Silly Season-bloggen: Brian Span klar för DIF – Liverpool signar underbarn

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 19:00

Mancini: Tevez kommer inte lånas ut

Manchester City har återigen gått ut och klargjort att Milan inte kan få Carlos Tevez på lån. Frågan är om en övergång nu är på väg att gå i stöpet då Milan klargjort att man inte har pengarna att värva Tevez. Men Mancini hoppas på en försäljning. – Vi vill att Carlos kommer tillbaka till fotbollen igen, och vi vill sälja honom. Vi kan inte släppa honom på lån. När vi köper spelare måste vi alltid betala dyrt för att vi är Manchester City, och när vi säljer spelare så vill alla låna, det funkar inte, säger Mancini.
[Mirror]

På SvenskaFans:

Bruno Alves lämnar Zenit för Sporting?
Den portugisiske mittbacken Bruno Alves har tappat sin plats i Zenits backlinje och vill inte gå måste om att spela EM 2012. Därför ska nu en flytt vara aktuell. Hans pappa gick ut i portugisisk press med att han skulle vara villig att flytta till Sporting och gå ner rejält i lön, bara han får speltid. En känslig övergång skulle det minst sagt bli då mittbacken mellan 1998-2010 tillhörde Porto och är avskydd i bland Sporting-fansen.
[Bruno Alves till Sporting?]

Brian Span klar för DIF
Den amerikanske collegespelaren Brian ”Cobi” Span är klar för Djurgården. 19-åringen har skrivit på ett två år långt avtal med blåränderna och anläner i januari. Han ses som en yttermittfältare men kan även spela forward. Brian har tidigare i somras provspelat hos Örebro SK och Hoffenheim. – Det är en spännande spelare som vi har följt i nästan ett år nu. Han är ung och har stor potential, säger Magnus Pehrsson till DIF.se.
[Brian Span klar för Djurgårdens IF]

Övrig media:

Manchester United intresserade av danska supertalangen
Ajaxs supertalang Christian Eriksen är det många klubbar som vill ha. Han är jagad av i stort sett alla i hela europa. Rene Meulensteen ur Uniteds ledarstab erkänner nu att det finns intresse för dansken. – Han finns på vår radar. Han skulle passa bra hos oss, säger Meulensteen. När dansken väljer att lämna Ajax lär det bli till en absolut toppklubb.
[Goal.com]

Liverpool signar underbarn
Wycombe har bekräftat på sin hemsida att man sålt Jordon Ibe till Liverpool. 16-åringen är den yngsta spelaren som fått känna på a-lags fotboll i Wycombe och också den yngsta målskytten.  Liverpool knep talang i skarp konkurrens med bland annat Manchester United.
[Mirror]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:30

David Trezeguet till River Plate
Den argentinske storklubben har kommit överens med David Trezeguet. Fransmannen släpptes av sin klubb Bani Yas under december. – Han har klarat läkarundersökningen och kommer skriva under nästa vecka, säger klubben på sin hemsida. Trezeguet kommer ursprungligen ifrån Argentina även fast han valt att spela för Frankrike och har spenderat nästan hela sin karriär i Italien. Han kommer att finnas redo för River Plates försäsong 4 januari.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Bilyaletdinov på väg till Wolfsburg
Evertons ekonomiska kris fortsätter och de vettiga bud man får in tvingas man mer eller mindre att acceptera. Dinyar Bilyaletdinov vill själv lämna klubben och ett bud på £5M ska ha kommit från Wolfsburg, Everton vill dock ha åtminstone £7M då man köpte honom för £9M. Samtidigt ryktas det att Everton får hålla hårt i Jack Rodwell i vinter som nu Chelsea ska ha anmält intresse för.
[Evertons Silly Season: Bily till Wolfsburg]

Hanno Balitsch lämnar Bayer Leverkusen
Mittfältaren Hanno Balitsch kommer tvingas lämna Leverkusen i januari. Skälet ska vara en osämja med tränaren Robin Dutt. Balitsch kom till Leverkusen ifrån Hannover 96 under sommaren 2010 och har sedan dess spelat sporadiskt fram till två månader sedan, då har han inte fått spela alls. Nu väljer då Leverkusen att bryta kontraktet med Balitsch och spelaren blir free agent.
[Balitsch lämnar Leverkusen]

Övrig media:

Lucas Barrios till salu för €12M
Vi har tidigare skrivit på bloggen om att Lucas Barrios ser ut att lämna Dortmund i januari. Enligt tyska bild har nu Dortmund valt att sätta en prislapp på €12M på anfallaren. Enligt samma källa finns det intresse från Sevilla, Wolfsburg, Espanyol, Chelsea och Manchester City. Förra säsongen gjorde Barrios 21 mål för Dortmund.
[Goal.com]

Liverpool intresserat av doldis
Cliftonville är en halv-professionell klubb i den nordirlänska ligan. Där ska det tydligen finnas ett guldkorn som både Swansea och Liverpool ska vara intresserade av. En 19-åring vid namn Rory Donnelly som är lagets skyttekung och ska vara värd en chansning enligt Kenny Dalglish. Prislappen sägs ligga på låga £100.000. – Det är inte varje dag vi får ett samtal från Kenny Dalglish, han ringde för att deklarera sitt intresse för Rory Donnelly, han sa helt enkelt att Liverpool ville signa honom och att de skulle höra av sig igen, vi har diskuterat med ett par klubbar men att få ett samtal från självaste Kenny Dalglish fick mig chockad, det tog mig ett tag innan jag insåg att det var han och ingen som skojade, säger Cliftonvilles chairman Gerard Lawlor.
[SkySports]

Robin Fredriksson2011-12-20 19:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen