Samma resultat - annorlunda spel

IFK Norrköping vann en fysisk match i blåsten. Åter skrevs siffrorna till 3-1 trots många ändringar i laget.

Se även:
[Direktrapporteringen]
["Skitmatch" enligt Lönn]

Norrköping mötte nyuppflyttade Sogndal i sin andra match i La Manga. Också de ett lag som spelar 4-3-3. Matchen var intensiv och fysisk, bland annat utvisades Blomberg i slutet. I andra halvlek höll det på att bli ett riktigt rallarslagsmål men det rann ut i sanden.

Det blåste ordentligt och många höjdbollar och felpass kombinerat med mycket offsideavblåsningar och sämre rörlighet från östgötarna gör att det får betraktas som en sämre match än senast mot Moss. Peking inledde även denna gång med att bli tillbakapressade och matchen höll ett hyfsat tempo inledningsvis. Lagen hade inga egentliga chanser och sista (eller tidigare) passningen kom inte fram. Backlinjerna var alerta och IFK:s mittfältsspel kom inte igång riktigt. Det var endast Blomberg som rörde sig över större ytor av de tre mittfältarna och han tog en hel del löpningar i djupled och syntes ofta i linje med forwards. Han visade ändå under matchen att han klarar även en annan position än den defensiva på mittfältet även om han flyttades bak till denna i andra halvlek.

Den som ofta kom i lägen var på högerkanten som fick stora ytor och högg med löpningar på crossbollar nerifrån. Han slarvade dock bort några inlägg, andra bröts snyggt av norska försvaret. Efter en handfull sådana lägen fick han sätta dit den efter att nära höger stolpe fått ett inlägg på fötterna av Florén. Salle placerade den säkert till vänster om målvakten. Peking tar över matchen något men saknar den rörelse man tidigare sett. Halvtidsledningen speglar matchbilden, det är IFK som har haft flest halvchanser.

Matchen sjönk ytterligare i kvalitet i andra halvlek och sporadiska chanser uppkom för lagen, försvaren blev något generösare och bland annat var Sogndal ganska farliga på hörnor där de slängde in allihop vid första stolpen... Det var dock IFK som gjorde mål på hörna och det redan i femte minuten - ett avslut från Bild som styrs in av Flodström. Tio minuter senare gör Sogndal enkelt mål efter att Alvén inte lyckats ta emot en boll och de andra spelat tight innan. Efter halva andra haltar Eddie av och Patrik Andersson kommer in och gör det bra.

Efter att Sogndal haft en del boll kliver IFK upp i ett anfall och åter gör IFK mål på hörna, det är Salle som slår in returen distinkt upp i nättaket från nära håll igen.

Från mitten av andra till slutsignalen är matchen riktigt dålig och grinig. Det är nu bråket nästan uppstår och det smäller ordentligt och gnälls på domslut. Inte mycket kul att rapportera från den här perioden av matchen förutom matchens prestation av Gravem som åker slalom mitt på planen för att frispela Salle som tveksamt blåses av för offside. Det var en väldigt överraskande situation eftersom Gravem varit riktigt blek innan och mest ägnat sig åt att leka kurragömma en bit ner på vänsterkanten. Uppenbart nerköp jämfört med Bergström.

Forwards var mycket stillastående, även Flodström var orörlig med Wallerstedts insats på näthinnan. Den enda som kunde tampas med sin konkurrent från förra matchen var Östlund som hade mycket ytor på sin kant (vilket inte Östberg hade senast men kom fram mycket bra ändå) och kunde ha haft bättre precision i inläggen. Fick spela centralt i slutet och klarade sig hyfsat där med. Salle klev in ordentligt i närkamperna, på gränsen till fult, men gjorde en bra kämpainsats.

På mittfältet fanns ingen som gjorde Jönssons jobb från förra matchen, Blomberg var för ensam och Niskala var okay men inget extra. Uppställningen senast var mil bättre. Därmed saknade också Florén sina lekkamrater till vänster men var ändå bra med fina inlägg och vältimade attacker och följsamhet och spelintelligens i defensiven. Bäste IFK-spelare idag. Hördes mycket när han ihop med Bild dirigerade de övriga i försvaret. Backlinjen höll ihop det bra förutom Alvéns miss, samt att Sogndal mycket enklare kom förbi Kieback och Alvén till vänster för inlägg och avslut. Med tanke på Kiebacks fina insats mot Moss var det lite överraskande. Målvakterna skötte sig bra.