiden presenterades Nuri Sahin som Dortmundvärvning. Han lånas av Real Madrid över 18 månader, och kommer närmast från ett lån i Liverpool.
(Dortmund på SvenskaFans)
(Liverpool på SvenskaFans)

...och Taison klar för Sjachtar
Som rapporterades i går kväll så blir Taisons nya klubbadress Sjchatar Donetsk och inte Chelsea eller Manchester City, som han tidigare kopplats ihop med. I dag blev övergången från Metalist Charkiv klar och Sjachtar skriver på sin hemsida att klubben betalade 20 miljoner US-dollar för 24-åringen, som skrivit på för fem år. Värvningen kan också bana vägen för att Willian lämnar. Flera Premier League-klubbar har uppgetts intresserade.
(Sjachtar Donetsk)

Fortuna-förvärv snabbare än Bolt
Det har visserligen gått drygt en vecka sedan Lilleströms anfallaren Mathis Bolly blev klar för Fortuna Düssledorf, men hela beskrivningen kom inte med. För Bild uppdagar nu att nyförvärvet är snabbare än Usain Bolt. Över 40 meter. ”Jag har klockats för 4,53 sekunder”, säger 22-åringen till Bild. Den tyska tidningen noterat upphetsat att Usain Bolts i sitt världsrekordlopp på 100 meter 2009 sprang de första 40 meterna på 4,65. En något haltande jämförelse förstås, men ändå.
(Bild)

Prezioso: "Granqvist stannar"
Inget Dynamo Kiev. Inget Milan. Enligt Genoas ordförande Enrico Prezioso stannar Andreas Granqvist. "Immobile, Boriello och Granqvist kommer inte att lämna", säger Prezioso enligt italienska medier i kväll.
(Ansa)

Sky: Coloccini har inte lämnat in en transferbegären
Trots rapporterna om att mittbacken Fabricio Coloccini ska ha lämnat in en transferbegären så menar nu SkySports att uppgifterna inte stämmer. Men att mycket talar för att spelaren vill lämna.
(SkySports)

Moussa Sissoko överväger inte en januariflytt

En av Toulouse mest attraktiva spelare är Moussa Sissoko. Spelarens kontrakt går ut i sommar och en flytt som bosman är högst troligt. Det har rapporterats att han redan kommit överens med Newcastle. "Jag kommer vänta till efter säsongen med att bestäma mig. Jag kanske stannar här. Man vet aldrig. Konstiga saker kan hända i fotboll. Newcastle är ett bra lag med ett par franska spelare. Så det lockar givetvis. Men vi får se efter säsongen", säger Sissoko.
(SkySports)

”Suarez kan lämna Liverpool”
Orden kommer från Liverpools forne boss Damien Comolli. Han menar att all kritik som Luis Suarez mycket väl kan komma att driva bort honom från Premier League förr eller senare. Samtidigt meddelat goal.com att Liverpools ägare skulle lyssna på bud på upp emot £40M för Luis Suarez.
(Independent)

Galliani: Boateng stannar och Balotelli inte aktuell

Milans boss Adriano Galliani har alltid varit frispråkig i media. Så även den här gången då han förklarar läget kring många transferhistorier. – Jag kan bekräfta att vi inte har fått något bud alls på Kevin-Prince Boateng. Och om det hade kommit något hade vi ändå sagt nej. Balotelli är inte heller aktuell för Milan. Vi har Robinho och kan inte addera en till anfallare. Drogba? Jag tror inte han kommer till Italien. Däremot så har vi nobbat ett bud på Abate från Zenit. Men vi har inte fått några bud angående Antonini, säger Galliani.
(SkySports)

Pontus Jansson nära Parma

Parmas sportchef har fångats på bild tillsammans med Pontus Janssons agent Martin Dahlin. Dahlin har valt att inte kommentera uppgifterna men Parma är en av klubbarna som starkt kopplats samman med Jansson tidigare.
(Fotbollskanalen)

Många intresserade av Hamad

Än har inte Jiloan Hamad blivit klar för Lazio som så många trodde. Intressenterna strömmar fortfarande in enligt spelaren. – Det är några som har hört av sig och vill ligga lågt. Jag kan inte gå ut med alla nya klubbar som är intresserade. Det hade varit en ny varje dag, säger Hamad.
(FotbollDirekt)

Svenska klubbar slåss om jättetalang

Det 15-årige superlöftet Adnan Maric har lockat till sig intresse från Göteborg, Elfsborg och Norrköping. Men nu senast i raden även Gais. Den sistnämnda klubben försöker locka med spel i Superettan redan kommande säsong. – Vi är väldigt seriösa med vårt intresse. Han är väldigt bra, och det är inte direkt så att man märker att han är 15 år. Han är definitivt redo för Superettan. Visst är det ganska ovanligt, de växer inte på träd de som kommer fram såhär tidigt. Men vi ser honom som en central mittfältare och där skulle han vara med och konkurrera, säger Askebrand.
(FotbollDirekt)


LUNCHUPPDATERING (13.00)

Mancini avvisar flyttrykten kring ”körsbär”

De senaste engelska ryktena om att Manchester City vill sälja Mario Balotelli, avvisar tränaren Roberto Mancini vid lunchtid.: ”Det stämmer inte. Jag är mycket nöjd (med honom)”, rapporter BBC att han sagt. Även Balotellis agent Mino Raiola har sedan tidigare avvisat flyttrykten och dessutom reagerat på Milan-ägaren Silvio Berlusconis kommentarer om Balotelli. ”Han är inte ett ruttet äpple, han är ett körsbär”.
(ESPN)
 
Bud från Liverpool på Sow
Turkiska uppgifter gör gällande att Liverpool vill ha Fenerbahçes anfallare Moussa Sow. Enligt Fanatik Gazetesi har den engelska klubben lagt ett bud värt 10 miljoner pund. Liverpool värvade nyligen även Daniel Sturridge,
(Metro)
 
Nêne kovänder - överens med Qatar-klubb
Al Gharafa gjorde ett sista-minuten-försök at locka Nêne från att skriva på för Santos. Det ser ut att ha lyckats. Enligt Le Parisien är Paris SG-anfallaren överens med Qatar-klubben. Nêne har tidigare rapporterats så gott som klar för den brasilianska klubben. Kontraktet med Al Gharafa uppges vara på tvoch ett halvt år och värt 4,5 miljoner euro/år. Återstår att komma överens med PSG, som gett klartecken till flytt.
(Le Parisien)

Pappan: ”Palacios till QPR”
Wilson Palacios återförenas med Harry Redknapp – om man får tro hans pappa. ”Wilson ska till QPR. Deras tränare är intresserad av att värva honom igen, eftersom han känner honom väl (från Tottenham, vår anmn)”, säger Wilsons pappa Eulogio enligt The Sun.
(The Sun)
 
Sunderland lånar senegales
Defensiven i Sunderland har förstärkts med 193 cm långe Kader Mangane, på lån, uppger engelska medier. 29-åringen, som en del minns från en benbrottstackling, kommer närmats från Al Hillal i Saudiarabien.
(Sky Sports)
 
Leeds lånar Ross Barkley
Han har hyllats som supertalang ett par säsonger, men tycks inte riktigt redo för det stora genombrottet. Nu lånas 19-årige Ross Barkley ut till Leeds United, til en början en månad.
(Everton på SvenskaFans)
 
Rémy intresserar Arsenal
Arsenal har sällat sig till lagen som jagar Loïc Rémy, uppger The Independent. Tidningen skriver att Londonklubben nu är favorit till 26-åringen, och hänvisar till franska källor. Queen’s Park Rangers, Schalke och framför allt Newcastle har den senaste tiden kopplats samman med Rémy.
(The Independent)
 
Från Napoli till São Paulo
Eduardo Vargas övergång är i stort sett klar. Enligt brasilianska uppgifter återstår bara detaljer innan ett lånekontrakt är tecknat mellan Napoli och São Paulo. Den 23-årige anfallaren stannar i Brasilien minst sex månader.
(Globo Esporte)
 
Coloccini vill bort
Det har ryktats om att Fabricio Coloccini vill lämna Newcastle och enligt The Independent har den 30-årige argentinaren nu också sagt till klubbledningen att han vill bort. ”Personliga skäl” uppges ligga bakom.
(The Independent)
 
….och så en Harry Redknapp
Uppgifterna från Belgien häromdagen om att Queen’s Park Rangers är nära en värvning från Zulte Waregem har nått England – och QPR-tränaren svarade i dag på omisskännlig ”Redknappska”. Reportern: ”Are you signing Habib Habibou?' Redknapp: 'That's easy for you to say”.
(via Sam Wallace, The Independent, på Twitter)


MORGONENS UPPGIFTER (08:30)

Conte aktuell för United?

Turinbaserade Tuttosport lanserar ett nytt förslag till ersättare för Alex Ferguson, det sekel han bestämmer sig för att sluta. Papperstidningen har i dag som huvudnyhet att Manchester United är intresserade av Juventus succétränare Antonio Conte, men skyndar att tillägga att Conte blir Juve troget kontraktet ut, till 2015.
(TMW)

City tror på Balotelli-affär
Silvio Berlusconi antogs ha sabbat en möjlig affär mellan Manchester City och AC Milan när han uttalade sig inte allt för smickrande om Mario Balotelli. Dessutom har italienarens agent sagt att en Italienflytt inte är aktuell Men Daily Mirror står på sig. Enligt tidningen är City fortfarande positiva till att få till en affär med Milan. Samma källa hävdar att City vill ha minst 15 miljoner pund och kommer inte släppa honom på lån.
(Mirror)

...och Inter hävdar förköpsrätt
När Manchester City och AC Milan förbereder en affär för Mario Balotelli har en tredje part dykt upp. Balotellis gamla arbetsgivare Inter. Pier Ausilio i Inter hävdar att klubben har första tjing på anfallaren."Det stämmer. Vi har förköpsrätt på Mario Balotelli. Om City vill sälja honom får vi ta beslut då om vi ska använda oss av den eller inte. Mario kan spela bredvid vilken anfallare som helst", säger Ausilio.
(Goal)

Nytt namn i Juves anfallsjakt
Namnen fylls på i Juventus sökande efter anfallare. Efter Fernando Llorente och Didier Drogba, påstås nu också Lisandro Lopes vara ett alternativ. Det är mercatons överstepräst, Sky Italias Gianluca Di Marzio som uppger att klubben gärna vill låna den 29-årige argentinaren resten av säsongen, men att Lyon-lednigen skakar på huvudet. Även Fiorentina ryktas intresserade.
(Di Marzio)

Bayern efter ännu en 22-åring
Förra veckan värvades 22-årige Jan Kirchhoff, nu är ännu en ung, tysk spelare i Bayern Münchens fokus: Eintracht Frankfurts Sebastian Rode, en 22-årig defensiv mittfältare.
(Bild)

Ashley Cole aktuell för Real
Det gamla gardet lämnar en efter en Chelsea, och den senaste uppgiften är att Ashley Cole på nytt är aktuell för Real Madrid. Enligt Daily Mail har 34-åringens agent rest till Spanien för samtal om en flytt. 32-åringens kontrakt går ut i sommar och The Times påpekar att eventuell flytt till Real hänger på om José Mourinho blir kvar, något inte mycket talar för i dagsläget.
(Daily Mail)
(The Times)


Sydkorean lockar Tottenham
Tottenham vill ha Heung Min Son, skriver Bild. Den 20-årige sydkoreanens prislapp väntas ligga på cirka tio miljoner euro, och han jämförs med Aason Lennon.
(Bild)

Jansson kan få ny kluubbadress i helgen
Flera klubbar jagar Malmö FF:s back Pontus Jansson. En övergång kan gå snabbt. "Det kan hända något redan nu. Min agent har några viktiga möten i helgen", säger Jansson till Sydsvenskan.
(Sydsvenskan)

Sneijder hoppas fortfarande på Premier League
Inters Sneijder är inte långt ifrån en flytt till turkiska Galatasaray men hoppas fortfarande på en flytt till någon av Englands största klubbar. Det ska Sneijder ha meddelat sin agent som ska göra ett sista försök i England. Sneijder kräver dock £200.000 i veckan. En siffra som Arsena, Manchester United, Manchester City, Tottenham och Chelsea hittills nobbat.
(DailyMail)

Reading vill ha Mandjeck

Auxerre är nära att sälja Willy Boly till Parma och kan bli av med ännu en viktig kugge. L’Équipe skriver i dag att Reading är mycket intresserade av den kamerunske mittfältaren Georges Mandjeck.

Assaidi på väg bort
I somras köpte Liverpool in Oussama Assaidi från Heerenveen. Speltiden har dock varit minimal och nu hävdar talkSPORT att Ajax och Galatasaray är intresserade av marockanens tjänster. Ett lån sägs vara mest aktuellt.
(TalkSport)

Aston Villa intresserade av Coutinho

Inters en gång i tiden så hypade brasilianare Coutinho har bara gjort tre framträdanden såhär långt den här säsongen. Då berättar spealarens agent att det finns intresse från Aston Villa. – Jag kan bekräfta att Aston Villa har hört sig för. Dom vill ha honom. Men med all respekt åt erbjudandet de gav så ser det inte alls ut som han kommer flytta från Inter, säger agenten.
(Goal)


GÅRDAGSKVÄLLENS UPPGIFTER (23.30)

Chelseas jättebud till Guardiola
Som ett brev på posten efter fiaskot mot Swansea kommer uppgiften att Chelsea är berett att ge Pep Guardiola jättelika pengar för att ta över. Det är Daily Express som klär sportens förstasida på fredagen med påståendet. Enligt tidningen ger Roman Abramovitj ett slutbud till Guardiola, ett treårskontrakt värt 18 miljoner pund om året. Det är dubbelt mot vad Alex Ferguson tjänar.
(Daily Express)

...och Benítez till Real Madrid?
Daily Telegraph följer i morgondagens tidning också upp tränarskifte i Chelsea, men med fokus på Rafael Benítez. Tidningen har som toppnyhet att spanjoren är tror på en framtid i Real Madrid till sommaren, som arvtagare till José Mourinho. Ett scenario som utspelats förut, i Inter...
(Daily Telegraph)
 
Taison uppges klar för Sjachtar
Det har snackats om Chelsea och Man City. Men enligt ukrainska sajten Sport.ua har den 24-årige brasilianaren skrivit på för Sjachtar Donetsk. Övergångssumman till Metalist Charkiv uppges landa på 12,5 miljoner euro.
(Sport.ua)
 
Raiola: ”Zlatan skulle älska att spela för Napoli”
”Jag kan avslöja för er att Ibrahimovic hade velat spela i Napoli”, sa i kväll hans agent Mino Raiola. Det är dock inte första gången han berättar om svenskens uppskattning för passionen på San Paolo, och någon övergång är det inte tal om.
(Corriere dello Sport)

Nenê snart i Santos
Det tycks tycks till slut bli Santos för Nenê efter att ha våndats över ny klubbadress en tid.
"Det är 80 procents chans att övergången blir av", säger agenten Gilvan Costa till Lancenet. Enligt RMC Sport väntas PSG-anfallarens övergång slutföras redan i helgen.
(Lance!)

SvenskaFans.com2013-01-11 18:30:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen