Tio spelare som kan hamna i Saudiarabien på Deadline Day

Tio spelare som kan hamna i Saudiarabien på Deadline Day

Klubbarna i Saudi Pro League har varit minst sagt aktiva på transfermarknaden i sommar, då vi fått se flera stora spelare ansluta till ligan. Under torsdagen stänger transferfönstret i Saudiarabien och vad passar då bättre än att lista tio högprofilerade spelare som kan flytta till öknen i sista stund.

Mohamed Salah – Liverpool
Under de senaste dagarna har Liverpool nobbat  både ett och två monsterbud på den omåttligt populära egyptiern. Fansen i Saudiarabien hade älskat att se Salah spela där, men eftersom det europeiska fönstret stängde i fredags har inte Liverpool någon möjlighet att hämta in en ersättare. Så oavsett hur mycket pengar någon klubb i Saudi Pro League skulle erbjuda för 31-åringens tjänster känns en övergång i nuläget rätt otrolig.

David de Gea – Utan klubb
Efter en lång och trogen tjänst i Manchester United har målvakten varit på jakt efter en ny klubb sedan den 1 juli, då United valde att inte förlänga hans kontrakt. Några konkreta rykten om någon ny klubb i Europa har det inte riktigt varit tal om, vilket gör att 32-åringen mycket väl skulle kunna hamna i någon av de större Saudiska klubbarna innan fönstret bommar igen.

Roberto Pereyra – Utan klubb
Den förre Watford- och Udinese-spelaren spelade 36 ligamatcher i Serie A i fjol innan kontraktet med zebrorna löpte ut. Argentinaren skulle vara en tillgång för de flesta klubbarna i Saudiarabien och med tanke på hans ålder är det ingen omöjlighet att vi får se den mångsidige mittfältaren spela sin fotboll i öknen härnäst.

Hugo Lloris – Tottenham
Den profilerade målvakten står fortfarande under kontrakt med London-klubben men det har under en längre tid ryktats flitigt om att fransmannen kommer att lämna Tottenham inom kort. Italienaren Vicario är ny förstamålvakt och några fler matcher i Spurs lär det inte bli för 36-åringen. Han har tidigare ryktats till Marseille, Lazio och Nice.

Donny van de Beek – Manchester United
Den ständigt skadeförföljde holländaren har bara spelat 31 matcher de senaste tre säsongerna och ser inte längre ut att vara önskvärd i Erik ten hags lagbygge. En övergång till franska Lorient kollapsade på Deadline Day och Manchester United ska vara villiga att göra sig av med 26-åringen. Det återstår att se om det blir en flytt till Saudiarabien för den fortfarande relativt unga mittfältaren.

Paul Pogba – Juventus
Fransmannen har haft ett tufft sista år då en knäskada satte stopp för ett deltagande i VM i Qatar. Nu är han tillbaka i spel igen och kan bli en viktig del av Juventus mittfält igen, men en flytt till öknen skulle sannerligen säkra familj- och släktingars ekonomi för lång tid framöver.

João Palhinha – Fulham
På Deadline Day var Palhinha ytterst nära att flytta från Fulham till Bayern München, men affären gick i kras när Fulham inte lyckades säkra upp en ersättare till portugisen i tid. 28-åringens agent har antytt att affären enbart är uppskjuten, men det återstår att se om Palhinha stannar i Fulham till nästa tranferfönster.

Marco Veratti – Paris Saint-Germain
PSG har varit minst sagt aktiva under sommarfönstret. Storstjärnorna Lionel Messi, Neymar och Sergio Ramos har alla lämnat klubben. Nu kan Veratti stå på tur. Italienaren har varit en trotjänare i PSG med över tio säsonger i klubben, men numera ingår han till synes inte i tränare Luis Enriques planer.

Eden Hazard – Utan klubb
Under sina fyra säsonger i Real Madrid har Hazard inte uträttat mycket. Belgaren var en gång betraktad som en av världens bästa spelare, och kostade Real en stor summa pengar. Nu står Hazard inför valet att fortsätta spela eller att lägga av. Vill han fortsätta sin karriär kommer han vara tvungen att övertala klubbar om att han fortsatt är motiverad.

Jesse Lingard – Utan klubb
Steven Gerrard, Jordan Henderson och Demarai Gray har alla skrivit på för Al-Ettifaq under sommaren. Nu kan nästa britt vara på väg in. Lingard stod för 17 framträdanden för Nottingham Forest förra säsongen och kan vara nästa man att lämna Premier League för Saudiarabien.
 

TV: Ljungberg: "För tidigt att sälja Salah"
 

SvenskaFans2023-09-07 13:54:00

Fler artiklar om Silly-bloggen