Lagbanner
Inför säsongen: Backar

Inför säsongen: Backar

I del två av fyra kommer jag ta upp lite kring backarna i Real Sociedad under säsongen som kommer.

Status just nu:
Laget sitter just nu med många backar i truppen. Enligt baskisk media vill klubben göra sig av med minst en mittback innan transferfönstret stänger. Det är även osäkert kring vänsterbacken. Munoz är klar etta men frågan är om man kommer behålla Rodrigues som back-up eller låna ut han och ta in en ny med lite mer rutin. Under försäsongen har man gått runt på många olika alternativ i backlinjen för att testa lite. Senaste träningmatchen startade följande backlinje: Zaldua, Llorente, Zubeldia, Rodrigues.
Mittfältaren Zubeldia har man testat som mittback för han kan vara ett alternativ där i preimären. Vi har tre mittbackar som inte är tillgängliga i fösta matchen: Llorente, Sagnan och Aritz.
 
Förra säsongen:
Imanol valde att rotera en hel del i backlinjen förra året. Dels berodde det på skador men även på att visa spelare inte presterade. Den som var bäst i försvaret var Diego Llorente, det medföljde att han vart intressant för visa andra klubbar i sommar plus att han blev uttagen till Spaniens landslag. I början av förra säsongen spelade man ofta med den inlånade vänsterbacken från Real Madrid, Theo Hernandez. Men ju längre säsongen gick tyckte Imanol inte han presterade vad man trodde defensivt. Han valde att flytta ner sin gamla Sanse spelare Aihen Munoz från vänster mittfältet till vänsterbacken. Det blev en stor succe direkt när han var kanske matchens spelare borta mot Real Madrid. På högerbacken var det inget snack om saken, var Zaldua frisk så spelade han i hela tiden. Intill Llorente roterades det ofta i början men mot slutet så var det Aritz som fick spela där. Han är en mångsidig spelare som aldrig gör en dålig match med sin goda inställning.
 
Under sommaren:
Det har gått iväg en mittback och det har kommit in en mittback. Den mexikanska landslagsbacken Hector Moreno har sålts till Qatar medan vi plockade in den unge Modibo Sagnan från Lille. Sagnan blev klar redan i januari men övergången trädde i kraft 1:e Juli. Det är fortfarande tre veckor kvar av fönstret så vi får se hur det går med vänsterbacken om man ska låna ut Kevin Rodrigues och ta in någon ny.
Som jag nämnde tidigare vill man bli av med en mittback och just nu ser det ut som man försöker bli av med Raul Navas. Den erfarne mittbacken har bud från nykomlingen Osasuna, vi får se om det blir hans nästa destination.  
 
Vad tror jag om säsongen:
Jag tror att laget kommer att ställa upp enligt följande i premiären: Zaldua, Raul Navas, Zubeldia, Munoz. Det känns som det starkaste för tillfället. Vi sitter dock på två väldigt fina unga mittbackar som jag tror klubben kommer försöka spela in lite under året, Le Normand och Sagnan. Min personliga favorit i backlinjen är den 22 årige Robin Le Normand som visade sig riktigt bra under förra säsongen när han fick hoppa in när det var massa skador. Hela försvarspelet och hur säsongen kommer sluta för La Real beror på om Llorente kan hålla sig skadefri. När han spelar hela tiden är han en riktig toppklass spelare.
 
Backar i truppen just nu:
Joseba Zaldua
Diego Llorente
Aritz Elustondo
Andoni Gorosabel
Kevin Rodrigues
Raul Navas
Robin Le Normand
Aihen Munoz
Modibo Sagnan (Ny från Lille)

Mike Billman@Zebillman2019-08-12 08:59:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad