Lagbanner
Inför säsongen: Mittfältet

Inför säsongen: Mittfältet

I del tre av fyra kommer jag ta upp lite kring mittfältet i Real Sociedad under säsongen som kommer.

Status just nu:
Denna lagdel är styrelsen väldigt nöjd med. Vi sitter på bra spelare med olika kompetenser. Troligtvis blir det ett tremanna mittfält där man kan välja ut lite olika spelare beroende på hur man vill spela och vilka man möter. Det enda frågetecknet just nu är Ruben Pardo som ryktas bort men det kan vara rena spekulationer då jag inte hört något uttalande från klubben om att man vill bli av med honom. I senaste matchen startade man med: Zubimendi (Sanse), Zurutuza och Ödegaard.

Förra säsongen:
Förra säsongen inledde Illarra på ett bra sätt och agerade lite spindeln i nätet i la reals spel. Men mitt under säsongen åkte han på en skada som skulle visa sig långvarig. När han var borta från laget fick man istället skicka in en oprövad Zubeldia på defensiva mittfältet. Han gjorde bra ifrån sig och spelade ganska omgående till sig en ordinarie tröja. Skillnaden blev dock att man fick börja använda sig lite mer av två speluppläggare på det defensiva mittfältet då Zubeldia inte besitter samma fina fot som Illarra. Merino fick droppa ner lite i banan och hämta mer boll för att avlasta Zubeldia i uppspelsfasen. I den offensiva rollen spelade man med olika spelare beroende på motstånd. Ibland gick Oyarzabal ner på den positionen annars spelade men ofta med den erfarne Zurutuza där. Måste även nämna Luca Sangalli som fick ta en time-out pga mild stroke. Han är nu friskförklarad och spelade en del i slutet av säsongen 

Under sommaren:
Först kan man ju nämna att Illarramendi är tillbaka för fullt och det ser jag som ett starkt nyförvärv trots att han tillhör laget. Det stora namnet man fått in här är ju underbarnet från Norge, Martin Ödegaard. Man plockar in han på lån under ett år men alla nere i Spanien säger att det är två år med det är något med regler som gör att det är lättare att skriva ett i taget, fråga mig inte varför.
Merino och Zubeldia var iväg på u-21 em tidigare i sommar och vann guldet. Tyvärr fick ingen av dom så himla mycket speltid. Dem är dock tillbaka i full träning sedan några veckor tillbaka.
 
Vad tror jag om säsongen:
Mittfältet i la real känns väldigt starkt. Konkurens situation är väldigt bra och jag kan inte säga vilka som kommer starta här nästa lördag. Det känns som man kommer spela med kaptenen Illarra på defensivt mittfält och Ödegaard på det offensiva. Men vem som ska agera tvåvägs spelare mellan dem är helt öppet. Eftersom man troligtvis kör ner Zubeldia i mittförsvaret blir det nog Mikel Merino som får starta premiären.
När alla mittbackar är tillbaka och Zubeldia flyttas fram på mittfältet är det e öppen historia om vem som kommer spela. Man ska dock inte förbi se rollen som den erfarne Zurutuza har i truppen.
 

Mittfältare i truppen just nu:
Ruben Pardo
Igor Zubeldia
Mikel Merino
Asier Illarramendi
David Zurutuza
Luca Sangalli
Martin Ödegaard (Lån från Real Madrid)
Ander Guevara

Mike Billman@Zebillman2019-08-13 14:47:15
Author

Fler artiklar om Real Sociedad