Lagbanner

Upp i topp - Ett vykort från Mallorca

En smådramatisk omgång, där Mallorca avgjorde i 92:a minuten och främsta utmanaren Espanyol tappade efter ledning på hemmaplan. Den tredje kandidaten Almeria spelar ikväll, men har sämre målskillnad, och kommer vid vinst ändå inte att nå förstaplatsen.


Matchen mot Girona var en ganska typisk föreställning, Mallorca spelade småtrevligt och var det bättre laget i första halvlek.
Det som saknas är det lilla sista, skärpan i offensivt straffområde. Nu ska det sägas att målet dock var raka motsatsen. Dani Rodriguez drog ett par gubbar och serverade Amath Ndiaye som avslutade med klass. Nyss nämnda spelare är tveklöst Mallis bästa och viktigaste spelare.
I försvaret var det stundtals rörigt, och det tjafsades och gnabbades internt under hela matchen. Med alla skador i försvarslinjen och vår irrationella keeper, är det lite lustigt att endast elva bollar har släppts in. Detta över 23 matcher.


Manolo Reina styr och ställer....


Nu blev det ännu en försvarskada, då Sastre fick lämna banan tjugo minuter från slutet. Att det kan bli besvärligt att få till en gedigen startelva framöver, är ingen hemlighet. Nu fick vi se den offensive Lago Junior hoppa in som back....

I topp. Kanske bara för en stund, men nu vet vi att Espanyol är mänskliga och kan utmanas om topplaceringar. Real Mallorca kan bättre än så här, och det lutar ändå åt en ljus vår. Truppen är sliten, och det skulle sitta fint med en förstärkning eller två. Det som känns troligt är Cádiz-anfallaren Álvaro Giménez, som har setts på ön och enligt den baleariska nyhetskanalen IB3 befann sig på arenan i går.

Och annars ?

Restriktioner pågår fortfarande, och mycket är stängt på grund av pandemin. Carlos och hans stab på Mallorcafe har det tufft. När allt bröt ut i vintras fick dom stänga restaurangen. I nästa steg stoppades försäljningen vid disk/baren. Då laddade dom med en rejält förstorad bordservering på parkeringen utanför arenan. Något som funkade bra, folk vällde in, man ställde upp.



Stärkt av all support investerades det i TV-skärmar och en mindre jumbotron(?) på taket vid entren. Det gjorde att ännu fler kom till baren för att umgås(utomhus) och se matchen tillsammans. Men, för drygt två veckor sedan kom dråpslaget då alla barer, restauranger och cafeer måste hålla stängt. Tungt.
Man får hoppas att det lättar innan allt är borta i och med den ekonomiska katastrof detta innebär.

Härnäst ?

Albacete borta, vamos amigos!

Thomas Bronner2021-02-01 15:20:00

Fler artiklar om Mallorca