Lagbanner

Inför Real Sociedad - Lyon

Nu börjar utslagskampen och den andra fasen av Champions League.

Långt innan årsskiftet avslutades lottningen av Champions Leagues åttondelsfinalerna. Real Sociedads motståndare heter Lyon och att de är ett av de få jämna topplagen i franska ligan är väl inte direkt okänt. La Real bör ha förberett sig bra både mentalt och taktiskt inför mötena med fransoserna eftersom man i lugn och ro kunnat fokusera sig på dem.

Real Sociedad - Lyon är en av de mest svårtippade matcherna i åttondelsfinalerna, mycket tack vare att inget av lagen anses ha stor chans på trofén men samtidigt inte får räknas bort. Deportivo - Juventus och Real Madrid - Bayern München må vara höjdpunkterna av matcherna som spelas men likväl är baskernas kamp högintressant.

Faktum är att en liten fördel bör tillskrivas Lyon. Framförallt beroende på att fransoserna har mer erfarenhet av Europaspel, men också på grund av lagens dagsform. Formkurvan efter nyår är mycket jämn: Lyon har spelat sju matcher och vunnit fem av dessa medan de två resterande har slutat med förlust. La Real har som bekant fem segrar - alla under januari - samt en oavgjord och två förlorade på totalt åtta ligamöten.
De två senaste Lyonmatcherna har dock slutat med vinst och en av dem spelades mot kvalificerat motstånd i Auxerre. Kan Txuri Urdin ha störts av de snöpliga förlusterna mot Sevilla och Zaragoza? Otvivelaktigt har de två sena målen som inneburit tre förlorade poäng satt sina spår.

I Lyon finns Ligue 1:s fjärde bästa målskytt: Peguy Luyindula. Den unge anfallaren har stänkt in fjorton strutar, tre färre än skytteligaledaren Djibril Cissé. Framförallt nämnde Luyindula, Juninho Pernambucano, Giovane Élber och Sydney Govou skall sällas till den skara offensiva spelare som la Real måste se upp med. Juninho har gjort sju mål från sin mittfältsposition och därtill har flera av dem varit matchavgörande. Den gamle Bayernanfallaren Élber är ett ständigt hot för en backlinje och kommer säkerligen att vålla problem för Sociedad, förutsatt att han får plats i startelvan. Konkurrenten heter Sydney Govou, ett notoriskt problem och underbarn. Om han är på humör kan han sysselsätta och bortgöra ett helt försvar. Om han inte är på humör är han snarare en börda. Han har inte nätat kontinuerligt under säsongen men är inte desto mindre ett hot för Schürrer och Kvarme.

Lyckligtvis finns varken Govou eller Luyindula med i de preliminära laguppställningar som marca.com lämnat ut. Eric Carriere är dock ingen dålig ersättare och även honom får Sociedad se upp med.
I la Real är ordinarie manskap tillgängligt, med undantag för Valeri Karpin som är osäker till start. Sydkoreanen Lee ersätter förmodligen den ryske högeryttern.

Spelplats: Anoeta
Tid: 20:45
Domare: Massimo de Santis

Preliminära laguppställningar

Real Sociedad: Westerveld; López Rekarte, Schürrer, Jauregí, Aranzabal; Karpin/Lee, Xabi Alonso, Alkiza, Gabilondo; Nihat, Kovacevic.
Lyon: Coupet; Reveillère, Edmilson, Müller, Deflandre, Diarra; Essien, Malouda, Carriere; Juninho, Élber.

Oskar Sonn-Lindell2004-02-24 22:04:00

Fler artiklar om Real Sociedad