Eibar chockar med en lika bra säsongsinledning som förra året
Borja Baston har inlett säsongen starkt med 4 mål.

Eibar chockar med en lika bra säsongsinledning som förra året

Klubbens sommar var kanske den mest hektiska i fotbollseuropa, först ”åkte” laget ur. Sen kom det fram att Elche hade blivit diskvalificerade och att man därmed kunde få en plats i den högsta divisionen trots allt. Därför började transfer sökandet lite senare än vad som hade varit optimalt, många spelare har fått lämna och hela 15 nyförvärv har kommit in. Dessutom har den rutinerade nygamla tränaren Mendilibar tagit över efter Garitano som valde att flytta till Valladolid.

Till skillnad från förra året så är faktiskt nyförvärven lite mer namnkunniga i år, Takashi Inui och Izet Hajrovic är till exempel båda landslagsmän för respektive landslag (Japan, Bosnien)
Flera andra av spelarna har erfarenhet från spel i högsta divisionen så som Simone Verdi som anlänt från Milan på ett säsongslångt lån. Ivan Ramis är också en spelare som kommit in med ett brett register med spel i både Premier League och La Liga i bagaget. Dessa exempel på nyförvärv visar på att klubbledningen menar allvar och att god scouting har gjorts.

Laget är som brukligt starka på hösten, Eibar har inlett den här säsongen på ett otroligt starkt sätt, precis som den förra säsongen har man plockat väldigt många poäng tidigt på säsongen. Frågan är nu bara om coach Mendilibar ska kunna få laget att spela ett jämnare spel sett över hela säsongen.

Dem inledande matcherna har slutat enligt följande:
Granada 1 - 3Eibar
Eibar 2 – 0 Bilbao
Málaga 0 – 0 Eibar
Eibar 0 – 2 Atlético Madrid
Levante 2 – 2 Eibar
Eibar 1 – 1 Celta Vigo
Las Palmas 0 – 2 Eibar

Skytteligan hittills:
Borja Baston 4
Saul Berjon 2
Adrian 2
Gonzalo Escalante 1
Mikel Arruabarrena 1

Väldigt bra resultat till att börja med, man har hållit nollan i 3 av matcherna och man lyckades vinna över rivalen Bilbao med fjolårets högerback Boveda på plan för motståndarna. Nu hoppas vi supportrar att formen kan hålla i sig och att vi kan få se Eibar fortsatt högt upp i tabellen.
AUPA EIBAR!!
 

Jakob Freberg2015-10-04 12:54:00
Author

Fler artiklar om Eibar