Real Madrid - Espanyol
4 - 1

Vinicius showade – nu jagar Real Madrid rekord
Inhopparen Vinicius vände mötet med Espanyol, så gott som, på egen hand.

Vinicius hoppade in, gjorde mål och såg till att Real Madrid segrade. Nu har "Los Blancos" gått obesegrade i 38 raka ligamatcher och jagar rekord.

I mötet med Espanyol bänkade Carlo Ancelotti Ballon d’Or-favoriten Vinicius Junior.
Men när Thibaut Courtois, efter en blek första halvlek av båda lagen, stod för en grov tavla – belgaren styrde ett inspel från liten vinkel rakt i eget mål –  i inledningen av den andra havleken reagerade Ancelotti. Arda Güler ut, Vinicius in. Det gav effekt direkt.

Drygt en minut efter gästernas ledningsmål slog Dani Carvajal in kvitteringen framspelad av Jude Bellingham
Sedan visade Vinicius varför han är en av världens absolut bästa spelare. Först gav han sin landsman till anfallskollega Rodrygo öppet mål med ett inlägg med yttersidan. Kort senare satte Vinicius kyligt 3–1 själv.

I slutminuterna visade även Endrick, som fick hoppa in med några minuter kvar, återigen upp sin offensiva spetskvalitet. Ynglingen snurrade upp sin försvarare totalt och blev neddragen. På den efterföljande straffen var Mbappé säkerheten själv och fastställde slutresultatet 4–1.
Även om Real Madrid har inlett säsongen knackigt både spelmässigt och resultatmässigt – huvudstadsklubben har redan efter sex omgångar kryssat två gånger (Las Palmas och Mallorca) – så jagar “Los Blancos” nu rekord. Den senaste ligaförlusten inkasserades nämligen borta mot Atletico Madrid (3–1), i omgång sex, förra året.

Laget har nämligen skrapat ihop 28 vinster och 10 kryss på de senaste 38 ligamatcherna. På dessa matcher har laget gjort 89 mål framåt och släppt in 23 bakåt. Flest mål har Vinicius Junior (17), Bellingham (14) och Rodrygo (11) gjort under den perioden. Fede Valverde har varit skadefri och är den enda spelaren i truppen som fått speltid i samtliga matcher.

– Vi vill gå hela säsongen utan att förlora, säger Rodrygo enligt Marca.

Den 38 matcher långa sviten innebär att Real endast behöver gå ytterligare fem förlustfria matcher för att tangera Barcelonas rekord från 2018. Då gick den katalanska klubben 43 raka matcher (34 vinster 9 oavgjorda) utan förlust.

Spelarbetyg (4-3-3):
Courtois – 2. Gör ett par fina räddningar. Men också en jättetavla som hade kunnat bli kostsam.
Carvajal (59')– 3.Påpasslig i straffområdet vid kvitteringen. I övrigt en stabil insats som vanligt.
Militao – 3. Stabil insats. Hans snabbhet i defensiva omställningar och huvudspel är guld värt, speciellt när Rüdiger saknas.
Tchouaméni – 3. Bra insats även om det ibland syns att han inte är en "riktig" mittback.
Fran Garcia – 3. Överraskar positivt med sina insatser. Förbättrat sig rejält jämfört med förra säsongen.
Modric – 3. Hjärnan i laget. Men inte lika aktiv som tidigare säsonger. Visar dock sin kvalitet i passningsspelet ofta.
Valverde – 3. Målet drar upp betyget ett snäpp. Springer och sliter som vanligt, men likt Tchouaméni kunde han bidra mer i spelet med boll.
Bellingham (ut 83') – 2. Tar ett onödigt gult i slutskedet av matchen. Får en assist till kvitteringen, efter en grov målvaktstavla. Såg oskarp ut.
Arda Güler (ut 55') – 3. Skapade saker, var kreativ och försökte bidra. Men tyvärr saknades slutprodukten.
Rodrygo (ut 84') – 4. Den som får offensiven att fungera. Kombinerar med alla, rör sig bra och gör de andra runtomkring bättre.
Mbappé – 3. Gör ett straffmål och assisterar Vinicius med en bra pass. Men blandar och ger i övrigt. Har flera bra avslutslägen som slarvas bort.

Inhoppare:
Vazquez – 2. Syntes inte speciellt mycket, vilket kan vara positvt för en ytterback.
Vinicius – 4. Bäst i Real. Vänder matchen genom att få igång anfallsspelet. Fint mål och fin assist. Tar ett onödigt gult kort.
Spelade för kort för att beetygsättas: Endrick, Rüdiger.