Silly Season-bloggen: City och Arsenal slåss om Villa - Twente hotar Everton

Silly Season-bloggen: City och Arsenal slåss om Villa - Twente hotar Everton

SENA UPPGIFTER (23.50)

City och Arsenal ute efter Villa

Efter Mario Balotellis flytt tittar Manchester City på nya namn. Enligt onsdagens upplaga av Daily Mirror har David Villa ringats in. Onsdagens The Times kontrar med att Arsenal ska ha testat Barcelona med ett bud på blott åtta miljoner pund. Den 31-årige spanjoren har enligt uppgifter i Sport i förra veckan uppgett att han gärna flyttar redan i januarifönstret.
 
Twente hotar Everton

Leroy Fers övergång till Everton såg klappad och klar ut, men nu hotar Twentes ordförande Joop Munsterman med att riva avtalet. ”Under dagen har de (Everton) kommit med alla möjliga sorters tillägg i avtalet och även kring övergångssumman. Vi sysslar inte med sånt. Då blir det ingen affär”, säger Munsterman.
(Sky Sports)

Inter nära värvning
Ezequiel Schelotto är ”mycket nära” en övergång till Inter från Atalanta, enligt Sky Italia. Priset för den 23-årige yttern väntas bli 3,5 miljoner euro plus 50 procent av rättigheterna på Marko Livaja.
(Sky Italia-blogg)

Emre på väg att lämna Atlético
Turkiska kanalen NTV Sport uppger att Emre Belözoglu är på väg tillbaka till Fenerbahçe bara sex månader efter flytten till Atlético Madrid. Den 32-årige mittfältaren ska ha fått grönt ljus av Atlético att återvända trots att han har 18 månader kvar på kontraktet.
(NTV Spor)
(AS)


KVÄLLENS UPPGIFTER (22.30)

QPR överens med Porto

Portos back Rolando ser till slut ut att vara på väg till Queens Park Rangers. A Bola rapporterar i kväll att klubbarna är överens, och att 29-åringens klartecken är det enda som kan hindra en affär. Även Napoli har de senaste dagarna uppgetts intresserade av Rolando.
(A Bola)

Officiellt: Lille köper Thauvin

Sent i kväll bekräftade Bastia tidigare uppgifter om att Florian Thauvin säljs till Lille. Den 20-årige offensive mittfältaren har uppvaktats av Arsenal och Newcastle men stannar nu i Bastia säsongen ut, innan han ansluter till Lille. Övergångssumman är 3,5 miljoner euro.
(Bastia)

Fiorentina lånar från PSG

Momo Sissoko, 28, är på väg från Paris SG till Fiorentina. Det uppger både L’Equipe och Sky Italia i kväll. Den maliske mittfältaren lånas resten av säsongen och Fiorentina betalar en del av hans lön. Sissoko har knappt fått någon speltid i PSG den här säsongen.
(L’Equipe)
 
Chelsea suktar efter Icardi

Mauro Icardi gjorde fyra mål för Sampdoria i helgen, och har redan sedan tidigare ögonen på sig. Bland annat Inter är intresserat, men också Chelsea, uppger Sky Italia. Det har också funnits en kontakt mellan Chelsea och Sampdoria om den 19-årige argentinaren, men som inte mynnat ut i något konkret.
(Sky Italia-blogg)
 
Fulham fyndar i Milan

Urby Emanuelson kommer att lånas av Fulham resten av säsongen, uppger både La Gazzetta dello Sport och Sky Italia. Den 26-årige holländaren uppges redan på väg till London för läkarundersökning.
(Football Italia)
 
Balotelli med nummer 45

Milan uppgav först att Mario Balotelli kommer att få nummer 9. Men eftersom Alexandre Pato redan burit numret den här säsongen kommer nyförvärvet från Manchester City att få samma nummer som i England, 45. Balotelli anländer till Milano i morgon för läkarundersökning och på fredag väntas den officiella presentationen.
 
Kuzmanovic lockar Inter

Ingen Paulinho i sikte längre. I stället vänder Inter blickarna mot Tyskland, uppger Sky Italia. Milankolubben vill värva Stuttgarts mittfältare Zdravko Kuzmanovic. Den 26-årige serben har ett kontrakt som går ut i sommar, men Inter vill ha loss Kuzmanovic nu och kan då tvingas betala två miljoner euro.
(Sky Italia-blogg)
 
Marseille vill värva Sjachtar-back

RMC Sport uppger att Marseille varit i kontakt med Sjachtar Donetsk vänsterback Razvan Rat, och hänvisar till en ukrainsk källa. Den 31-årige rumänen har ett kontrakt som går ut i sommar.
(RMC Sport)
 
Lazio nära brasilianare

Santos U20-landslagsman Felipe Anderson kan enligt Sky Italia flytta till Lazio. Romklubben har erbjudit sju miljoner euro för 70 procent av rättigheterna till den 19-årige mittfältaren. Tidigare har Milan kopplats samman med spelaren.
(Sky Italia-blogg)
 
Agenten: ”Verratti stannar i PSG”

Enligt både La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport i morse är ett byte mellan Romas Daniele De Rossi och Paris SG:s Marco Verrtti aktuellt. Men det avvisas helt av Verrattis agent Donato Di Campli. ”Jag förstår inte var dessa rykten kommer ifrån. Marco trivs i Paris. Han kommer inte att flytta, det kan jag försäkra till 100 procent”, säger Di Campli till Calciomercato.it
(Calciomercato.it)


UPPDATERING (17.20)

Balotelli klar för Milan

Milans direktör Umberto Gandini har bekräftat för media att Mario Balotelli är klar för klubben och kommer genomgå en läkarundersökning och skriva under avtalet imorgon. Transfersummans sägs ligga på €20M och kommer att delbetalas i fem omgångar. Fyra miljoner euro om året.
 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (16.50)

Officiellt: Bastos klar för Schalke
Michel Bastos övergång til Schalke är till slut klar. Bundesligaklubben bekräftar ett låneavtal med Lyon för den 29-årige brasilianaren. Avtalet gäller tlll sommaren med en köpoption.
(Schalke)

Balotelli-affären: Avtal klart

Mario Balotellis övergång från Manchester City till Milan kommer inom kort att bekräftas. Det uppger på eftermiddagen både La Gazzetta dello Sport och Sky Italia. Enligt italienska uppgifter kommer Balotelli att sänka sin grundlön till fyra miljoner euro. Till detta kommer olika former av bonus.
(Sky Italia-blogg)
(Milan på SvenskaFans)

Rasmus Jönsson lånas ut
Wolfsburg har bekräftat utlåningen av Rasmus Jönsson, 23, till FSV Frankfurt, på åttonde plats i 2. Bundesliga, resten av säsongen. ”Det här lånet är idealiskt för Rasmus. I Frankfurt får han mer speltid och kan utvecklas därefter”, säger sportchefen Klaus Allofs.
(Wolfsburg)

Coutinho i Liverpool
Inters mittfältare Philippe Coutinho har i dag genomgått läkarundersökning hos Liverpool och affären väntas presenteras senare i dag, senast i morgon, uppger nyhetsbyrån Ansa. Coutinho väntas kosta Liverpool tio miljoner euro, plus diverse prestationsbaserade bonusar.
(Ansa)

Thauvin lämnar Bastia - för Lille
Både Arsenal och Newcastle har velat värva Florian Thauvin, men nu ser Bastia-mittfältaren ut att hamna i Lille i stället. Enligt franska uppgifter finns ett kontrakt på fyra och ett halvt år på plats för påskrivande redan i kväll. 20-åringen väntas spelar kvar i Bastia säsongen ut.
(Mercato 365)

Henke Larsson till Feyenoord
Henrik Larsson kommer den närmaste tiden att vistas hos Feyenoord för att lära sig mer om tränaryrket, skriver den holländska klubben på sin hemsida. ”Jag kommer att hålla mig i bakgrunden men ha ögonen öppna”, säger Larsson, som senaste tränade Landskrona BoIS och som har ett förflutet som spelare i Feyenoord.
(Feyenoord)
 
Redknapp skeptisk till avtal
Harry Redknapp uppges vilja förstärka Queens Park Rangers med bland annat anfallaren Peter Crouch, 31, och backen Christopher Samba, 28. Men Redknapp tvivlar på att Stoke vill släppa Crouch och även om han medgav intresse för Samba är han pessimistisk: ”Jag tror inte han lämnar Ryssland".
(BBC)
 
Moratti: ”Paulinho troligare i juni”
Inter ser inte ut att kunna värva Corinthians mittfältare Paulinho i januarifönstret. ”Det blir enklare slutföra ett avtal i juni än nu. Det handlar inte om pengar utan har mer att göra med spelarens band till sin klubb”, säger Inters ägare Massimo Moratti.
(Football Italia)
 
”Total förvirring” kring Diamé
West Hams tränare Sam Allardyce säger att inget bud inkommit på Mohamed Diamé men medger att situationen är krånglig. ”Som jag förstår det råder total förvirring”, säger Allardyce och säger att tiden får utvisa om någon köper den 25-årige senegalesen. Enligt uppgift finns en utköpsklausul på 3,5 miljoner pund. Arsenal och Aston Villa har uppgetts intresserade.
(Sky Sports)
 
Blancs agent: Ingen kontakt med Roma
Både franska och italienska uppgifter i går kväll talade om Laurent Blanc som en ersättare om Zdenek Zeman inte blir kvar i Roma. Det förekom uppgifter om att kontakt redan tagits. Men Blancs agent Jean Pierre Bernes tillbakavisar helt uppgiften om kontakt i L’Equipe i dag.
(Ansa)
 
Moyes till Chelsea i sommar?
Surret kring tränarposten i Chelsea fortsätter och enligt Daily Mail vill Roman Abramovitj ha Evertons David Moyes. Daily Star uppger i dag att Rafael Benítez är under granskning efter den svaga starten i Londonklubben och inte lär kunna räkna med någon fortsättning (se ”Morgonens uppgifter”)
(Daily Mail)
 
Anzji avfärdar Kaká-uppgift
I morse uppgav AS att Kaká var nära en flytt till Anzji Machatsjkala. Den uppgifetn avfärdas helt av den ryska klubben. ”Det är löjligt. Kaká är en stor spelare, men Anzji har aldrig förhandlat med varken Real Madrid eller Kaká själv. Jag ber alla lugna ner sig och se om han stannar i Real Madrid eller hamnar i Milan”, sa German Tkatjenko i Anzjis klubbledning i en tv-intervju i dag.
(SF Union)
 
Officellt: Anton Ferdinand i Bursaspor
Bursaspor har meddelat att Anton Ferdinand spelar i den turkiska klubbens färger resten av säsongen. Bursapor lånar backen från Queens Park Rangers och har sedan en köpoption.
(Bursaspor)


MORGONENS UPPGIFTER (08.30)

Milans bud till City
Under förmiddagen fortsätter diskussionerna om en övergång för Mario Balotelli från Manchester City till Milan. Enligt La Gazzetta dello Sport är skillnaden mellan parterna följande: Milan erbjuder 20 miljoner euro i fem delbetalningar (fyra miljoner per år) medan City kräver 22 miljoner euro (den första delbetalningen på sex miljoner, sedan fyra).

Roma: Verrati i utbyte mot De Rossi
Enligt La Gazzeta dello Sport har Paris SG gjort en ny framstöt för att komma åt Daniele De Rossi, 29. Den här gången uppges Roma inte ha avvisat förfrågan utan i stället ha mittfältaren Marco Verratti, 20, i utbyte. Corriere dello Sport uppger att ett avtal redan finns men att allt är avhängigt tränare Zdenek Zemans framtid i Roma. Verratti lämnade Pescara för PSG förra sommaren.

Kaká nära Anzji
Brasilianske mittfältaren Kaká kommer inte att finnas med i Real Madrids trupp till prestigemötet i Copa del Rey mot Barcelona i morgon, 30-åringen är nära en flytt till Anzji Machatsjkala. Det skriver AS i dag. Den ryska klubbens sportchef Roberto Carlos, som tidigare spelat med Kaká i landslaget, ska ha varit i Madrid förra veckan.
(AS)

Blanc aktuell för Roma
Både RMC Sport och Sky Italia rapporterar att förre franske förbundskaptenen Laurent Blanc är aktuell som ersättare till Zdenek Zeman, vars tränarpost i Roma är hotad. Han finnsmed på en lista om tre tänkbara ersättare, skriver L’Equipe och hänvisar till en källa nära Roma, de andra är Alberto Malesani och Antonio Zago.
(RMC Sport)

Zenit på väg att köpa Fazio…
Sevilla är enligt AS överens med Zenit om en försäljning av backen Federico Fazio. Priset är, enligt tidningen, sex miljoner euro och det är nu upp till den 25-årige argentinaren att bestämma sig.
(AS)
 
…och lägger bud på Salamon
Milan har ett avtal om 50 procents ägandeskap av Brescias Bartosz Salamon från juni, men La Gazzetta dello Sport och Sky Italia uppger att Zenit St Petersburg lagt ett bud på hela ägandeskapet värt fyra miljoner euro.
(Sky Italia-blogg)
 
Tiago på väg till Besiktas
Atlético Madrids mittfältare Tiago, 31, är på väg till Besiktas. Förhandlingar pågår och enligt turkiska uppgifter kan det bli tal om en övergång redan i januari. Portugisens kontrakt går ut i sommar. I Besiktas spelar sedan tidigare Tiagos landsmän Hugo Almeida och Manuel Fernandes.
(A Bola)
 
Beckham i Arsenal – så länge
David Beckham kommer enligt The Sun att träna med Arsenal framöver, i väntan på kontrakt med någon klubb. I går uteslöt Sven-Göran Eriksson spel för den 37-årige mittfältaren i Al Nasr. ”Vi har redan de fyra utländska spelare vi är tillåtna”, sade Svennis till BBC.
(The Sun)

Barcelona intresserat av Vorm
Victor Valdes ser ut att lämna Barcelona i sommar för att söka en ny utmaning. Enligt rapporterar talar nu en del för att Michael Vorm är ett av Barcelonas huvudalternativ som ersättare. 29-åringen värvades till Swansea för endast £1.5M där han nu gjort succé.
(Talksport)

Galatasaray återkallar och säljer Kazim-Richards

Blackburns anfallare Colin Kazim-Richards har återkallats till klubben han tillhör, Galatasaray, som har sålt honom till Bursaspor istället. Ett beslut som chockat Blackburn som hade trott att Kazim-Richards skulle vara i klubben resten av säsongen.
(DailyMail)
(Blackburn på SvenskaFans)

Grant Holt kan lämna Norwich

Norwich jagar aktivt efter en anfallare och överst på listan är Gary Hooper och Ricky van Wolfswinkel och skulle klubben landa någon av dessa så kan Grant Holt få lämna klubben enligt Guardian. 31-åringen lämnade in en transferbegäran i somras innan han förlängde sitt avtal med Norwich.
(Guardian)

Zarate Premier Leauge-aktuell igen

Sky Sports hävdar att Mauro Zarate kan vara på väg tillbaka till Premier League eftersom Lazio aktivt försöker sälja honom. Sunderland, Stoke och Liverpool har alla kastat ett öga på Zarate.
(SkySports)

Arsenal förnekar Villa-rykten

David Villa fortsätts koppla samman med David Villa men klubben fortsätter förneka att de skulle finnas något intresse för den 31-årige anfallaren. Barcelona har också förnekat att Villa skulle vara på väg bort men medierna fortsätter att spä på transferrykten. Ingen rök utan eld?
(SkySports)

Aquino klar för Villarreal

Den mexikanska talangen Javier Aquino är klar för Villarreal och lämnar därmed Cruz Azul. 22-åringen har skrivit ett kontrakt med Villarreal fram till 2016.
(SvenskaFans)


MÅNDAGENS SENA UPPGIFTER (23.30)

Juve påstås tillbaka i Balotelli-jakt
Sky Sports i England rapporterar sent i kväll att även Juventus gett sig in i kampen om Mario Balotelli. Påståendet tas i italienska medier emot med stor skepsis och uppgiften ses som planterad för att driva upp Milans bud. Parterna kom inte fram till något avtal i dag, men förhandlingar väntas återupptas i morgon förmiddag. Milan sägs vilja betala 20 miljoner euro medan Manchester City inte vill gå ner mer än till 23 miljoner euro.
(Sky Italia-blogg)
 
Tottenham försöker med Damião
I dag blev Lewis Holtby klar för Tottenham. Men vill man tro tisdagens Daily Star är Londonklubben inte färdig i januarifönstret. En anfallare ska in, närmare bestämt Leandro Damião, värderad till cirka 20 miljoner pund. Tottenham har kopplats samman med den 23-årige brasilianaren åtskilliga gånger förut.
 
Coutinho i Liverpool
Enligt Sky Italia är nu Inters Philippe Coutinho på plats i Liverpool för läkarundersökning i morgon. Den 20-årige brasilianaren väntas kosta Liverpool 12 miljoner euro.
(Sky Italia-blogg)
 
Gourcuff nobbar Atlético
Enligt France Football sent i kväll så har Lyons mittfältare Yoann Gourcuff nobbat en flytt till Atlético Madrid. Klubbarna ska ha varit överens om ett lån säsongen ut med köpoption.
(France Football)
 
Milan försökte värva Strootman
För två veckor sedan la Milan ett bud på holländske landslagsmannen Kevin Strootman. Det uppger Votebal International. Men PSV Eindhoven ansåg det så pass lågt att det inte gav utrymme för ytterligare diskussioner.
(Voetbal International)
 
Agenten: Mourinho vägledde Drogba
Didier Drogbas förre tränare i Chelsea José Mourinho vägledde ivorianen i valet av klubb, om man får tro Galatsaray-agenten Ceylan Çaliska.  ”Drogba visade mig sms:et Mourinho hade skickat. Mourinho rådde honom att välja en av tre klubbar: Milan, Schalke eller Galatasaray, säger Çaliska.
(Turkish Football)
 
Benítez på fallrepet
Roman Abramovitj har gett klartecken till sina närmaste om en granskning av Rafael Benítez, något som kan leda till att spanjorens tid går mot sitt slut. Det hävdar Daily Star i sin tisdagstidning.

Napoli och QPR konkurrerar om Rolando
Queens Park Rangers får konkurrens om Portos back Rolando. Enligt Sky Italia har Napoli skickat en representant till Portugal för att träffa 27-åringens agent.
(Sky Italia-blogg)

Officiellt: Pogatetz i West Ham
West Ham har gjort klart lånet av backen Emanuel Pogatetz för resten av säsongen. Den 30-årige österrikaren kommer närmast från Wofsburg.
(West Ham)
 
QPR hoppas på Capoue
Med tre dygn kvar innan övergångsfönstret stänger hyser Queens Park Rangers fortfarande hopp om att värva mittfältaren Etienne Capoue, uppger Mercato 365. Toulouse prislapp sägs vara 16 miljoner euro. Även Everton har tidigare uppgetts intresserat men gjorde i dag klart med en annan mittfältare, Leroy Fer från Twente.
(Mercato 365)
 

SvenskaFans.com2013-01-29 23:55:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen