2022-04-05 19:00

Pordenone - Frosinone

Jätten mot lilla kusinen från Baskien
Om Irureta får chansen i Eibar-målet ställs han inte mot Messi, denna gång.

Jätten mot lilla kusinen från Baskien

Vi minns alla den sista matchen den förra säsongen när Eibar behövde en seger och Deportivo fick inte ta någon poäng, den enda som krävdes var en Barcelona vinst. Eibar gjorde sitt och tog en imponerande 3-0 seger mot Cordoba, Barcelona gjorde däremot inte sitt bästa för att vinna matchen, efter att ha tagit ledningen med 2-0 så slutade man spela helt. Deportivo tilläts göra 2 relativt enkla mål på slutet. Resultatet blev 2-2, den sista attacken från Barcelonas håll uteblev och matchen spelades

Med detta som bakgrund är Eibars spelare och supportrar sugna på revansch, man reser till Camp Nou för att möta ett Barcelona med en brasiliansk världsstjärna i storform. Katalanerna körde över Rayo på hemmaplan i den senaste omgången och Neymar lyckades göra 4 mål och 1 assist dessutom, visserligen var 2 av målen från straffpunkten men dessa skaffade han på egen hand.

Eibars senaste omgång var en solid insats hemma mot Sevilla, då man kämpade och slet. Trots ledning samt fint spel lyckades till slut Sevilla och Kevin Gameiro få in kvitteringen. Eibars mål gjordes av den nya skyttekungen, lånet från Atletico. Borja Baston som gjorde sitt 5:e mål för säsongen, ett mycket imponerande facit hittills av spanjoren.

Ett annat nyförvärv som imponerat stort med sina insatser har varit argentinaren Mauro Dos Santos som kanske är bekant för alla La Liga nördar, han spelade 29 matcher för Almeria förra säsongen. Dos Santos har spelat bländande försvarsspel och växt fram som en ledarfigur i backlinjen och i omklädningsrummet.

Förvantad startelva:
4-2-3-1
Borja Baston
Inui - Arruabarrena – Saul Berjon
Dani Garcia - Escalante
David ”DJ” Junca- Dos Santos- Pantic- Capa
Riesgo

Redaktionens tips: 1-2: Neymar.  Baston, Sergi Enrich

Matchinfo:
Tid: 18:15 söndagen den 25 Oktober
Plats: Camp Nou
TV: Viasat Fotboll, Viaplay

Jakob Freberg och Pontus "Pål" Häggberg2015-10-22 23:27:00
Author

Fler artiklar om Eibar