Silly Season-bloggen: Drugge till Häcken – Milan har tålamod med Tevez

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 18:00

Galliani: Vi kommer vänta på Tevez

Milan och Galliani menar att klubben kommer vänta på Tevez till den 31 januari om det så krävs. Om City fortfarande inte lyckats sålt argentinaren då kommer inte klubben att ha något val förutom att låna ut honom till Milan. – Jag vet att de hade ett möte nyligen, Tevez representanter och City, men jag vet inte vad som sades. Men om han inte signar för någon annan klubb innan 31 januari så kommer vi vänta tills dess med att låna honom, säger Galliani till Sky Sport 24
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Andreas Drugge till BK Häcken
När IFK Göteborgs nya tränare Mikael Stahre kom in så meddelade han direkt att fyra spelare ej längre vad önskvärda i klubben. En av dessa var Andreas Drugge. 28-åringen väljer då Hisingen och BK Häcken. Drugge hade en svag säsong i blåvitt med endast ett mål men har innan dess alltid haft ett bra målfacit i Allsvenskan. Drugge har skrivit på för tre år med Häcken.
[Drugge lämnar för Häcken]

Öster värvar dubbelt
Två nya anfallare är klara för Öster. Andreas Birgersson från Ljungby och Jonas Hellgren från Västerås. Den förstnämnda har varit en bra målskytt i lägre divisioner i flera år och får nu chansen i Öster. Jonas Hellgren är född 1990 och ses som en mångsidig spelare som kan spela på flera positioner. Båda spelarna har skrivit på för tre säsonger.
[Två anfallare klara - på en dag]

Övrig media:

Wenger vill fynda i januari
Arsenal kommer tappa Gervinho och Chamakh till afrikanska mästerskapen i januari och kommer bli såbara för skador. – Vi får förhoppningsvis inga skador, men om vi får rätt tillfälle att köpa en spelare kommer vi ta den, det ekonomiska läget idag gör att man klubbar är desperata, det är dock inte vi, vi är i en bra ekonomiskt situation, säger Wenger till SkySports. Frågan är vilka spelare som kan gå in på topp i Arsenal i vinter, som finns till fyndpris?
[SkySports.com]

Roman Pavlyuchenko till QPR?

Den ryska anfallare kom till Spurs efter ett mycket lyckat EM08. Det har inte riktigt gått jättebra, utan ryssen har blivit en bra truppspelare men inte mer. Hans agent medger nu att han kan vara på väg till Queens Park Rangers. – Det är sant att Spurs har frågat QPR om de är intresserade, det känner jag till, det har klubben rätt till eftersom de har kontrakt med Roman. Men först måste vi kolla om Roman vill gå till QPR, vi måste gå överväga varje detalj inför en flytt, säger Oleg Artemov till sovsport.ru
[Goal.com]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 09:30

Erik Friberg till MFF?

Enligt FotbollDirekt ska MLS-proffset från Seattle Sounder vända hem till Sverige efter bara en säsong i USA. Destinationen blir dock inte Häcken där han spelade senaste, utan Malmö FF! Antingen värvar man in Friberg som en bänkspelare, eller så kanske man känner på sig att man riskerar att tappa Ivo Pekalski.
[Malmö FF's Silly Season]

På SvenskaFans:

Nathaniel Clyne till Man United?
U21-landslagsmannen Nathaniel Clyne ska vara på gång till Manchester United. Ferguson ska ha blivit imponerade av talangens insats när lagen möttes på Old Trafford. Det påstår i alla fall Daily Mail. Clynes kontrakt går ut till sommaren så Ferguson kanske ser sig i ett fynd i högerbacken?
[Clyne aktuellt för Manchester United]

Ny tränare i Brescia
Giuseppe Scienze har fått sparken efter bara tre månader i klubben. President Corioni har försvarat den unge Scienze en tid men nu verkar hans tålamod tagit slut och Scienze fick gå. In kommer den före detta Brescia-tränaren Alessandro Calori, som tränade Brescia under Baggio-eran 2000-2002.
[Officiellt: Brescia byter tränare]

Aktivitet i Dortmund - Sahin in, Barrios ut?
Enligt en av Zeit Onlines sportjournalister Olver Fritsch ska Sahin vara på väg tillbaka till Dortmund. Det är dock ett standardrykte som sker hela tiden så fort Real har köpt en ung stjärna och satt denna på bänken. Sahin stannar säkerligen i Real. Men enligt tyska Bild ska dock anfallaren Lucas Barrios vilja lämna redan i vinter. – Det är inte min avsikt att sitta på bänken i ett halvår till, jag är 27 år och har andra mål med min karriär, säger Barrios.
[Silly Season - Dortmund]

Övrig media:

West Ham jagar japansk striker?
Japanen Ryoichi Maeda ska vara på väg till Championship-klubben West Ham enligt Nikkan Sports. Maeda är på väg att bli en free agent och West Ham ser kanske detta som en bra ekonomisk deal. Vi vet alla vad en asiatisk tröjförsäljare kan göra för en klubbs ekonomi. Särskilt när han kommer på bosman. De senaste tre år i japanska ligan har Maeda gjort 51 mål. – Jag vill definitivt hitta en ny utmaning och jag blir inte yngre, säger Maeda själv. Samma källa hävdar dock att det kan bli strul med arbetstillstånd.
[Goal.com]

Robin Fredriksson2011-12-13 18:05:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen