Almeria - Atletico 2-2

Henok Goitom första mål för säsongen räddade en poäng hemma mot Atletico Madrid.

Lördagens match mellan Almeria och Atletico var på förhand en oviss historia med tanke på att senast lagen stångades på Vicente Calderon åkte Almeria hem med alla tre poäng.
Många Almeria supportrar kände en viss oro inför matchen eftersom den stora fixstjärnan Pablo Piatti fortfarande saknades pga. skada.
Almeria startar matchen i sedvanligt högt tempo och stressar Atletico försvaret högt upp i banan. Något som i den åttonde minuten leder till matchens första chans genom Albert Crusat, ett för långt inlägg landar framför fötterna på Almeria kaptenen som klipper till direkt och tvingar De Gea till en mycket fin reflex räddning.
Hittills i matchen har Atletico inte lyckas fram någon jättechans men är nära att få en straff i den 15 minuten då Aguero blir nergjord precis på gränsen till straffområdet, efterföljande frispark är tam och leder inte till någon farlighet.
I den 20 minuten går Tiago in i Carragher mode och kapar huvudlöst Bernadello på mittplan, en förseelse som bör rendera i ett rött kort något som domaren inte alls höll med om då han behöll både ostskivan och blodpuddingen i bröstfickan. Man kan undra om herr Villanueva‎ glömt ”matlådan” i omklädningsrummet?
Nästa chans är det återigen den pigge Crusat som i den 22 minuten får bra träff på halvvolley utanför straffområdet och tvingar De Gea att tippa bollen över ribban.
Matchens hittills bästa chans kommer i den 33 minuten när ett inspel från M’Bami hittar en helt fristående Ulloa som kyligt avslutar med utsidan av foten, men till hela Estadio del Mediterráneos förtret står De Gea i vägen ännu en gång.
Det kändes nu som en tidsfråga innan bollen skulle hitta in nät för Almeria.
Och i den 39 minuten kom som likt i de flesta Almerias matcher kallduschen, Tiago lobbar fram bollen mot Aguero som fintar sig förbi Alves och behärskat dundrar in ledningsmålet. Sista 5 minuterna av halvleken förmår inte Almeria att skapa några chanser.

Atleticos ledning skulle inte bli långvarig i andra halvlek då Crusat i den 49 minuten får drömträff och De Gea får vittja nätmaskorna. I detta läge skålades det för fulla muggar framför teven, men tolv minuter senare var det inte lika muntert hemma i soffan då Aguero retfullt enkelt vandrar igenom hela Almerias försvar och placerar in 1-2.
I detta skede av matchen kändes det som att det var Aguero mot Almeria, hans radarpartner Forlan hade inte haft många rätt.
Men i minut 77 skulle vårat svenska bidrag i Almeria skjuta in sig i La Ligas skytteliga listor, då inlägget från Bernal hittar Goitom som med en språngnick hittar De Geas bortre hörn. Nu har Goitom bara 26 fullträffar kvar till Messi och Ronaldo.
Efter kvitteringen höjer Atletico tempot och är väldigt nära flera gånger genom Aguero och Reyes, men Alves lyckas freda målet vid båda tillfällena.
Matchen slutar 2-2 efter en första halvlek då Almeria borde haft ledningen och en andra halvlek där Atletico höjer tempot och lyckas pressa tillbaka Almeria. 2-2 får ändå ses som ett rättvist resultat.

Matchfakta

Almería: Diego Alves; Míchel, Carlos García (Acasiete, 79’), Marcelo Silva, Luna; M’Bami, Bernardello; Kalu Uche (Goitom, 61’), Feghouli (Ortiz Bernal, 66’), Crusat; och Ulloa.

Atlético de Madrid: De Gea; Ujfalusi, Perea, Godín, Filipe Luis; Tiago, Mario Suárez, Elías (Koke, 61’); Reyes, Agüero och Forlán.