Seger igen för Peking!

IFK Norrköping verkar ha lätt för norska lag, idag besegrades nämligen Tippeligalaget Lyn på La Manga. Utökad matchrapport.

Det var ett skadedrabbat IFK som på fredagen tog sig an den norska nykomlingen Lyn. Hela fyra mittfältare saknades: Olsson, Bjurström, Jansson och Blomberg. Inte för att det märktes i startelvan, där mittfältet lika gärna kunde spelat från start i allsvenskan. Det blev Jönsson, Niskala och Wallerstedt som fick förtroendet på mitten. IFK:s bredd på mittfältet har varit helt enorm den här vintern. Det är som Sylvias tränare sa efter det oavgjorda resultatet i derbyt för ett par veckor sedan: det spelar ingen roll vilka gubbar dom byter in, de nya är lika bra.

Även högerbacken Patrik Kieback saknades på grund av en lättare muskelskada och han ersattes av Saleh Saadoo från start. I andra halvlek fick Stefan Ljungberg lufta sig på denna position också. Båda två gjorde stabila insatser.

Matchen började i ett stenhårt tempo där IFK skapade en del fina chanser. Möjligheterna till riktigt bra spel förstördes dock delvis genom en stark vind, som inte ville ge med sig.

I inledningen av andra halvlek kom första målet: Jonas Wallerstedt kunde sätta dit bollen med vänstern, efter en mycket bra passning av Mattias Flodström. Efter detta började norrmännen producera målchanser också, bland annat hade man en nick i ribban. Det blev dock ingen utdelning på dessa chanser, istället kunde Flodström göra 2-0 i 87:e. Han blev därmed matchens poängkung med 1 mål och 1 pass. Genom matchens sista spark kunde sedan norrmännens Tommy Nilsen reducera till 2-1. Men då var Lyn redan ett slaget lag.

IFK:arna var naturligtvis nöjda med ytterligare en seger på La Manga, man har nu fem segrar på de sex senaste matcherna.
-Även om det inte var glimrande spel skapade vi många klara chanser. Det är skönt att vara obesegrade i Spanien, sa lagkaptenen Stefan Alvén till NT.
Även Tor-Arne Fredheim hade anledning att vara nöjd.
-Det var härliga kombinationer och snabba passningar. Ibland fick jag till och med gåshud, berättade han för NT.

Rapporter från den norska sidan (Lyns officiella hemsida)vittnade om spelövertag i andra halvlek för Lyn, och man hade tydligen mäktat med att skapa 12 målchanser. Norrmännens tränare var nöjd efter matchen och sa att det var Lyns bästa match på La Manga.

Nästa match blir mot Djurgården hemma på konstgräset på torsdag. Då blir det direktrapportering från matchen här på Svenska Fans.