Real Sociedad - Málaga 1-1

Inför 28 713 åskådare hemma på Anoetastadion i San Sebastian säkrade Real Sociedad kontraktet för nästa år.

Redan efter lördagens två matcher var La Real i praktiken klara för nästa års La Liga. Då lagen under strecket, Valladolid och Celta Vigo förlorat sina matcher under lördagen räckte det nu med en poäng för nytt kontrakt. Efter 1-1 mot Málaga är detta avklarat och tränaren Denouiex och hans mannar kan nu andas ut och börja blicka mot nästa säsong.

Säsongens sista hemmamatch inleddes med försiktigt spel av båda lagen och första halvlek var mycket händelsefattig där det knappt skapades några målchanser.

I paus gjorde Real Sociedad tre byten där lagets stjärna Nihat var en av dem som fick stiga av. Bytena fick fart på spelet och tog hemmalaget kommandot direkt i andra halvlek. Både fjolårets skyttekung Kovacevic och inbytte koreanen Chun-Soo hade varsin chans innan Málaga lite överraskande tog ledningen. Från 25 meter pricksköt backen Duda in en frispark.

Tio minuter senare är det La Reals tur. Darko Kovacevic, som gått mållös sedan 23 oktober förra året, får ett inspel från vänsterkanten av Chun-Soo och kan peta in kvitteringsmålet. I slutminuterna har båda lagen flera chanser utan att lyckas göra mål.

Efter matchen sade Denouiex www.realsociedad.com att årets säsong har varit mycket olik den föregående där de fyra första månader lade grunden till det dåliga resultatet.