Silly Season-bloggen: Darren Bent kan säljas – Götze: ”Går inte att säga nej till Barcelona”

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 19:15

Götze: Jag skulle aldrig kunna säga nej till Barcelona

En av världens mest eftertraktade spelare, Mario Götze har ryktats till i stort sett alla klubbar i världen med stor plånbok. Götze har dock förklarat att han vill stanna i Dortmund men på frågan vart 19-åringen vill spela den dagen han lämnar svarade han, – Barcelona är såklart en dröm. Alla spelare vill spela där, säger Götze.  Frågan är vart Barcelona skulle peta in Götze i sitt stjärnspekade lag?
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Blackburn riskerar att tappa Samba
Hopplösa Blackburn kämpar tappert i botten. Christopher Samba är förstås jätteviktig för deras försvar. Den enorma mittbacken ryktas nu till Tottenham, Arsenal och QPR. Buden ska ligga kring £8-10M. Är det något som skulle få Blackburns mystiske indiska ägare att gå in och säga ”Ja tack” ? Det lär vi få se för att bud kommer definitivt komma på Samba.
[Blackburns Silly Season]

Adrián till Barcelona?
Atletico de Madris anfallare Adrián kan vara David Villas ersättare under våren. Skyttekungen från U21-EM värderas konstigt nog bara till 45 miljoner kronor. Trots att kontraktet sträcker sig över 2015 och han står på 11 gjorda mål i år. 23-åringen skulle nog inte tacka nej till en flytt till Barcelona.
[Adrián till Barcelona?]

Övrig media:

Juventus blickar nu mot Caceres
Att Serie A-ledaren Juventus jagar en mittback kan inte ha undgått någon. I stort sett alla mittbackar i Europa har ryktats till klubben och nu är det Martin Caceres tur. Enligt italia24.it så är en övergång klar för 24-åringen, han ska då kosta €3M i låneavgift nu med extra €7M efter säsongen då Juventus måste göra övergången permanent vad det verkar.
[Goal.com]

Darren Bent till salu
Alex McLeish har gått ut och sagt det finns en möjlighet att han säljer Darren Bent i januari. Villa ska behöva pengarna för att McLeish ska få köpa ”sina” spelare och bygga sitt Aston Villa. Han köpte dock för £18M förra året och det är en summa man lär vilja få igen. Det huvudsakliga intresset ska ligga hos QPR:
[Mirror]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:00

PSG fokuserar på Kaka
Enligt franska medien Le Parisien så har PSG bytt fokus från Carlos Tevez som deras huvudnamn i januari till Real Madrids Kaka. Detta kommer efter att ryktena om att Carlo Ancelotti skulle vara Paris nya tränare. Deras relation sedan tiden i Milan ska vara bra. Kaka köptes till Real Madrid för närmare €70M och nu värderas han till cikra €40M, fortfarande en kraftig summa för en 29-årig brasse som inte varit på topp på ett par år. Undertecknad tvivlar på att PSG skulle vara villiga att lägga de summorna på Kaka.
[Goal.com]

På SvenskaFans:


Kalle Svensson till Jönköping Södra
Gåtan Kalle Svensson är en av de märkligaste mysterierna som finns, 2006 sågs han som en kommande storback och var mycket välförtjänt med i VM-truppen samma år. Nu fem år senare så släpps han på bosman av IFK Göteborg och har inte hittat en ny klubb i Allsvenskan. Utan hamnar i Jönköping Södra i Superettan som ifjol slogs för sin överlevnad. På Superettan-nivå måste Kalle vara en toppback. Men undertecknad kan inte komma över gåtan. Vad hände med Kalle Svensson?
[Göteborgs Silly Season]

Simon Thern klar för MFF
Att talangen Simon Thern såg ut att ta det förbjudna steget från Helsingborg till MFF har varit rätt givet senaste veckorna, sedan de blev klart att han lämnar Helsingborg. Huvudorsaken ska vara att han vill ha förtroende som en central spelfördelare. Många var rätt säkra på att han skulle hamna i MFF men efter flera dagars tystnad kom ett uttalande från HIF att han skulle besökt Djurgården. Men sedan blev det officiellt att Thern skrivit på för tre år med MFF.
[Malmö FFs Silly Season]

Baggio till Bajen
Mittfältaren Adis Husidic, även kallad ”Baggio” vänder att följa med sin landsman och nya tränaren i Bajen Gregg Berhaltert till Sverige och Hammarby. Husidic kommer närmast ifrån Chicago Fire och beskrivs som en offensiv mittfälare med god spelförståelse. 24-åringen har skrivit på för två år med Hammarby.
[Adis Husidic klar för Hammarby]

Övrig media:

Henry till Arsenal på lån?
Det såg mest ut som en tidningsanka först men nu verkar det faktiskt vara en relativt stor chans att vi får se en ”return of the king” i Arsenal. Ett lån av legendaren skulle kunna bli en succé och ska en rejäl hausse. Även om Henry skulle vara en skugga av sitt forna jag. Wenger har dock förklarat att han överväger det. – Det är därför jag är ledig, för att tänka över det. Ett korttidslån vore idealt, men jag har inte hört av mig än, Thierry är inte här och vi har inte pratat om det, säger Wenger.
[Goal.com]

Galliani: Tevez eller ingen!
Det har i stort sett varit klart att Maxi Lopez skulle hamna i Milan i januari. Men inte enligt Galliani. Enligt Milan-bossen är det Tevez eller ingen alls. Och man kommer ha tålamod. – Det är tufft ekonomiskt men vi ska försöka ge våra fans en riktig julklapp. Maxi Lopez? Jag har sagt åt Tevez att vänta tills slutet på januari och om vi inte lyckas lösa det så kommer vi ha samma trupp som tidigare, säger Galliani.
[Goal.com]

Robin Fredriksson2011-12-26 19:15:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen