Valladolid-Real Sociedad 2-2

Bara oavgjort för Real Sociedad.

Söndagens viktiga bortamöte mot Valladolid slutade 2-2 till Real Sociedads besvikelse. Trots spel med en man mer under hela andra halvlek lyckades inte "La Real" avgöra matchen och med 20 minuter kvar kunde Valladolids Sales nicka in kvitteringen och fastställa slutresultatet.

Real Sociedad tog kommandot inledningsvis och i den 18:e minuten startade mittfältaren Gabilondo målskyttet genom att påpassligt peta in en retur på Nihats skott. Glädjen blev dock kortvarig. Bara några minuter efter Gabilondos mål fick "La Reals" norske back Kvarme bollen på handen i eget straffområde. Domaren tvekade inte utan blåste straff. Alberto räddade straffen men fick ingen hjälp av sitt försvar och Sales kunde slå in returen och kvittera till 1-1.

I slutet av första halvlek pressade Real Sociedad på hårt och Nihat hade två farliga chanser innan han till slut fick utdelning. På framspelning av Aramburu kunde han ensam med målvakten enkelt placera bollen i mål och ge sitt lag ledningen. Precis innan halvtidsvilan missade även" La Reals" veteran Karpin en straff.

I andra halvlek hade båda lagen flera chanser att göra mål men den enda spelaren som hittade rätt var hemmalagets Sales. På övertid hade Nihat ett bra läge att avgöra men skottet gick utanför.

Att matchen var av stor betydelse för båda lagen speglades av ett hårt och stundtals fult spel, framför allt av Valladolid. Totalt delades det ut elva gula och tre röda kort. Alla utvisningar drabbade hemmalaget och under matchens fem sista minuter spelade "La Real" elva mot åtta utan att kunna avgöra matchen.

Efter dagens oavgjorda resultat har Real Sociedad ännu inte säkrat nytt kontrakt. Lagen under i tabellen vann idag och med två matcher kvar att spela är det bara tre poäng ned till nedflyttningsstrecket. Spänningen lever kvar i högsta grad när Real Sociedad nästa helg gästas av ligaåttan Málaga. Då ges ett nytt tillfälle att säkra kontraktet.