Silly Season-bloggen: Dusan Djuric flyttar – David Villa till salu?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 18:50

David Villa till salu?

Det har under en längre tid spekulerats kring Barcelonas stjärnanfallare, att Barcelona skulle vilja casha in på Villa innan det är för sent. Marca rapporterar nu att han ska vara till salu. Transfersumman ska ligga på svindlande 40 miljoner euro för 30-åringen. En summa som Barcelona aldrig kommer kunna få för en spelare i den åldern. Han sitter dock på ett långt kontrakt som går ut 2014 och det ska finnas intresse ifrån Liverpool säger ryktena. Pep Guardiola svarade dock snabbt och rakt på frågan om anfallaren skulle vara till salu. – Det är en lögn.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Serie A-klubbar i kamp om Veronamittfältaren
Den förre detta  Malmö FF-spelaren Emil Halfredsson jagas nu i Serie A efter en lyckad säsong i Verona. Tidigare har han länkats i ihop med klubbar som Cesena och Napoli. Nu handlar det om Atalanta. Halfredsson har gjort fem mål i Serie B hittills och Verona ska inte ha stängt dörren för en eventuell flytt i januari.
[Halfredsson på väg till Serie A]

Peter Larsson till IFK Norrköping?
Oj, vilken bomb och jättevärvning det skulle vara. Mittbacken gjorde succé i Helsingborg på lån ifjol och Köpenhamn verkar inte vara särskilt sugna på att behålla mittbacken. Nu kopplas han ihop med Norrköping, främst för att han tidigare jobbat ihop med tränaren Janne Andersson i Halmstad BK. Om Larsson ska till Allsvenskan så får nog Norrköping tung konkurrens om mittbackens signatur.
[Norrköpings Silly Season]

Övrig media:

Hernan Crespo till Qatar eller USA?
Ska argentinaren Hernan Crespo bli nästa forna storstjärna som flyttar till Qatar eller USA för att tjäna extra med pengar sista åren på karriären? Det ser så ut. 36-åringen säger själv att han förmodligen lämnar redan i januari. – Det här är min sista säsong, jag kommer förmodligen lämna redan i januari, men jag kommer fortsätta jobba hårt tills dess. Qatar? Varför inte, jag vill inte utesluta varken Qatar eller USA. Det skulle intressera mig och göra mig lycklig, säger Crespo till goal.com
[Goal.com]

Dusan Djuric byter klubb
FC Zürich-proffset Dusan Djuric lämnar klubben i januari. Svensken har just nu en supersäsong och ett par erbjudanden att välja emellan. – Det är högst sannolikt att han byter klubb redan i januari, definitivt till sommaren, det stämmer att vi har två konkreta bud och flertalet intresserade klubbar, säger agenten Oliver Cabrera. Enligt vad FotbollDirekt erfarar så handlar det om en klubb från Frankrike och en klubb från Tyskland.
[FotbollDirekt]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 09:30

Chelsea redo att sälja Torres

För mindre en ett år sedan köptes Fernando Torres från Liverpool till Chelsea för 50 miljoner pund. Sedan dess har det blivit tre ligamål. Torres tid ska nu vara ute om något lag är villiga att köpa honom. Villas-Boas vill spela 4-3-3, med en ensam forward. Då är det inte riktigt läge att inte leverera om man har spelare som Didier Drogba, Daniel Sturridge och Romelu Lukaku att konkurrera med om en enda plats i startelvan. Chelseas prislapp på Torres ska vara £20M, hela 30 miljoner mindre än vad man köpte honom för.
[Mirror]

På SvenskaFans:

Ajax nobbar bud på van der Wiel
Hollands och Ajax-högerbacken ska vara på väg till La Liga och Valencia. Högerbacken sa tidigare att han gärna skulle flytta till Valencia, men helst efter säsongen. Nu har dock Valencia börjar buda redan nu för att få över honom i vinter. Första budet sägs nu ha kommit in, något som Ajax tackade nej till med en gång.
[Ajax-notiser: Bud förkastat på van der Wiel]

Spelarflykt från Blackburn?
Det är många problem i Blackburn just nu. Ägare som inte vet hur man sköter en fotbollsklubb. En manager som fansen lägger all sin energi på att få bort. Katastrofala resultat i ligan. Och nu kan tre spelare lämna klubben i januari. Två av dessa vill Blackburn behålla. Junior Hoilett som ryktas vara på väg till Liverpool, Tottenham eller Newcastle. Steven Nzonzi som Arsenal, Chelsea och Spartak Moskva sägs uppvakta. Samt Keith Andrews som Paul Ince en gång tog till klubben. Ska vara på väg till Swansea i januari för £2M, en spelare som Blackburn lånat ut till Ipswich till den 31 december.
[Blackburns Silly Season]

Övrig media:

QPR vill ta in De Jong på lån
Den hårdföre defensiva mittfältaren har inte startat för Man City sedan november. Men är ändå en spelare som Roberto Mancini gillar väldigt mycket. QPR sägs nu vilja låna mittfältaren säsongen ut. Undertecknad tror aldrig den affären går igenom då De Jong är för viktig för City, han får hoppa in nästan varje match och det räcker med en skada på antingen Barry eller Toure för att De Jong ska vara en ordinarie spelare igen. Men QPR-managern Warnock säger att nyförvärv kommer anlända. – Styrelsen vet att vi behöver ett par spelare, de har stöttat oss i det. Vi letar efter fyra eller fem stycken. Jag säger inte att det kommer vara stora namn allihopa, men vi behöver förstärka, säger Warnock till Mirror.
[Mirror]

Cicinho: Jag vill lämna
Den 31-årige högerbacken Cicinho hymlar inte om att han vill lämna Roma. Brasilianaren kom till Roma från Real Madrid 2007 men har varit utlånad två vändor sedan dess. Nu är han klart missnöjd med situationen och vill få till en övergång. – Det är sant att jag vill lämna, jag har inte pratat med lednigen om det än. Men jag har fått nog. Mycket saker har hänt och tränaren har valt att spela en spelare som inte ens är högerback på min position, hellre än att spela mig. Jag är klar med Roma. Jag vet inte än om jag kommer återvänta till Brasilien. Men jag vet att det finns intresse därifrån.  
[Goal.com]

Robin Fredriksson2011-12-14 18:50:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen