Silly Season-bloggen: Lampard till United - Fellaini till Chelsea?

SENA UPPGIFTER (23.30)

United ute efter Lampard
Manchester United har planer på att värva Frank Lampard till sommaren. Den uppgiften slår Daily Telegraph upp stort i tisdagens tidning. Den 34-årige mittfältaren har fått beskedet att det inte blir någon kontraktsförlängning i Chelsea. Tidigare har uppgifter gjort gällande att Lampard nobbat ett treårskontrakt från Everton.

Chelsea hoppas på Fellaini
Som en fortsättning på Daily Telegraphs uppgifter har The Times som huvudnyhet på tisdagssporten att Chelsea planerar bud på en annan mittfältare: Evertons Marouane Fellaini. Chelsea skulle vara berett att betala hans utköpsklausul på 22 miljoner pund. Londonlaget har sedan tidigare åtskilliga belgare knutna till klubben: Eden Hazard, Romelu Lukaku (utlånad till West Brom), Kevin De Bruyne (utlånad till Werder Bremen), Thibault Courtois (utlånad till Atlético Madrid), Thorgan Hazard (utlånad till Zulte Waregem) samt stortalangen Charley Musonda Jr i ungdomslaget.
(The Times)

Walcott stannar
Flera stora engelska klubbar har uppgetts nyfikna på Theo Walcott, men enligt Goal i kväll ser han till slut ut att skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal. Sajten uppger att kontraktet gäller till 2017 och ger den engelske landslagsmannen en löneökning från 60 000 pund i veckan till 90 000.
(Goal)

Officiellt: Quaresma i Dubai
Dubai-klubben Al Ahli har värvat Ricardo Quaresma. Den 29-årige anfallaren, som tidigare spelat för Sporting, Porto, Barcelona, Inter och Besiktas, har enligt Sport 360 skrivit på ett kontrakt på ett och ett halvt år.
(Sport360)
 
Belhanda nära Fenerbahçe
Uppgifterna om Montpelliers mittfältare Younes Belhandas framtid böljar fram och tillbaka. Turkiska uppgifter i går om klar övergång till Fenerbahçe avvisades. Men RMC Sport påstår i kväll att avtalet är mycket nära.
(RMC Sport)

Guardiola: "Tillbaka nästa år"
Manchester City och Chelseas klubbledningar förväntas dregla. Anledningen är att de så hett kopplats samman med Pep Guardiola och att den timeoutande spanjoren inför Ballon d'Or-gala i kväll var tydlig om sin önskan att återvända till sitt yrke: "Nästa år (säsong) kommer jag att vara tillbaka. Jag vet inte i vilken klubb men jag kommer att vara tillbaka".
(Guardian)

Izmailov klar för Porto
Porto har nu gjort klart ett kontrakt på ett två och ett halvt år med Marat Izmailov från Sporting och han väntas presenteras under tisdagen, skriver i kväll A Bola. Miguel Lopes går motsatt väg. Sedan tidigare uppges han vara överens om ett femårskontrakt.
(A Bola)

Officiellt: Assunçao klar för Depor
Deportivo La Coruña har förstärkt mittfältet med Paulo Assunçao. Den 32-årige brasilianaren kommer närmast från São Paulo men har tidigare bland annat spelat för Atlético Madrid.
(Deportivo La Coruña)

Aston Villa synar Cavanda
Luiz Cavandaz agent uppger att flera klubbar är intresserade av den 21-årige Laziospelaren. ”Exempelvis Aston Villa följer honom med stort intresse”, säger Ulisse Savini.
(Sky Sports)


EFTERMIDDAGENS RYKTEN 15.40

Juventus bekräftar: Ska lägga bud på Drogba

En av januarifönstrets mest eftertraktade namn är Didier Drogba. Det har länge spekulerats om Juventus och nu bekräftar Marotta att man är intresserade. "Du utvärderar alltid dina alternativ och det har vi gjort med Drogba. Vi är medvetna om att han är tillgänglig. Vi tänker ta reda på vad han har för ekonomiska krav och om det stämmer överens med vad vi kan erbjuda", säger Marotta.
(SkySports)

På SvenskaFans:

Emil Johansson valde Belgien

Hammarbys före detta vänsterback Emil Johansson har starkt kopplats samman med IFK Göteborg och många trodde en övergång till klubben var så gott som klar. Men Groningens försvarare ser nu ut att välja Beerschot i Belgien och det ska handla om en utlåning. Detta enligt hans agent på twitter.
(IFK Göteborgs Silly Season)
(Carl Fhagers twitter)

David Beckham aktuell för West Ham?

Daily Mirror snappade upp att David Beckham befann sig på West Hams match och frågade ut tränaren Sam Allardyce om Beckham var aktuell för en övergång. Någonting som Allardyce varken bekräftade eller förnekade.
(West Hams Silly Season)

N’Diaye närmar sig Sunderland

Enligt SkySports har Bursaspor accepterat ett bud från Sunderland på cirka £3.6M för mittfältaren Alfred N’Diaye.
(Sunderlands Silly Season)

Rawez Lawan klar för IFK Norrköping

En övergång som det spekulerats kraftigt om en längre tid är Rawez Lawan till IFK Norrköping. Nu har det blivit verklighet. Lawan spelade senast i Nordsjälland i Danmark och kommer ursprungligen från Malmö FF.
(Välkommen till IFK, Rawez Lawan!)

Özkan klar för BP

Det blev inte Syrianska. Det blev en återkomst till Brommapojkarna för Gabriel Özkan. Den så extremt skadebenägna mittfältaren har alltid varit en av allsvenskans bästa spelare när han väl är frisk. Men frågan är vilken nivå han håller efter alla skadorna. Nu har han i alla fall skrivit på för Brommapojkarna och vi får se hur det hela slutar.
(Brommapojkarnas Silly Season)

Övrig media:

Chelsea hugger Taison?

Taison (jodå, döpt efter Mike Tyson) är nära en övergång till Chelsea. Det uppger Sky Sports, och Daily Mail skriver på eftermiddagen att brasilianarens klubb Metalist Charkiv gett Chelsea en deadline till onsdag. Priset för den 24-årige offensive mittfältaren beräknas till 11 miljoner pund.
(Sky Sports)
(Daily Mail)

Galatasaray i Milano-räd

Representanter för Galatasaray är i Milano för att diskutera tre spelare, uppger på eftermiddagen Sky Italia. Spelarna det gäller är Luca Antonini och Djamel Mesbah (båda Milan) samt Matías Silvestre (Inter)

Fenerbahçe ute efter Zárate...
Mauro Zárate häcklades av egna fansen i helgens match och är nu redo att lämna Lazio. Enligt Il Messaggero, som följer Lazio nära, är ett bud på upp emot tio miljoner för anfallaren att vänta från Fenerbahçe i dagarna. Den 25-årige argentinaren intresserar även Spartak Moskva och Galatasaray.
(Il Messagero)

…det är också Villarreal

Villarreal jagar förstärkning efter försäljningen av Giuseppe Rossi till Fiorentina. Enligt El Periódico Mediterráneo Mauro Zárate (Lazio), Humberto Suazo (Monterrey) och Eduardo Vargas (Napoli) på önskelistan.
(El Periódico Mediterráneo)

Redknapp vill ha Distin
Queens PR kopplas samman med ytterligare en fransk spelare. Denna gång en som redan befinner sig i England, Sylvain Distin. Enligt Goal vill Harry Redknapp förstärka försvaret med 35-åringen, som har sex månader kvar på kontraktet med Everton.
(Goal)

United tror på Zaha

Tottenham ska redan ha lagt bud på heta Crystal Palace-talangen Wilfried Zaha, men Manchester United är övertygade om att Old Trafford till slut blir destinationen för 20-åringen. Palace siktar på 20 miljoner pund i ersättning, men priset väntas bli betydligt lägre.
(Daily Mail)

Vargas intresserar även Arsenal

Det är inte bara Villarreal och São Paolo som uppges ute efter Eduardo Vargas. Brasilianska tidningen Lance! Uppger att Arsenal också kontaktat Napoli om den 25-årige anfallaren från Chile.
(Lance!)

Ny fisk i Newcastles franska nät?
Newcastle letare ersättare till Demba Ba. Loïc Rémy har pekats ut som ett namn, men enligt RMC Sport är Saint-Étiennes anfallare Pierre-Emerick Aubameyang ett annat.
(RMC)



MORGONENS RYKTEN 08:30

Ferguson har tröttnat på De Gea?

Enligt The Mirror så har Sir Alex Ferguson fått nog av stortalangen David De Gea som aldrig tar det där riktiga steget och blir kvar som förstamålvakt i Manchester United. Ferguson ska nu leta efter en ny målvakt till rätt pris som är tillgänglig för spel i Champions League den här säsongen. Två målvakter som finns på storklubbens radar sägs vara Asmir Begovic och Pepe Reina.
[Mirror]

På SvenskaFans:

Rémy aktuell för Dortmund

Dortmund jagar en eventuell ersättare till skyttekungen Robert Lewandowski, som mycket väl kan komma att lämna Dortmund. Enligt franska tidningen L’Équipe så är både Schalke och Dortmund intresserade av Marseilles Loïc Rémy som har tappat sin startplats den här säsongen och ser ut att lämna.
[Dortmunds Silly Season]

Övrig media:

Sunderland intresserade av Graham

Enligt SkySports så jagar flera klubbar Swanseas Danny Graham, men just nu ser det ut som att Sunderland, som har det väldigt tunnt på anfallssidan, leder jakten på 27-åringen. Newcastle, Reading och Norwich ska också vara intresserade.
[SkySports]

Holtbys övergång tidigareläggs?

Det är sedan tidigare klart att Lewis Holtby lämnar Schalke för Tottenham när hans kontrakt går ut i sommar. Men övergång kan bli aktuell redan nu. Enligt Bild är Schalke intresserat av att sälja och priset skulle bara vara två miljoner euro.
(Bild)

Milan: ”Inga fler anfallare”

Efter söndagens match och Bojan Krkics mål försökte Milans vice ordförande Adriano Galliani tona ner spekulationerna om ny anfallare. ”I morgon (läs: i dag) kommer jag att träffa Allegri och Berlusconi för att diskutera övergångsmarknaden. Vi hade sex anfallare med Pato, nu har vi fem, det är fullt tillräckligt”.

Jussiê till Förenade Arabemiraten?
Al Wasl, från Förenade Arabemiraten, ger sig in i förhandlingar med Bordeaux för att värva 29-årige brasilianske anfallaren Jussiê. Det uppger Le 10 Sport.
(Le 10 Sport)

Southampton värvar italiensk landslagsman?

Liverpool har lagt ett bud på £7M på Cagliaris Davide Astori enligt Daily Mail, men kommer inte se honom i Liverpool någon gång snart eftersom Southampton har budat £9.5M. Cagliari sägs dock värdera sin 25-åring till £12M.
[DailyMail]

Rade Prica till Maccabi Tel Aviv?

Efter att skyttekungen Rade Prica annonserade att han ska lämna Rosenborg så drog direkt spekulationerna igång om Helsingborg. Men enligt spelaren själv så har han mer och ge och vill fortsätta utomlands. Och nu har han enligt Expressen hamnade nära en övergång till israeliska Maccabi Tel Aviv.

Beñat kan ersätta Lampard
Chelsea dumpar Lampard - hans ersättare kan heta Beñat. I alla fall om man vill gå på AS uppgifter. Madridtidningen uppger i dag att Londonklubben fortsatt är intresserat av Real Betis 25-årige mittfältare, och hänvisar till en agent som står nära Chelsea. Ett bud på 10 miljoner euro ska ha blivit nobbat, men mer är att vänta. Betis uppges kräva 20 miljoner.
(AS)


SÖNDAGENS SENA UPPGIFTER (23.30)

Chelsea säger farväl till Lampard
Några tidningar uppgav i dag att Chelsea omvärderat situationen med Frank Lampard. Men planen att låta den 34-årige klubblegendaren gå efter säsongen tycks ligger fast. I måndagens Daily Mirror berättar Lampards agent Steve Kutner att Chelsea sagt till honom att det "under inga omständigheter blir någon förlängning" för Lampard. Även Daily Telegraph lanserar i måndagens tidning samma uppgifter.
(Daily Mirror)
 
Rémy nobbar QPR…
Queens PR:s tränare Harry Redknapp ska ha spanat in Marseilles Loïc Rémy på Stade Vélodrome i dag. Men han ska inte hysa några förhoppningar, om man får tro L'Équipe i kväll. Rémy har enligt tidningen nobbat ett erbjudande från QPR. Schalke 04 och Dortmund uppges fortsatt intresserade.
(L'Équipe)
 
…som hoppas på Revellière
Ännu en veteran kan vara på väg till QPR. Enligt L'Équipe är Londonklubben ”mycket intresserad” av Anthony Reveillère. Lyon anses berett att släppa 33-åringen med tanke på hans höga lön.
(L'Équipe)
 
Saunders tar över Wolves
Dean Saunders kommer att utses till ny tränare i Wolverhampton efter Ståle Solbakken, som sparkades i går. Saunders kommer närmast från Doncaster Rovers. Båda klubbarna bekräftar överenskommelse, där formaliteter kvarstår.
(Wolves på SvenskaFans)
 
”Robinho nobbade Brasilienflytt”
Milan och Santos kom inte överens om priset på Robinho. Då ville anfallaren blir kvar i Milan. Det hävdar i kväll den italienska klubbens vice ordförande Adriano Galliani i kväll. ”Andra brasilianska klubbar var redo att möta villkoren men Robinho ville stanna i Milan. Jag hörde från Gremio så sent som i går, och de ville ha honom till varje pris”, sa Galliani.
(Football Italia)
 
Bolton lånar slovak
Bolton kommer att låna Banik Ostravas 21-årige mittfältare Jan Gregus, uppger Sky Sports. Lånet väntas gälla säsongen ut, men option på köp.
(Sky Sports)
 
Wigan efter het 18-åring
Wigan förbereder ett bud på Barnsleys 18-årige högerback John Stones, uppger Sky Sports. Chelsea, Manchester City, Everton och Sunderland har alla tidigare kopplats samman med Stones, som värderas till runt tre miljoner pund.
 

SvenskaFans.com2013-01-07 23:30:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen