Lagbanner

Real Mallorca fyller 105 år och är på god väg

Klubben fyllde år i fredags, och cavan intogs i ledarboll. Utan att idiotimponera så plockas poängen och jämför man med de främsta utmanarna så ser det bra ut.


105 år och på god väg.

En av det största utmanarna, Espanyol slarvade bort ytterligare två hemmapoäng efter 1-1 mot Real Oviedo, och darrar helt klart på manchetten.
Mallorca har spelat 28 omgångar av säsongen och leder tabellen på 60 poäng, fem pinnar före den nya tvåan Almeria. Och, statistiken historiskt är tydlig.
Levante (2016-17), Elche (2012-13) och Deportivo (2011-12) vann alla segundan efter att ha skrapat ihop mellan 54 och 58 poäng efter 28 matcher.

Tränare Luis Garcia Plaza,sa vid den veckovisa videopresskonferensen i fredags:

Mycket jobb kvar och det handlar bara om att träna och att förbereda sig för nästa match. Dynamiken kan förändras från en dag till en annan, och även om automatisk befordran inte uppnås är vi fortfarande 16 poäng före den sjunde placerade Ponferradina på den sista slutspelesplatsen "

Jaja, standardsnack från ledarstaben, även om han har en poäng. Skulle luften gå ur och man trots allt skulle tvingas till kval, så kommer motståndet att vara hanterbart. Det ser ju rätt bra ut, de nya namnen levererar och med Amath i elvan så är det snudd på målgaranti. Det är inte magi på något sätt, men väldigt effektivt, tränare Luis Garcia Plaza har infört en ”aldrig ge upp-attityd” , något som har blivit ett vapen och räddat poäng.
Men, man har haltat hemma, och har ett bättre facit på resande fot.
Mallorca har också i stort sett använt samma spelare den sista tiden, ett högt spel månne, då man har fyra spelare med fyra gula kort.
Raillo, Valjent, Dani Rodriguez och Russo närmar sig således avstängning.

Kanske läge att vara lite taktisk?

**

Det pratas om:

Ruben Castro: Nu i Cartagena 39 år ung. Poängmaskinen Castro är väl mest känd för sina 136 mål på 280 matcher under åtta år i Real Betis. Även om han gick mållös från Son Moix i söndags, så står han för 13 fullträffar i ligan i år. Inte illa.

Kubo : Mallorcas favorit-japan som lånas ut till höger och vänster. Real Madrids unge talang har i år varit på lån i Villarreal och sedan Getafe. Men det funkar inte, han får knappt någon speltid och karriären har gått i stå. Detta har uppmärksammats här på ön, och många drömmer om att åter få se Take Kubo i Mallorcas röda dress.

Romero: Den blott 17:åriga talangen Luka Romero tillhör klubben, men har inget a-lags-kontrakt, nu pågår förhandlingar för att försöka behålla Luka som har dubbelt medborgarskap( Argentina/Spanien) Föräldrarna sägs representera honom i förhandlingarna...

Lago Junior: Vår tidigare stjärna som valt att vara Mallis trogen i ned och upp-flyttning får det inte att stämma. Han är sällan aktuell för startelvan längre, och små fåglar viskar att han kommer att testa på livet i Kina innan skorna ska upp på hyllan.



Salva Sevilla: Vår veteran har nyligen förlängt kontraktet med ett år. Detta efter att meddelat kluubbledningen att han som snart skall fylla 37, ville vidare (!) i karriären. Efter någon vecka av diskussioner skrev han på för ännu ett år och meddelade  att han älskar Real Mallorca....

För övrigt : La Liga uppdaterade lönegränserna för La Liga SmartBank-klubbar efter stängningen av det senaste vinterövergångs-fönstret. Det beräknas med faktorer som inkluderar icke-spelarkontrakt, aktuella besparingar, eventuella befintliga återbetalningar av skulder och källor till extern finansiering. Mallorca upptar fjärde platsen med drygt 18 miljoner euro, långt borta från Espanyol som är ledande i löneligan med massiva 45 miljoner euro.
På andra plats även här är Almeria på 27 miljoner och trea Leganes på drygt 26 miljoner. Den allmänna minskningen från alla klubbar motiveras av den nuvarande situationen i Covid-19. Löntaken har sänkts drastiskt på grund av frånvaron av fans och och biljettintäkter.



Härnäst : På söndag spelar Mallorca borta mot Sporting Gijon. Grejen här är att Gijon är obesegrade hemma och Mallorca obesegrade borta...
Killen att stoppa då är ligans ledande målskytt serben Uros Djurdjevic.


Hasta luego amigos!

Thomas Bronner2021-03-09 17:47:00

Fler artiklar om Mallorca