Lagbanner
Inför säsongen: Anfallet

Inför säsongen: Anfallet

I den sista delen kommer jag ta upp lite kring anfallet i Real Sociedad under säsongen som kommer.

Status just nu:
Laget kommer troligtvis att starta med tre stycken anfallare, en central och två ytterforwards. Tränaren Imanol har startat olika i träningsmatcherna för att experimentera lite inför premiären. Den centrala platsen ser just nu ut att beslagtas av vår svenske anfallare Alexander Isak. I senaste matchen fick Willian Jose utgå med skada. Det har dock inte kommit ut några rapporter om vad det är för skada eller att han ska missa premiären. Jag tror ändå att Isak får starta då han varit bättre i upptakten av säsongen och presterat bättre i matcherna. På den vänstra sidan tror jag att la real kommer starta med Mikel Oyarzabal och den högra blir det Adnan Januzaj. Högerkanten är en chansning från min egen sida då även nyförvärvet Portu varit het i träningsmatcherna. Han kan spela både offensiv mittfältare och på en kant i anfallet. 


Förra säsongen:
Under större delen av förra säsongen spelade Willian Jose som central anfallare. Tyvärr presterade han inte på samma sätt som säsongen innan. Han drog även på sig en skada som gjorde att han var borta ett tag från spel. Under tiden han var borta körde la real med lite olika spelare längst fram. De som fick chansen där var Bautista, Sandro och ibland flytta han in Oyarzabal från kanten. På vänsterkanten var Oyarzabal given om han inte förflyttades till en annan plats i startelvan. I slutet fick talangen Ander Barrenetxea spela på vänsterkanten och gjorde det bra. På högerkanten startade man Adnan Januzaj, när han inte var skadad som han har en tendens till att bli lite för ofta.
 
Under sommaren:
Efter skadan på Willian Jose under förra säsongen var man snabbt ute på marknaden efter en ny central forward att kunna ha som back-up till honom under denna säsong. Det stod tidigt klart att Isak skulle komma till San Sebastian. Laget har även plockat in Gironas bäste poängplockare i Portu som kan spela på många offensiva positioner. La real har även valt att inte förlänga lånet av Sandro Ramirez och man har även lånat ut Jon Bautista. Det blev tidigt klart att Juanmi skulle lämna klubben och det blev till sist Real Betis som drog det längsta strået om hans signatur. Turerna kring Januzaj och Willian Jose har varit långdragna, båda har ryktas till andra klubbar men inget direkt konkret bud har inkommit. Jag tror att klubben kommer behålla båda två.
 
Vad tror jag om säsongen:
Det är väldigt öppet om den centrala anfallsplatsen. Hade ni frågat mig för en månad sedan hade jag solklart svarat Willian Jose men så är inte fallet längre. Alexander Isak har presterat bra här under försäsongen och spelat sig till en plats där fram. Jag tror att han kommer få starta i premiären sedan får vi se hur det blir efter det. Oyarzabal känns given på vänsterkanten trots bra konkurrens från bland annat Portu. Det gäller för Oyarzabal att prestera direkt från början. Högerkanten tror jag kommer tillhöra Januzaj om han är skadefri. Sedan kommer det bli intressant att se Portu med. Han har vart bra i träningsmatcherna och är väldigt löpvillig. Imanol kommer även slänga in Barrenetxea i några matcher då han gillar spelare från egna leden. 
 
Anfallare i truppen denna säsong:
Alexander Isak (Ny från BVB)
Ander Barrenetxea
Adnan Januzaj
Mikel Oyarzabal
Willian Jose
Cristian ”Portu” Portugues Manzanera (Ny från Girona)

Mike Billman@Zebillman2019-08-14 15:50:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad