Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-09-21 21:00

Real Madrid - Espanyol

Inför Real Madrid - Espanyol

Inför Real Madrid - Espanyol

I LaLigas 6:e omgång så letar Real Madrid efter en vinst mot Espanyol.

Under lördagskvällen tar Real Madrid mot Espanyol i den sjätte omgången av årets LaLiga. Real Madrid kommer in i dagens match med tre raka segrar i ryggen, varav två vinster i ligan och senast en vinst mot VfB Stuttgart i premiäromgången av Champions League. 

Matchen mot Stuttgart blev mer spännande än vad som hade behövts. Något som känns som en trend under inledningen av säsongen. Det stod 1-1 fram till minut 83 när Rudiger nickar in ledningsmålet efter en hörna av Modric. På matchens sista spark så avlossar Endrick en bössa som Nubel i Stuttgartmålet inte kunde parrera och slutresultatet skrevs till 3-1. 

Mbappe gjorde mål i tredje matchen på rad och har nu gjort fyra mål på de tre senaste. Det är kanske optimistiskt men jag förväntar mig att detta fortsätter framåt nu. Jag tror det kommer lossna mer och mer samtidigt som laget blir mer och mer bekväma med varandra. 

Motsåndarna, Espanyol, inledde säsongen med två förluster men i dem tre matcherna efter så är man obesegrade. Vinster mot Rayo Vallecano och Alaves, samt en 0-0 match mot Atletico Madrid. Laget verkar ha hittat formen och den senaste matchen gjorde anfallaren Javier Puedo hattrick. En spelare som Real Madrid får hålla koll på. 

Historiskt så har Real Madrid lätt för Espanyol. På de 26 senaste matcherna så är resultatraden 22-2-2 i Madridlagets favör. Senaste förlusten kom 2021 i en bortamatch som slutade 2-1 där Madridfostrade Raul De Tomas gjorde det inledande målet. 

För att hänga på i toppen, där Barcelona gått rent hittills, så behöver Real vinna denna match. Förhoppningsvis så får vi se det mer överlägsna Real Madrid som vi är vana att se i ligan. Säsongsinledningen har resultatmässigt varit ok, men det skulle sitta fint med en prestation där man slapp vara orolig i stora delar av matchen. 

Tänkbar startelva:
Courtois
Carvajal - Militao - Rudiger - Mendy
Valverde - Tchouameni - Bellingham
Rodrygo - Mbappe - Vinicius 

¡Hala Madrid!

Simon Johansson2024-09-21 11:50:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid