Silly Season-bloggen: Djurgården vill köpa Björkebaum – Albrighton stannar i Villa

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 19:30

Djurgården och Sundsvall i dragkamp om Division 1-spelare

Den 23-årige Ante Björkebaum gjorde ifjol 14 mål som ytter i division 1. Magnus Pehrsson tror dock att Björkebaum ska ha kvalitéer för att spela central striker och har därför bjudit in honom på provspel. Nu verkar man bestämt sig för att ta en chansning på spelaren från Sirius. Men agenten Stefan Pettersson bekräftar även intresse från en annan klubb. – Sundsvall var intresserat redan för två år sedan så det är inte så konstigt att de har koll nu också, de har ju sett vad han gjort i Sirius, säger Stefan Pettersson. Sirius tränare Kim Bergstrand bekräftar att det ska finnas konkret intresse från DIF. – Djurgården har sagt att de är intresserade och han gjorde ett bra intryck uppenbarligen. Sedan är det långt till att han blir Djurgårdsspelare men det ska tas nya kontakter, säger Bergstrand till UNT.
[FotbollDirekt]

På SvenskaFans:


Vargas till Zenit?
Fiorentinas enligt ryktena festglade ytter Juan Vargas kan vara på väg till Zenit i januari. Spaletti sägs ha ett gott öga till Vargas efter att ha mött honom flera år i Serie A. Zenit ska ha försökt köpa yttern redan i somras men inte kunnat komma överens om priset med Fiorentina. Det lär gå enklare nu när Vargas inte direkt haft en kanonsäsong. Prislappen sägs ligga på 12 miljoner euro.
[Zenits Silly Season]

Övrig media:

Albrighton vill inte till Rangers
Aston Villas snabbe ytter Marc Albrighton gjorde succé i inledningen av fjolårs säsongen. Succén har dock avtagit mer och mer och numera återfinns han på bänken. Ryktena har sagt att Albrighton därför ska vara på väg till Glasgow Rangers. Men det dementerar han själv. – Jag har en vän i Rangers men jag kommer inte gå dit. Jag vill inte ens tänka på att lämna just nu. Jag vet att allt inte gått jättebra. Men jag är en Villa-son och jag kan inte tänka mig något värre än att lämna klubben som gett mig det lyckligaste ögonblicken i mitt liv. En dag kanske jag måste lämna, det kommer i så fall bli en sorgens dag, nu vill jag vara kämpa för att återta en plats i laget, säger Albrighton. Det är sällan man hör såna citat från en ung bänkad stjärna. Är det upp till Marc själv så blir han alltså kvar i Villa, länge.
[Mirror]

Pardew varnar toppklubbarna

Newcastles succévärvning från ifjol, Cheikh Tiote har fått många storklubbars ögon på sig. Han har gjort ett otroligt jobb på Newcastles defensiva mittfält en längre tid och både Manchester United och Chelsea länkas ihop med spelaren. Managern Alan Pardew hävdar dock att det kommer bli ruskigt dyrt för en klubb att köpa loss honom. – Vi har ett par spelare här som skulle kunna spela i toppklubbar, men det enda jag kommer säga är att det kommer bli väldigt dyrt att köpa loss någon av dem, för vi är i en väldigt bra position. Inte bara sportsligt, utan också ekonomiskt, säger Alan Pardew.
[Goal.com]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:45

Jonas Olsson öppnar för flytt ifrån West Bromwich
Den stora svensken Jonas Olsson har varit The Baggies bästa mittback under ett par års tid. Han var även klubben lojal under vändan i Championship. Men nu kan det bli annorlunda. – Klubben vill förlänga. Men jag har inte bestämt mig vad jag vill än. Jag trivs här och det är inte alls omöjligt att jag förlänger. Men samtidigt kan jag hamna i en riktigt bra sits om jag avslutar säsongen bra och även gör ett bra EM. Jag drömmar ju om att någon dag för spela i ett lag som jagar titlar, säger Jonas Olsson till Helsingborgs Dagblad. Så framtiden är oviss för Olsson, men en flytt i januari känns knappast trolig.
[Helsingborgs Dagblad]

På SvenskaFans:

Är det dags för "the kid" att flytta hem igen?

Har tiden blivit inne för att vi ska få se ”El Nino” återvända till sitt hemland nu? Den glada och blyga spanjoren som kom från Atletico till Liverpool under sommaren 2007 ser vi inte röken av idag. Han ser varken glad ut, eller leverar som han ska på planen. Legendstatusen han höll på att bygga sig i Liverpool har han kastat bort. Hans hem, Atletico skulle säkert må bra av att få hem honom men vågar de chansa nu?
[Blogg: Vänder Torres hem nu?]

Övrig media:

Macheda blir utlånad i januari
Det lär vara många mindre klubbar som vänder blickarna mot Fergies italienare i januari. Han får ingen speltid i Manchester United och kommer lånas ut. – Jag pratade förra veckan med Ferguson och jag tror numera att Macheda kommer spela någon annanstans i januari. Han måste få speltid och utrymme, vi har några förfrågningar, men inga från Italien, men så fort fönstret öppnar ska vi göra vårt val, säger hans agent Giovanni Bia till Sportal.
[SkySports]

Juventus in i jakten på Tevez
Att Carlos Tevez-gate kommer bli en av januaris mest intressantaste ämnen står redan klart. Nu kastar sig även Juventus in i jakten på argentinaren. Enligt rapporterna ska Nedved i Juventus pratat med Mancini och lagt fram ett bud på £21M. Att Milan bara vill låna Tevez medan Juventus och PSG är villiga att betala minskar deras chanser betänkligt.
[Mirror]

Carlos Tevez: Jag vill till Boca Juniors

Vi har under åren lärt oss att skumma uttal kommer ifrån Tevez med jämna mellanrum, ena veckan har han kunnat säga att han ska sluta med fotbollen, för att nästa vecka förlänga sitt kontrakt. Nu säger han att han vill flytta, men bara till Argentina. – Jag struntar i om jag måste gå ner i lön, jag är trött på resandet, jag tänker inte återvända till England. Jag vill spela med Boca Juniors och spela Copa Libertadores med dem, säger Tevez själv till Gente.
[Goal.com]

Robin Fredriksson2011-12-15 19:30:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen