Silly Season-bloggen: Thern på väg till MFF – Toure kvar i City

På SvenskaFans:

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 18:00

Simon Thern till MFF

Son till Jonas Thern och jättetalang. Det är väl främst det han kallats hela livet. Thern har nu tröttnat på rollen som kantspelare och lite speltid och väljer att inte förlänga sitt kontrakt med HIF, enligt Helsingborgs Dagblad. Det svider nog oerhört för en klubb som HIF att tappa en sån talang på bosman, än mer till rivalen Malmö FF dit Thern nu verkar vara på väg.
[Malmö FFs Silly Season]

Emin Nouri lämnar Kalmar FF
Nouri och KFF ska fortfarande ligga långt ifrån varandra i kontraktsförhandlingarna. Nouri har varit i klubben sedan 2008 men lämnar nu på bosman. Det återstår att se hurvida Nouri stannar i Sverige eller om han blev uppsnappad av NEC Nijmegen som det ryktats om, eller en flytt till Turkiet.
[Kalmars Silly Season]

Övrig media:

Wolves vill låna Arsenal-duo
Wolverhamptons manager Mick McCarthy vill låna båda Emmanuel Frimpong och Francis Coquelin från Arsenal. Två spelare som debuterat för Arsenal i år och båda två har imponerat på oss som tittat.  – Om det kan genomföras, så kommre vi göra det, sa McCarthy om att låna båda två i januari månad.
[Goal.com]

Kolo Toure får inte lämna
Det har tidigare skrivits på bloggen att en eventuell januariflytt till PSG skulle vara aktuell. Men Mancini går nu ut och meddelar att det inte kommer ske. – Kolo är en del av våra planer i år, han får inte lämna, vi kan få skador och kommer behöva honom. Om han i sommar meddelar mig att han vill lämna så kommer jag att respektera det, säger Roberto Mancini
[Goal.com]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:05

Tevez allt närmare Milan
Galliani går nu ut och meddelar att man är överens med Carlos Tevez om de personliga avtalet med Milan. Nu hävdar man att allt som återstår är att komma överens med City. Som förmodligen bara vill bli av med spelaren. Men det kan bli svårare än man tror då Milan bara är ute efter ett gratis lån med option på köp. Man vill alltså inte betala en låneavgift. Vi får se vad Manchester City tycker om det upplägget.
[SkySports]

På SvenskaFans:

Värnamo värvar mittback
IFK Värnamo har gjort klart med försvaren Johan Niklasson som närmast kommer ifrån Jönköping Södra. Där hade han inte en ordinarie plats utan startade 15 matcher och hoppade in 14 st. Niklasson har allsvenska meriter från spel i Åtvidaberg.
[Back klar för IFK Värnamo]

Rory Donnelly till Swansea?
Det är sällan man ser en Premier League-klubb buda minimala 100.000 pund på en spelare. Men Swansea tror sig ha hittat ett fynd i Rory Donnelly som spelar i Cliftonville i Nordirland. Tydligen ska dock 14(!) andra klubbar vara intresserade av spelaren.
[Bud på Rory Donnelly]


Övrig media:

Pizarro öppnar för Inter
Milan värvar Tevez. Ska Inter kontra med att värva den 33-årige Claudio Pizarro? Anfallaren själv är öppen för en övergång. – Jag är öppen för allting. Jag skulle vara intresserad, säger Pizarro till Welt. Veterananfallare har hittills gjort elva mål på 13 matcher för Werder Bremen den här säsongen.
[Goal.com]

Shanghai Shenhua säkra på att få Anelka
Den transferlistade anfallaren Nicolas Anelka är på väg till Kina. Shanghai Shenhua är på väg att knyta till sig veteranen på ett 3-års kontrakt. Man är lika intresserade av hans fotbollsegenskaper som det kommersiella i den här prestigevärvningen.
[SkySports]

Joe Cole vill stanna i Lille
Liverpool-lånet Joe Cole vill stanna i franska mästerklubben Lille. Det är i alla fall om man ska tro en källa nära honom. Som går ut med detta till goal.com. – Han har ett leende på läpparna och säger hela tiden att han inte kunde vara lyckligare i Lille, säger källan. Om Joe Cole ska få till en permanent övergång måste han dock gå ner kraftigt i lön. I dagsläget betalar Lille bara ungefär en tredjedel av den lönen som Liverpool hivade upp till mittfältaren förra sommaren.
[Goal.com]

Juventus jagar mittbacksduo från Chelsea
Efter att ha lagt ett bud på £2M på Chelseas transferlistade mittback Alex så försöker man nu även knyta till sig David Luiz. Portugisen kom till Chelsea i januari för rejäla £24M och har inte alls levt upp till förväntningarna. Nu hoppas Juventus att Chelsea ska vara glada över att få tillbaka endast £15M av det man investerade i Luiz för mindre än ett år sedan. Det återstår att se om Chelsea verkar vågar släppa båda mittbackar till Juventus.
[MirrorFootball]

Robin Fredriksson2011-12-07 18:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen