Lagbanner
Getafe - RS 0-1

Getafe - RS 0-1

Gårdagens match borta mot Getafe var nog den sämsta matchen jag sett denna säsong. Kamp i 90 minuter och i stort sett bara ett skott på mål. Det räckte dock för att Real Sociedad skulle ta med tre poäng från Madrid.

Istället för att skriva en lång text om matchen så väljer jag att skriva en kort summering av den. Detta var en match som på förhand skulle bli tuff för Real Sociedad nere i Madrid. Baskerna har förlorat 8 av de senaste 12 mötena i huvudstaden. Denna match skulle bli precis som alla förutspått: fysisk, rent av ful och få målchanser. Det blev hela 42 frisparkar i matchen och det delades ut sex gula kort. Lägg där till att Getafe fick två tränare avvisade i slutskedet.

Matchens enda höjdpunkt var ett långt inlägg från Zaldua som gick förbi alla utom Oyarzabal som kom på bortre stolpen och satte dit en bredsida. Bollen träffade klockrent i kryssribban och studsade ner på mållinjen. Och vem tror ni stod där helt ensam utan markering och kunde enkelt nicka in matchens enda mål? En Alexander Isak som är i storform och har just nu en tendens att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Målet i sig var ganska likt det han gjorde förra veckan när han stod själv och lätt nickade in den i nätet.

Noterbart är även att David Silva åter var från start i La Real. Senast detta hände var i slutet av december mot Atletico Madrid och innan det slutet av november. När David Silva startar för La Real i ligan vet man ganska säkert att det kommer gå bra. Silvas facit när han är i startelvan 8-2-2.

Startelvan:
Remiro; Zaldua, Zubeldia, Aritz, Monreal; Illarra, Merino, Silva; Januzaj, Isak, Oyarzabal

Byten:
74´ Januzaj -> Portu
79’ Isak -> Carlos Fernandez
79´ Oyarzabal -> Barrenetxea
88´ David Silva -> Robin Le Normand
88´ Illarra -> Guevara

Mål:
30´ Alexander Isak

Aupa La Real
 

Mike Billman@Zebillman2021-02-15 17:14:39
Author

Fler artiklar om Real Sociedad