Silly Season-bloggen: Montolivo kvar säsongen ut – Adler lämnar Leverkusen

Riccardo Montolivo flyttar inte i vinter
Spelmotorn i Fiorentina ser ut att lämna klubben han spelat för i sex år. Men när? I vinter? Eller i sommar som bosman? Det står hur som helst klart att Montolivo valt att inte förlänga sitt kontrakt med Fiorentina och bör därför bli ett hett transferbyte i januari. Hans agent tror dock inte på en flytt redan i vinter. – För stunden så pågår det ingenting. Vi har inte fått några alternativ. Intresset från Milan är mer en spekulation i media än ett genuint intresse. Fiorentina har deklarerat att man vägrar sälja Montolivo så en flytt i januari känns uteslutet, Riccardo är också inne på att stanna säsongen ut, säger hans agent Giovanni Branchini till Sky Sport Italia.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Bittencourt till Dortmund
Enligt tyska Kicker så är Cottbus jättetalang Leo Cittencourt väldigt nära att skriva på för Dortmund. De har ryktats en längre tid men nu ska det bara återstå formaliteter och en läkarunersökning. Övergångssumman tros ligga mellan 2,5-3,5 mijoner euro.
[Bittencourt klar för Dortmund]

Bernd Leno klar för Leverkusen...
Succémålvakten Bernd Leno är klar för Leverkusen. Stuttgart får ungefär 7-8 miljoner euro betalt för målvakten som varit utlånad till Leverkusen på grund av skadan på Rene Adler. Leno har gjort succé och klubben har därför valt att satsa vidare på honom.
[Bernd Leno äntligen klar för Leverkusen]

Övrig media:

...vilket leder till att Adler lämnar Leverkusen
Skadan på Rene Adler kostade honom hans plats i Leverkusen. Tidigare var han given förstemålvakt men nu valde klubben att köpa loss målvakten som gjort succé medan Adler varit skadad. Adlers konrakt går ut till sommaren och klubben har klargjort att de inte kommer förlänga. Det blir intressant att se vart målvakten som många tippade skulle bli en av världens bästa hamnar någonstans. Han är trots allt bara 26 år.
[SkySports]

Salomon Kalou till Frankrike?
Att ivorianen Saloumon Kalou är en av spelarna som Chelsea vill göra sig av med stod klart redan när de värvade Juan Mata. Med risk för att tappa både Anelka och Drogba kan det blir så att man tänker om. Men Kalou har länkats till Olympiakos och Marseille. Men Kalou meddelade direkt att han inte vill spela i Grekland. Men när de fråga om han kunde tänka sig spela i Frankrike och Marseille så blev svaret ”Inga kommentarer”
[SkySports]

Robin Fredriksson2011-12-01 19:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen