José Zorrilla, 2024-09-27 21:00

Valladolid - Mallorca
1 - 2

Höstseger på Jose Zorilla

Hemmapubliken på målsnåla arenan Jose Zorilla, hemmaplan för kvällens värdar Valladolid fick i höstkylan se fler mål i den här matchen än den gjort på hela säsongen när Mallorca välförtjänt vinner med 2 mål mot 1.

Mallorca har vunnit 3 av sina 4 senaste och är i god form, och finner sig på sjätte plats i La Liga. Cyle Larin gör sin första match mot sitt tidigare lag Real Valladolid. Asano & Muriqi fortsatt skadade för Mallorca. Valladolid har bara gjort tre mål på sina första sju matcher, och bara ett mål på hemmaplan. Mallorca är ganska stora favoriter, men Valladolid är obesegrade på hemmaplan. Publiken är klädd i jackor och tröjor och även Spanien har fått känna på höstens ankomst. Jose Zorilla, Valladolids hemmaarena, har bara sett ett enda mål hela säsongen.

Första halvlek:

I tredje minuten har Cyle Larin ett superläge men skjuter i stolpen, dessutom är det en tydlig offside. I femte minuten tar sig Valladolid för första gången in i Mallorcas straffområde, men det rinner ut i sanden. I den 10e minuten kommer ett inlägg från bollskicklige Sergi Darder in till Cyle Larin i straffområdet, men Larin nickar utanför. . I 16 minuten leder ett inkast för Mallorca till ett bra skottförsök från Manu Morlanes, men skottet går utanför. I 19 minuten skapar Valladolid ordentlig oreda i Mallorcas straffområde, men Lataza skjuter stolpe ut. Matchens farligaste läge så här långt. I 21a minuten är det ett misstänkt straffläge när Morlanes tar emot bollen och kanske får den på handen. Ingen straff döms. Strax därefter får Kike Perez ett gult kort när han fäller Mojica.  I 24 minuten leder en bra kontring till att Samu Costa får skjuta ett hårt vänsterskott, men Hein gör en snygg enhandsräddning på ren reflex. I 26 minuten får Morlanes ett gult kort för tufft spel på Mario Martin. I den 27e minuten får Valladolid en frispark som leder ett avslut strax över målburen. I den 30 minuten får Machis till ett bra skott som går strax ovanför Mallorcas mål. I 38e minuten slår Mojica ett inlägg som Larin skjuter via Valladolidförsvare. Hörna Mallorca. I 41a minuten sfår Navarro ett skottläge och skjuter, men Hein i Valladolids mål räddar relativt enkelt. I 47e minuten får Darder en frispark från mitten av planen. Han skjuter fräckt ett inläggskott mot mål och bollen går mot vänster kryss, Hein räddar men i samband med räddningen ramlar han in i sin egen stolpe och gör sig illa. Det blir det sista som händer i första halvlek.

Andra halvlek:

I 47e minuten får Cyle Larin ett bra läge framför mål efter en superb löpning från högerback Maffeo, men Larin skjuter utanför. Många brända lägen för Larin i matchen. I 49e minuten får Moro fram bollen till Kiko Perez som med en lätt touch får den mot mål, farligt men strax utanför. I 50e minuten går Valladolids lagkapten Luis Perez ut med skada, han verkar upprörd men svårt att utröna vad för skada det är. I samband med det bytet byts även KOLLA ut och in kommer X och X. I den 54 minuten ger ännu en bra löpning av Maffeo till slut ett bra läge för Morlanes, men han skjuter långt över. I 56e minuten slår Navarro en boll på djupet som Rodriguez nästan går, men Hein hinner först och ingen farlighet uppstår. I 59e minuten får Cyle Larin en finfin höjdpass från Dani Rodriguez, med en avslutares kyla tar han ner och sätter mycket snyggt bollen i måltaket. MÅL. 1-0 Mallorca. Cyle Larins första mål i Mallorcatröjan för den här säsongen. Och det kommer mot hans tidigare klubb Valladolid, därav är det ett lågmält firande för Larin. I 64e minuten slår Valladolid ett inlägg, i närkamp med Latasa får Pablo Maffeo en smäll mot huvudet. Samtidigt blir Morlanes, med gult kort, utbytt mot Omar Mascarell. I Valladolid går Kike Perez ut mor Juric och Mario Martin mot Sylla. Ett offensivt byte för Valladolid. I 68e minuten får Samu Costa gult kort. Mallorca försvarar sig i 4-4-2 formation men ställer om till 4-3-2-1 i anfall. I 70e minuten får Valladolid hörna, i samband med att hörnan slås tycker Valladolid att Dani Rodriguez gör hands, men repriserna visar att det inte är något att blåsa straff för, VAR instämmer. I 72 minuten går Torres ut och Marotto in för Valladolid. I 73 minuten är Moro nära att få ett bra läge men rutinerad Raillo bryter i sista stund. I 74 minuten ordnar Darder fram en hörna. Hörnan går till slut fram till Copete som dyker och nickar bollen mot Hein som räddar. Rodriguez ut mot Chiquinho, Darder ut mot Valery och Larin ut mot Abdon Prats i den 75e minuten. Mallorca har tagit över matchen efter sitt ledningsmål, hög press och behärskat bollinnehav men Valladlid blir alltmer desperata. Det känns som att det antingen blir ett mål för Valladolid eller ett kontringsmål för Mallorca. I den 83 minuten slarvar Valladolid i försvarsspelet och för andra matchen i rad gör Valery Fernandez mål för Mallorca. Valery tar bollen från Rosa i Valladolids försvar och placerar enkelt i den i målvaktens borte hörn.MÅL. Jättemisstag från Rosa och Valery. Valladolid går mot sin första hemmaförlust för säsongen och Mallorca ser fortsatt starka ut, även om dom just idag möter ett förväntat bottenlag som de förväntas slå. I 85e minuten får Cömert ett gult kort efter tufft spel mot Abdon Prats. Samtidigt byter Mallorca in Antonio Sanchez mot Robert Navarro. I 90e minuten gör Maffeo ännu en jättelöpning och dribblar sig in i straffområdet, passar till Valery som sånär nickar in bollen i mål men Hein lyckas greppa bollen och hålla den på rätt sida mållinjen. 5 minuters tilläggstid. I 94e minuten lyckas Sanchez skjuta bollen i mål via ett långskott. MÅL. 2-1 Mallorca. Efter sitt mål får Valladolid ny energi och trycker på för en kvittering. I 96e minuten får Valladolid en hörna men Mallorca värjer sig och domaren blåser av matchen. 3 poäng till Mallorca och det är mycket välförtjänt trots dramatik i slutminuterna.