Silly Season-bloggen: Guardiola vill träna i England - Beckham vill till Milan

KVÄLLENS UPPGIFTER (23.30)

Milan nobbar Beckham
Rykten i Italien gör gällande att David Beckham är aktuell för en comeback i Milan. Men sent på tisdag kväll uppgav Sky Italia att den 37-årige engelsmannen kontaktat Milan men fått nobben. Beckham, som lämnat LA Galaxy, var under två perioder (2009 och 2010) utlånad till Milan.
(Football Italia)

Guardiola: ”Jag vill träna i England”
Ryktena om Bayern München omgärdar fortsatt Pep Guardiola, trots den tyska klubbens dementi i dag (se lunchuppdatering). Men Guardiola öppnar också dörren för Premier League. ”Jag fick aldrig möjligheten att spela där, men jag hoppas i framtiden få det som tränare”, säger han enligt onsdagens The Times i en intervju som ska visas i samband med det engelska fotbollsförbundets 150-årsjublieum, och som väntas få det att vattnas i munnen i Manchester Citys och Chelseas klubbledningar. Om man vill tro de engelska medierna.
(The Times)

Redknapp bekräftar värvning
Efter Queen's Park Rangers cupseger i dag bekräftade tränaren Harry Redknapp att Loïc Remy snart är klar. "Han har genomgått läkarundersökning hos oss i dag och alla detaljer är avklarade", berättade Redknapp, men också att att Yann M'Vila snart kan vara klar. "Det ser ut att kunna bli ett avtal". Enligt beINSPORT tidigare i kväll förhandlar även Fulham och Reading med Rennes om mittfältaren. Rémy och M'Vila väntas tillsammans kosta QPR cirka 15 miljoner pund.
(Sky Sports)

Newcastle jagar fem spelare
Newcastle väljer efter den misslyckade Loïc Rémy-fisketuren att kasta med ett större nät. Fem spelare uppvaktas: Pierre-Emerick Aubameyang, Jeremie Aliadière, Siem de Jong, Mapou Yanga-Mbiwa och Massadio Haïdara. Enligt franska tv-kanalen beINSPORT i kväll är jakten på anfallaren Aubameyang och mittbacken Yanga-Mbiwa särskilt intensiv.
(Metro)
(beINSPORT)
 
Iaquinta nobbar West Ham
Enligt italienska Sky Sports har West Ham gjort ett försök att värva Vincenzo Iaquinta från Juventus. Den 33-årige anfallaren ska dock ha nobbat.
(Tuttojuve)
 
Aspas till Valencia
Valencia är enligt radiostationen Cadena Ser överens med Iago Aspas om en övergång, som tidigare också ryktats aktuell för Reading och Chelsea.  Aspas har en utköpsklausul på tio miljoner euro.
(Goal)
 
Betis aktuellt för Molins...
Guillermo Molin förhandlar enligt Sydsvenskan om ett låneavtal med Willem II. Men den 24-årige svensken, som tillhör Anderlecht kan hamna i Spanien. Aftonbladet uppger att högtflygande Real Betis också gett ett förslag på låneavtal.
(Aftonbladet)
 
…och Fiorentina för Ekdal
Fiorentinas tränare Vincenzo Montella har enligt Goal placerat Albin Ekdal på toppen av sin önskelista. Den 23-årige svensken värderas till cirka sex miljoner euro och ett försök att värva Ekdal från Cagliari kan komma under januarifönstret.
(Goal)

Parma nära kroatisk talang
Parma förhandlar enligt flera kroatiska med Hajduk Split om Josip Radosevic. Ett bud värt tre miljoner euro uppges lanserat och en övergång väntas för den 18-årige defensive mittfältaren, som landslagsdebuterade i höstas.
(Sportske Novosti)
 
Inter "lovad" Chiriches
Den 23-årige backen Vlad Chiriches har ryktats intressant för de båda stora Milanoklubbarna, men enligt Steaua Bukarests ägare Gigi Becali finns bara ett alternativ. ”Chiriches kan lämna Steaua om han vill. Men bara om vi får tio miljoner euro. Vi är villiga att släppa honom till Inter för vi har avgett ett löfte till dem”, säger Becali.
(Football Italia)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (16:50)

Officiellt: Strachan skotsk förbundskapten

Det blir som väntat Gordon Strachan, 55, som får uppdraget att få rätsida på det skotska landslaget. I dag presenterades han som Craig Leveins ersättare som förbundskapten. Strachan har inte haft något tränaruppdrag sedan han lämnade Middlesbrough 2010.
(Skottlands fotbollsförbund)
(SvenskaFans)

Officiellt: Málaga lånar från Chelsea
Lucas Piazón spelar resten av säsongen i Málaga. Den 18-årige anfallaren debuterade i höstas i Chelseas a-lag, men har många spelare framför sig. Chelseas tränare Rafael Benítez bekräftade lånet vid dagens presskonferens

Newcastle bjuder på Haïdara
Sky Italia uppger att Newcastle bjudit tre miljoner euro för Nancys back Massadio Haïdara. Fiorentina, Everton och inte minst Roma har tidigare kopplats samman med 20-åringen. Nancy, jumbo i Ligue 1, bekräftade också i dag att Helder troligtvis gör André Luiz sällskap och återvänder till Brasilien.
(Gianluca Di Marzios blogg)
(L’Equipe)

Aston Villa sugna på Moussa Sissoko

En av sommarens hetaste bosmanspelare är den franska landslagsmittfältaren Moussa Sissoko. Aston Villa ska vara redo att köpa loss mittfältaren redan i januari. Han sägs vara tillgänglig för cirka £3M.
(Mirror)

Allardyce: Inga bud på Diame från Arsenal

Med en utköpsklausul på endast £3.5M har Mohamed Diame gjort många klubbar intresserade. Arsenal sägs vara den starkaste huvudkandidaten men Allardyce hävdar att de inte lagt något bud. – Man är alltid orolig att tappa spelare men vi har inte fått något bud från Arsenal. Jag ser inte heller vart han ska passa in i deras lag, säger Allardyce.
(SkySports)

Manchester United budar på Zaha

Enligt DailyMail så är Manchester Uniteds plan att inom 48 timmar ha ett bud redo på Wilfried Zaha. Crystal Palace sägs vilja ha hela £20M för den talangfulla anfallaren men så mycket lär det inte krävas i slutändan. Det beryktade United-budet sägs kunna stiga till £12M.
(DailyMail)

Manchester City köper ut Michael Johnson

Efter att en bild på en otränad Michael Johnson läckte ut på internet igår har det nu kommit fram att spelaren är utköpt av Manchester City. Den forne jättetalangen tjänade £40.000 på sitt femårskontrakt och har gjort sig skyldig till rattfylla och andra attitydproblem. En gång i tiden nobbade City ett bud på £10M från Liverpool för honom och Sven-Göran Eriksson sa att han inte ens skulle byta den dåvarande 18-åringen mot Steven Gerrard. Karriären har gått lite neråt sedan dess.
(Guardian)

Hammarby intresserade av Besara

Assyriskas talangfulle Nahir Besara har lockat till sig intresse från Hammarby. Någonting som spelaren själv bekräftar. – Det har funnits kontakt med Hammarby. De har pratat lite med Assyriska och med mig, säger Besara.
(Hammarbys Silly Season)

Mahlangus övergång i stöpet?
Allt såg spikat och klart ut för May Mahlangu och hans flytt till Valenciennes. Den franska klubben har valt att värva Maor Melikson istället. Kvar då finns alternativet Genclerbirligi som Helsingborg också bekräftat att man förhandlat med.
(FotbollDirekt)
(SvenskaFans)

Sjölund lönekrav för höga

Åtvidaberg har varit i kontakt med Daniel Sjölund i ett försök att värva den före detta Djurgårdsmittfältaren. Men hans lönekrav har varit för höga och Sjölund fortsätter att vara kontraktslös. – Vi har hört oss för och sagt vad vi kan betala i lön, men jag har inget större hopp. Det rör sig om för stora pengar för oss, säger Mats Karlsson (Åtvidabergs sportchef)
(FotbollDirekt)

Svennis: "Det är inte sant"
Det tycks vara "Dementerade Münchenflyttars dag". Först viftade Bayern München bort ett påstått avtal med Pep Guardiola (se lunchuppdateringar). Nu avvisar Sven-Göran Eriksson 1860 Münchens nyhet på egna hemsidan om att svensken är klar för klubben (se morgonens uppgifter). ”Vice presidenten skulle ringa mig, det har inte hänt, det har fortfarande inte hänt någonting. Det här är inte sant, jag pratade med dem för en och halv månad sedan när jag var i München men sen har jag inte pratat med dem sedan dess”, säger Eriksson till Expressen. Fortsättning följer.
(Expressen)


LUNCHUPPDATERING (12.30)

Bayern dementerar Guardiola-värvning
Som ett brev på posten kom i dag en dementi från Bayern München på Sky Italias uppgift att Pep Guardiola är klar för Bayern till sommaren (se måndagens sena nyheter). ”Allt det här är nonsens. Vi talar bara med Jupp Heynckes”, säger klubbens presschef Markus Hörwick.
(Focus)
 
Liverpool blir Southampton för Forren
Southampton ser ut att bli sluthamn för Vegard Forrens irrfärder. ”Det har varit många förfrågningar från engelska klubbar, men då Southampton la fram ett bud blev det väldigt intressant för oss och Vegard”, säger tränaren Ole-Gunnar Solskjaer.  Den 24-årige backen uppgavs i går så gott som klar för Liverpool och på väg till England för läkarundersökning.  Uppgifterna dementerades senare av Molde.
(Romsdals Budstikke)

Galatasaray: ”Kan inte vänta längre på Sneijder”
Måndagen var enligt uppgift en deadline för Wesley Sneijder att svara på Galatasarays bud. Nu verkar den turkiska klubben ha tröttnat. ”Vi kan inte tvinga honom att komma om han inte vill. Kanske föredrar han Premier League, men all denna väntan är inte bra och vi kommer att titta på alternativ”, säger Semit Haznedaroglu i Galatasarays styrelse. Sedan tidigare är Galatasaray överens om en övergångssumma med Inter.
(Sport Mediaset)
(Bugün Spor)
 
Officiellt: Lamah i Swansea
Osasunas Roland Lamah har skrivit på för ett låneavtal med Swansea på ett och ett halvt år. Premier League-klubben har också en köpoption på den 25-årige belgaren.
(Swansea)

Norwich vill ha Berg
Marcus Berg kan hamna i Norwich under januarifönstret. Det uppger The Times. Premier League-klubben uppges intresserad av att låna den 26-årige svensken från Hamburg med en köpoption.
(The Times)
 
Rosell: ”Citys Barça-försök har misslyckats”
Barcelonas ordförande Sandro Rosell uppger att City ivrigt försökt värva från Barça men fått nobben. ”Det har varit upprepade försök från City på olika nivåer i vår klubb, men inga av deras locktoner har hörsammats”, sa Rosell till radiostationen RAC 1. Han preciserade inte vilka spelare eller klubbledare det rörde sig om. Under 2012 har City värvat vd:n Ferran Soriano och sportchefen Txiki Begiristain, båda med bakgrund i Barcelona.
(Sport)
 
QPR konkurerrerar med Celtic
Australiska löftet Tom Rogic har provspelat med Celtic, men fler klubbar är nu ute efter 20-åringen. ”Vi kan bekräfta att vi mottagit et formellt brev från Queen’s Park Rangers och att vi väntar ett till från en annan Premier League-klubb”, säger Central Coast Mariners ordförande Peter Turnbull till australiska FourFourTwo. Enligt tidningen är förutom Reading och Fulham även en icke-namngiven La Liga-klubb intresserad.
(FourFourTwo Australien)

Newcastle efter De Jong
Newcastle väntas lägga ett bud på niomiljoner pund för Ajax lagkapten Siem De Jong, uppger Daily Mail. Tidningen uppger dock att den holländska klubbens 23-årige playmaker gärna stannar i Ajax och går på fri transfer om två år.
(Daily Mail)

Sousa till NY Red Bulls
Det blir Paulo Sousa som tar över New York Red Bulls efter Hasse Backe. Det uppger amerikanska och portugisiska medier. Mike Petke har varit interimtränare sedan Backe fick sparken november.  Sousa, med meriter från bland annat Queen’ Park Rangers och Swansea, kommer närmast från Videoton i Ungern som han lämnade av familjeskäl för en dryg vecka sedan.
(A Bola)


MORGONUPPGIFTER (08:30)

Mourinho: ”Kommer tillbaka till PL”

Tiden i Real Madrid ser ut att gå mot sitt slut och José Mourinho flörtar på nytt med Premier League. ”Jag vet att jag en dag kommer tillbaka till Premier League eftersom engelsk fotboll betyder så mycket för mig”, sa han under en konferens arrangerad av den engelska tränarföreningen (LMA).
(Daily Telegraph)

…och Real-ledningen vill ha Laudrup

Det är inte bara Real Madrid-fansen som placerar Michael Laudrup högt på sin önskelista. Sport täcker i dag förstasidan med att Swansea-tränaren också är Real-ordförande Florentino Pérez förstaval. Tidningen skriver att Real tvingats vaska fram en Plan B redan nu, då det är oklart om José Mourinho ens blir kvar säsongen ut.
(Sport)

Svennis har klart med ny klubb
Sven-Göran Eriksson har till slut hittat en ny klubb. Han kommer framöver att dela på tränaransvaret i 1860 München med nuvarande tränaren Alexander Schmidt. Det bekräftar på morgonen den tyska klubben.
(1860 München på SvenskaFans)
(1860 München)

Aubameyang vill vidare
Saint-Etiennes anfallare Pierre-Emerick Aubameyang har beslutat sig för att lämna klubben. I alla fall till sommaren. ”Allt är tydligt. Det är mina sista sex månader i klubben. Jag vill upptäcka ett annat land”, säger Aubameyang, och påpekar att han har flera erbjudanden från England. Bland annat Manchester City och Newcastle har uppgetts intresserade.
(L’Equipe)

Milan följer argentinskt spår
Racing Clubs mittfältare Ricardo Centurión, som fyller 20 år i veckan, kan hamna i Milan. Klubbens sportchef Ariedo Braida träffade i går den argentinske mittfältarens agent Alejandro Mazzoni, skriver La Gazzetta dello Sport. Enligt tidningen är Milan berett att betala nio miljoner euro. Även Manchester City och Napoli har tidigare uppgetts intresserade.
(La Gazzetta dello Sport)

Man City efter Subotic
Daily Mirror gör den drastiska slutsatsen att om Manchester City förlorar överklagandet av Vincent Kompanys röda kort, så kommer klubben att öka ansträngningarna att värva Neven Subotic eller Mats Hummels, båda Dortmund.
(Daily Mirror)

Carlos Tevez spelar gärna för Boca

Manchester Citys stjärnanfallare Carlos Tevez erkänner för ESPN att han gärna vill återvända till Boca Juniors en vacker dag. Särskilt när Carlos Bianchi är manager för klubben. – Att återvända til Boca lockar alltid, särskilt med Bianchi som tränare. Jag skulle gärna bära tröjan av laget jag älskar igen, säger Tevez.
(Sky Sports)

QPR landar Rémy och M’Vila?

Övergången för Loic Remy verkar i stort sett klar (se uppgifter från i går kväll). Därför har Harry Redknapp nu vänt blickarna till Yann M’Vila. En spelare som Redknapp är redo att betala £8M för och vill ha klar inom 24 timmar. Vi lär få se inom närmsta dygnet om Redknapp lyckas landa sin nästa drömvärvning eller inte.
(Daily Mail)

Liverpool kopplas ihop med Victor Valdes

Enligt tidningen Metro så har Liverpool fått upp ögonen för Barcelonas målvakt Victor Valdes samtidigt som Reina fortsatt länkas till Arsenal. Det senaste uttalanden från Barcelona är fortfarande att kontraktssamtalen med Valdes ska inledas när som helst.
(Metro)

Simovic förnekar att han valt Helsingborg

Den enormt eftertraktade anfallaren Robin Simovic ryktades igår ha bestämt sig för Helsingborg. Detta enligt Fotbollskanalen. Något som Simovic idag förnekar. – Det det är taget ur luften, jag har inte bestämt mig än. Det är fortfarande öppet. Men jag närmar mig ett beslut. All mellan de närmaste dagarna till en vecka, säger Simovic som har Djurgården och Helsingborg att välja på i Sverige.
(FotbollDirekt)

Villarreals nya manager på plats

Bara ett dygn efter att Velazquez fått sparken så har en ersättare nu presenterats. Det är Marcelino Garica Toral. Hans kontrakt med Villarreal kommer att förlängas automatiskt om han lyckas föra upp klibben i högsta divisionen den här säsongen.
(Villarreal på SvenskaFans)


MÅNDAGSKVÄLLENS SENA UPPGIFTER  (23.30)

Capoue till Everton – Fellaini till Chelsea
Toulouse mittfältare Étienne Capoué är enligt Sud Ouest i kväll nära en flytt till Everton. Övergångssumman väntas landa på mellan tio och tolv miljoner euro. Det väntas i sin tur bana vägen för en flytt för Marouane Fellaini. Chelsea är den i medier utpekade nya klubbadressen för belgaren.
(Sud Ouest)
 
Uppgift: Guardiola klar för Bayern
I går uppgav tyska tidningen TZ att Pep Guardiola haft ytterligare möte med Bayern München (se längst ner i dagens blogg). I kväll hävdar Sky Italias mercato-expert Gianluca Di Marzio att det finns ett avtal mellan parterna, som ska ha blivit överenskommit under ett möte i New York och som börjar gälla i sommar. Romas sportchef Franco Baldini har tidigare berättat att den italienska klubben hade ett möte med Guardiola i New York som inte ledde nån vart. Manchester City är den klubb annars uppgetts som hetast destination för den förre Barça-tränaren. Än är säkert inte sista ordet sagt.
Di Marzios blogg
 
Berlusconi till Galliani: ”Skynda på!”
Tidigare i dag försökte Milans vd Adriano Galliani ta död på alla rykten om värvningar. På kvällen gör ägaren Silivo Berlusconi det motsatta. ”Galliani har ringat in möjliga värvningar och jag hoppas det blir något redan i januari”, sa Berlusconi till Sky. Han påpekade åter att det inte funnits något intresse för Mario Balotelli men bad även om ursäkt för kommentaren om ”ruttet äpple” och menade att han blivit feltolkad. ”Jag ber om ursäkt. Jag pratade om positiva karaktärer i omklädningsrummet och i allmänna termer”.
(Ansa)

Marseille vill ha Sissoko – och behålla Barton
Medan Joey Barton kastade sig in i ett ordkrig med Dietmar Hamann på Twitter, påpekade samtidigt Marseilles sportchef José Anigo i RTL vilken hyvens kille engelsmannen är och att man vill ha kvar honom. ”Vi har en bra relation med QPR och en förlängning av lånet kan bli aktuellt”, sade Anigo, och bekräftade även att klubben jagar Toulouse Moussa Sissoko. ”Han intresserar oss, vi är med i diskussionerna, men det finns konkurrens från stora klubbar”.  Tottenham, Newcastle och Monaco har nämnts.
(Anigo om Sissoko)
(Anigo om Barton)

Två erbjudanden till Lugano
Paris SG:s Diego Lugano har enligt RMC Sport två erbjudande att ta ställning till: ett från Málaga och ett från São Paulo. Den 32-årige uruguayanen uppges vilja stanna i Europa.
(RMC Sport)
 

SvenskaFans.com2013-01-15 23:40:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen