Silly Season-bloggen: Milan närmare Drogba - Pescara intensifierar jakt på Farnerud

Silly Season-bloggen: Milan närmare Drogba - Pescara intensifierar jakt på Farnerud

SENA UPPGIFTER (23.30)

Lopez nära Juve….
Tvärtemot vad Lyons ordförande Jean-Michael Aulas sa i L’Equipe i dag så uppger Sky Italia att en låneavtal för Lisandro Lopez till Juventus är nära. LYon uppges vilja ha två miljoner euro, Juve är berett att betala 700 000-800 000 euro. Även La Gazzetta dello Sport uppger att den 29-årige anfallaren är ”vicinissimo” – ”mycket nära” – att byta till svartvitt.
(Sky Italia-blogg)
 
…Drogba nära Milan
Lopez förmodade övergång till Juventus ger också Milan raka spåret till att värva Didier Drogba, skriver La Gazzetta dello Sport. I går uppgavs Milan, Juventus och även Lazio intresserat. Men Lazio har avvisat intresse och Juventus ser ut att välja andra spår. Dock kommer i kväll uppgifter om att Mario Balotellis agent Mino Raiola i morgon möter Manchester City-ledningen för att diskutera framtid. Balotelli har intensivt kopplats samman med Milan tidigare. City uppges villigt att sänka priset till 25 miljoner euro, Milan vill låna.
(La Gazzetta dello Sport)
 
Officiellt: Gouffran i Newcastle
Newcastle har officiellt bekräftat värvningen av fransmannen Yoan Gouffran. Den 26-årige anfallaren från Bordeaux har skrivit på för fyra och ett halvt år. Enligt uppgifter i L’Equipe i morse var övergångssumman 2,5 miljoner euro. Newcastle har tidigare i januarifönstret värvat landsmännen Mathieu Debuchy och Mapou Yanga-Mbiwa.
(Newcastle United)
 
Pescara intensifierar Farnerud-jakt
Alexander Farnerud fortsätter att vara i Pescaras sökljus. Trots att Young Boys sägs bestämda om att behålla sin 28-årige svenska mittfältare, så uppger Sky Italia i kväll att Pescaras sportchef Daniele Delli Carri planerar att flyga till Málaga, där Young Boys har träningsläger, för att övertala parterna om ett lån. Farnerud påstås mycket intresserad.
(Sky Italia-blogg)

Officiellt: Formica till Palermo
Palermo har värvat 24-årige argentinske mittfältaren Mauro Formica från Wigan. Serie A-klubben uppges också intresserat av landsmannen och anfallaren Mauro Boselli.
(Sky Sports)
 
Engelska klubbar jagar fransk talang
Paris SG:s 17-årige mittfältare Adrien Rabiot väcker engelskt intresse. West Bromwich, West Ham och (förstås) Newcastle pekas av Sky Sports ut som intresserade av
(Sky Sport)
 
Officiellt: M’Vila i Rubin Kazan
Rennes bekräftade i kväll att Yann M’Vila skrivit på för Rubin Kazan. Övegångssumman för den 22-årige mittfältaren, som flera Premier League-klubbar uppgavs intresserade av, har uppgetts vara tolv miljoner euro.
(Rennes)
(Ryssland på SvenskaFans)

UPPDATERAT 16:00

Montpeiller accepterar Belhanda-bud från Inter
Younes Belhanda har ryktats vara på gång till Fenerbahce en längre tid, men spelaren har inte velat flytta dit. Nu meddelar klubbens president att man har accepterat ett bud från Inter på Belhanda. Det ska röra sig om cirka €14M.
(Goal)

Inter förnekar ryktena

Trots att Montpeillers president har meddelat ordagrant att klubben accepterat ett bud från Inter så förnekar italienarna dessa uppgifter. ”Inter har aldrig lagt ett bud på Younes Belhanda”, hävdar Inter direktören Marco Branca.
(football-italia)

Lugano lånas ut till Malaga

Paris St Germain lånar ut mittbacken Diego Lugano till Malaga. I låneavtalet ska det även finnas en köpoption. Lugano värvades till PSG för 1,5 år sedan men har inte levt upp till förväntningarna.
(SvenskaFans)

Officiellt: Tommi Vaiho klar för GAIS

Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho är nu klar för Gais. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller för tre säsonger och väntas bli klubbens nya förstamålvakt i superettan.
(SvenskaFans)

Selakovic på väg till Halmstad

Stefan Selakovic fick inte förnyat kontrakt med IFK Göteborg och ser därför ut att återvända dit han en gång spelade när han vann skytteligan i allsvenskan 2001. Nämligen Halmstad BK. Enligt Hallansposten är övergången i stort sett klar.
(Hallansposten)

Michu förlänger med Swansea

Årets fynd i Premier League har definitivt varit spanjoren Michu. Han har nu dödat de flesta flyttryktena med att förlänga sitt kontrakt till 2016. Laudrup hävdar att det kommer krävas ett enormt bud för att få loss den spanska målgöraren.
(SkySports)

Garay aktuell för Manchester United?

Enligt Marca så vill Manchester United ersätta veteranen Rio Ferdinand med Ezequil Garay. Marca hävdar att Benfica och Manchester United är nära att komma överens om en övergångssumma.
(101greatgoals)

MORGONENS UPPGIFTER (08.30)

Southampton satsar stort på Coutinho
Nye Southampton-tränaren Mauricio Pochettino vill förstärka laget med kvalitet, och enligt Sky Italia och La Gazzetta dello Sport kommer Premier League-klubben att lägga ett bud på 12 miljoner euro för Inters Philippe Coutinho. The Guardian uppger däremot att Liverpool redan i dag hoppas kunna göra klart med den 20-årige mittfältaren, som själv sagt att han helst stannar.
(Sky Italia-blogg)
(Guardian)

Gouffran dyrare än väntat
Yoann Gouffran är i dag i Newcastle för att skriv på kontrakt (se gårdagens uppgifter), men Premier League-klubben betalar dyrt för den 26-årige anfallaren, vars kontrakt med Bordeaux hade gått ut i sommar. Enligt L’Equipe landade slutpriset på 2,5 miljoner euro. Klubben bjöd ursprungligen 800 000 euro.

…och slåss också med Arsenal
Sport uppgav i går att David Villa sagt till Tito Vilanova att han vill lämna Barcelona redan i januari. I dag fortsätter den katalanska tidningen på spåret med påståendet att Juventus är med i bilden igen för den 31-årige anfallaren. The Sun hävdar å sin sida att Arsenal är berett att testa Barcelona med ett lågt bud på 10 miljoner euro.
(Sport)
(The Sun)

”Gourcuff i Arsenal? Nej – Bastos i Schalke? Nej”
Lyons ordförande Jean-Michel Aulas dementerar i dagens L’Equipe intresse från Arsenal för Yoann Gourcuff, men ser andra flyttvägar för mittfältaren. ”Intresse från Spanien har märkts”, säger Aulas, men några bud har ännu inte inkommit. På frågan om Michel Bastos flytt till Schalke är Aulas helt avvisande. ”Vi har aldrig diskuterat något som helst med Schalke”, säger han, och lägger till att vissa diskussioner förekommit med andra klubbar.

Bayern München lägger bud på Suarez?
Den tyska jätten Bayern München förbereder ett bud på Luis Suarez värt £40M, påstår Metro. Uruguayen har gjort 20 mål för Liverpool den här säsongen och blir inte billig att värva om Guardiola vill få loss honom.
(Metro)

Sunderland tar upp jakten på Zarate
Mauro Zarate har kopplats ihop med en flytt till Sunderland men en övergång blir inte lätt att få till då spelarens agent nu meddelat att Zarate inte vill flytta längre. ”Mauro har 3,5 år kvar på kontraktet och vill stanna i Lazio. Om vi inte hittar en bättre lösning”, säger agenten Luis Ruzzi.
(TalkSport)

Diame hotar med att anmäla West Ham

Mohamed Diame vill flytta från West Ham och hotar med att anmäla klubben till FIFA om de inte accepterar buden på utköpsklausulen på £3.5M. Diame misstänker att klubben ignorerar klausulen för att behålla honom.
(DailyMail)

Juve vill fortsatt ha Lisandro Lopes…
Sky Italia uppger att Juventus inte gett upp hoppet om att förstärka offensiven med Lisandro Lopes, men i Lyons ordförande tror inte på någon affär eftersom Juve ”endast föreställer sig ett lån, något som inte passar en affär med Lisandro”.

Manchester-klubbarna slåss om Begovic
Enligt The Mirror så går Manchester United och Manchester City en kamp om att värva Stokes målvakt Asmir Begovic. I City skulle hans roll handla om att hålla Joe Hart på tårna. Medan han skulle ha en bättre chans på förstamålvaktsposten i United.
(Mirror)

Thorvaldsson ryktas till Helsingborg

Magnus Eriksson valde Malmö FF och nu behöver Helsingborg hitta ett annat namn. Då har klubben placerats ihop med Gunnar Heidar Thorvaldsson. Men enligt sporchefen Jesper Jansson så är uppgifterna felaktiga. ”Thorvaldsson? Det var som fan. Det är ingenting, det är det inte. Nej, nej...” , säger Jansson.
(FotbollDirekt)

Wolski till Fiorentina

Det är nu officiellt att Rafael Wolski är klar för Fiorentina och han köps alltså loss från Legia Warsaw för cirka €2.8M. 20-åringen har rest till florens för att genomgå en läkarundersökning.
(Football-Italia)

GÅRDAGENS SENA UPPDATERINGAR 23.00

Juve och Milan i fajt om Drogba
Didier Drogba har bett Shanghai Shenhua riva hans kontrakt, uppger sent i kväll Sky Italia. Samtidigt skriver La Gazzetta dello Sport att både Juventus och Milan lanserat bud på åtta miljoner euro till den 34-årige ivorianen som för närvarande spelar Afrikanska mästerskapen.
(Di Marzios blogg)
(La Gazzetta dello Sport)

Officiellt: Newcastle bekräftar Yanga-Mbiwa...
Mapou Yanga-Mbiwa är nu officiellt en Newcastlespelare. Den 23-årige mittbacken, som Milan försökte värva förra sommaren, har skrivit på för fem och ett halvt år och kommer att bära nummer 13 i Newcastle.
(Newcastle)

…och i morgon Gouffran
Newcastle uppges också överens med Bordeaux om Youan Gouffran, som själv i kväll på Twitter skrev: ”I morgon är jag en Newcastlespelare och jag är stolt”. Övergångssumman för den 26-årige anfallaren uppges vara 1,5 miljoner euro.
(RMC Sport)

Van der Wiel till Inter?
Högerbacken Grégory van der Wiels tid i Paris SG ser ut att bli kort. Enligt La Gazzetta dello Sport är PSG och Inter överens om en övergång till sommaren för fem miljoner euro
(Le 10 Sport)

Pjanic: ”Barça intresserat av mig”
Romas 22-årige mittfältare Miralem Pjanic har lockat till sig Barcelonas blickar, enligt honom själv. ”Det stämmer att Barcelona följer mig och har förhört sig om min situation i klubben”, säger Pjanic till spanska nyhetsbyrån EFE.
(Football Italia)

Atlético värvar från Espanyol
Catalunya radio uppger på kvällen att Espanyols mittfältare Joan Verdu är klar för Atlético Madrid. Övergången sker, enligt uppgifterna, i juni då den 29-årige mittfältarens kontrakt går ut. Ingen officiell bekräftelse finns ännu.
(Mundo Deportivo)

Feguson och Villas-Boas spanar på Celtic
Både Man Uniteds tränare Alex Ferguson och Tottenhmas tränare André Villas-Boas fanns på Celtic Park i kväll (Celtic-Dundee 4-0). Två spelarare bör ha varit i fokus: Victor Wanyama, 21-årig kenyansk mittfältare som även Arsenal så sent som i dag uppgavs intresserat av (se ”Lunchuppgifter”), samt Gary Hooper, 24-årig engelsk anfallare som Norwich redan lagt bud på och Spurs också påstås jaga. Båda spelarna hamnade i målprotokollet i kväll (Hooper två mål, Wanyama ett).

Trotjänare kvar i Barça och Juve förlänger
Carles Puyol, 34, har i dag skrivit på ett nytt kontrakt med Barcelona till 2016 och Gianluigi Buffon, också 34, skriver i samband med en presskonferens i morgon på ett kontrakt med Juventus till 2015 – med sänkt lön.

SvenskaFans.com2013-01-23 23:45:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen